Jobban fut a steames Quantum Break

Link másolása
A napokban végre a Steamen is elérhetővé vált a Quantum Break, melyet a Digital Foundry emberei összehasonlítottak a Windows Store-os kiadással. Meglepetésre az új verzió sokkal jobban fut.

Áprilisban problémásan rajtolt a Quantum Break PC-s változata, melyet csak tetőzött, hogy a játék csak Windows 10-en és a Windows Store-on keresztül volt elérhető. Éppen emiatt sokan várták a steames megjelenést, hiszen ennek hála immár Windows 7 és Windows 8 alatt is játszhatóvá vált a játék.

A Valve rendszerén keresztül elérhető Quantum Break emiatt csak DX11-ben futtatható, ami viszont nagy meglepetésre előnyére válik a teljesítménynek. A Digital Foundry összehasonlította a két - legújabb javításokkal ellátott - változatot és meglepő következtetésre jutottak. NVIDIA-kártyákon akár 33 százalékos teljesítménynövekedés is tapasztalható, ami nem éppen elhanyagolható különbség.

48.
48.
Stranger
#45: Én ilyen DX12-es játékok után már nehezen tudok dönteni. Egyébként annyira nem szörnyű a DX12-es nvidia helyzet... ugyan úgy gyorsulhat a játék, csak nem annyit. Jelenleg pár játéknál annyira elhúz a GTX1060 az RX480-tól, hogy én biztos azt venném. Driverekből sztem ne indulj ki, azóta kint van a Crimson, nem támogatnak csak GCN kártyákat. Szvsz eddig sem volt sok gondja az átlag felhasználónak, most még annyi sincs...
41.
41.
crashpipi
#28: Lenne egy hardveres kérdésem. A közelmúltban egy baleknak köszönhetően ráfizetés nélkül cseréltem a tavalyi GTX 970-em Gigabyte GTX 1060 G1 Gaming 6GB-ra. Viszont az első perctől kezdve krepegett a ventim, úgyhogy visszavittem és egy kis huzavona után felajánlották, hogy levásárolhatom vagy cserélik. Mivel máshol is olvastam azóta, hogy ez Giga típushiba, így levásárolom.
Viszont azóta utána olvastam kicsit.
Kérdés: 2-3 évben gondolkodva nem biztos, hogy nem volna jobb döntés egy azonos árú OC-s RX480? Jelenleg tény, hogy veri a 1060 és csak DX12-ben, meg AMD pénzelt játékban jobb picit néha a Radeon, de mi van, ha végre bejön az AMD-s fejlesztés és gyorsabbak lesznek a gémek?
Viszont félek, hogy ugyanúgy sz.r se lesz a marketing dumából, mint ahogy a CGN megjelenése óta sincs világmegváltás... Anno az elmúlt 6-8 évben volt Phenom II X4 965 BE párosításom, HD 7870OC-vel, majd FX8350-em a 7870-el, de megfogadtam a tapasztalatok alapján, hogy soha többé AMD-t és cseréltem i5 6600K-ra GTX 970-el, most meg 1060-ra...
Mit mondassz?
Thx.
28.
28.
Stranger
#26: Megjött a nagy független nagyokos. Autókról is beszélhetsz bizonyos szinten, hiába nem raktál még össze egyet sem. Van egy szint amit megtehetsz kívülállóként is.
Kaptunk anno egy rakat tech infót amikre lehet építkezni és következtetéseket levonni. Magyarul is ott vannak a prohardveres cikkek. Miért lett volna marketing? Szerinted realisztikus, hogy az MS lefizette őket hogy hülyítsék a magyar olvasókat? Max a wccftech-ben látok egy kis AMD-s részrehajlást.
Az egész DX12 lufi amit anno felépítettek a tech guruk, kezd teljesen kipukkadni, nem kellenek ide marketingesek.
26.
26.
user101
Ennyi rengeteg okos, utánaolvasott és kellően informált embert egy helyen, ez maga a mennyei királyság. Persze gondolom egyikőtök sem írt még játékot. sőt még techdemót, demoscene és egyéb téren sincs fingja sem az egészről, csak nyomatja a marketing bullshitet ... :) Gratulálok ! De tényleg....
18.
18.
Mekee85
#15: Viszint dx11-ben még fullosabban :)
15.
15.
logic5
#14: Érdekes a Rise of the Tomb Raider fullon fut Dx12-ben. Meg kell tanulni programozni oszt annyi
2.
2.
anarchoid
hat ha dx 11 gyorsabb alapon akkor jatszatok dx9 es jatekokkal hat azok meg hogyfognak futni! ;) kb ennyit erool ;)
1.
1.
crytek
https://www.computerbase.de/2016-09/quantum-break-steam-benchmark/3/
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...