Behozta a SOMA a lemaradást

Link másolása
Év elején még arról számoltunk be, hogy nem termelt profitot a SOMA, egy friss blogbejegyzésben azonban a fejlesztők elárulták, hogy immár 450 ezer példány talált gazdára a játékból.

Márciusban számoltunk be legutóbb a SOMA eladási számairól, amikor is a fejlesztők elárulták, hogy a játékból már 250 ezer példány talált gazdára. Akkor - kissé pesszimistán - még nem gondolták volna, hogy év végéig profitot fog termelni a játék.

Egy friss blogbejegyzésből azonban megtudtuk, hogy a játék a vártnál sokkal jobban fogyott, így immár 450 ezer darabot adtak el belőle. Ebben benne vannak a PC-s és PS4-es eladások is, azonban nem szerepelnek benne a Humble Bundle akciókban értékesített változatok. Ez azt jelenti tehát, hogy a SOMA nemcsak hogy visszahozta a befektetett összeget, de még profitot is termelt a fejlesztőknek. Ráadásul a játék akciós időszaka még hátra van, amikor akár meg is duplázhatják ezt a számot.

A blogposztban emellett elismerték a fejlesztők, hogy elkövettek pár hibát a játék marketingkampánya során. Az emberek egy Amnesia-szerű, félelmetes címet vártak és többen csalódtak, amikor kiderült, hogy a SOMA nem ilyen játék. Ennek ellenére a kritikusoknál jól szerepelt a cím, de az eladásokon meglátszott a gyenge reklám.

A Frictional Games jelenleg két játékon is dolgozik, melyeket még nem jelentettek be, de reméljük, hamar megismerkedhetünk velük.

22.
22.
KopyAti
Én most nyomom ps4-en, de nagyon bejön. Sokat nem tudok egyszerre nyomni, mert tropára b@ssza az idegeimet! :)
21.
21.
zozo76hun
#20: de amugy pont ezert sajnaltam mert maga a jatek kurva jo, meg ez a stilus amugyis a kedvencem. viszont hogy mar vegigneztem a vegigjatszast, amugysem lenne ANNYIRA jo.
20.
20.
zozo76hun
#19: nameg amugysem jatszom PCn, akkor bika gepem lenne.
17.
17.
zozo76hun
kar hogy xbox-ra nem jott ki, mert nagyon tetszett, megvettem volna. de igy meg megneztem a thevr vegigjatszast, ugyhogy mar nem is kell. :)
14.
14.
antiqwiz
#7: Osztom a véleményed!
13.
13.
kopic
12.
12.
kopic
#7: Ez is tenyleg nagyon nyomasztó es sotet volt, de az Inside szerintem sokkal jobban. Az is eleg komoly nyomot tud hagyni az emberben.
11.
11.
mad hatter222
Amúgy elírtátok nem Amesia hanem Amnesia.Tudom,köcsög vagyok,muszáj volt belekötnöm:D:D
9.
9.
#4: En ps-re huztam be es akcios aron volt boven, nem is ertem masok miert nem huztak be? :-) na de meg jon majd a halloween sale jovo honapban, tuti olcsobb lesz akkor is.
8.
8.
Extol
Én a karácsonyi Steam-es leértékelésen szerzem majd be
7.
7.
PaprikaJancsi
Nekem nagyon bejött a SOMA, bár bevallom egy kicsit több borzongást (ijesztést) vártam tőle, viszont a története nagyon jól fel lett építve, és rég nem hagyott játék ilyen mély ,,sebet" bennem. Soha nem fogom elfelejteni, mint ahogyan a régebbi címüket, a Penumbra Black Plauge-et sem.
6.
6.
exonic
Számomra messze felülmúlta az Amnesiat, a története elgondolkodtató és érdekes, a szinészi játék is elismerésre méltó. Akciósan vettem PSre (valami 4-5 fonttért) és teljesen megérte az árát.
Gratula a fejlesztőknek
5.
5.
hadzsime
#1: A játék nem volt kiemelkedő, de azt ismerd el, hogy a történet rohadt elgondolkodtató volt.
4.
4.
crytek
#3: Akkor rohadt kevés fogyott ps-re ami számomra megdöbbentő...
3.
3.
pmarci66
#2: Szerintem a GOG-os eladásokat is számolták.
2.
2.
crytek
Steamspyt nem tudom számolja-e a bundle aktiválásokat is vagy csak az only steam-en vettet veszi alapul ...de 251k tulajt jelez.
1.
1.
Mortis
az alapfelütésen s a helyszínen kívül nem volt ebben semmi említésre méltó: ez külön fájó annak a tükrében, hogy mennyit kellett várni rá. Remélhetőleg megint csinálnak majd egy normális logikai játékot, akár ijesztgetés nélkül is, bár tudom, hogy az a védjegyük.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...