Plusz memóriával jön a PlayStation 4 Pro

  • Írta: zoenn
  • 2016. október 22.
  • Hardver
Link másolása
Az IGN-nek adott interjújában a konzol architektúrájáért felelős szakember, Mark Cerny elhintette, hogy a PlayStation 4 Próba egy gigabájttal több memóriát pakolnak, így még jobb teljesítmény csikarható ki a masinából.

További 1 GB RAM-mal bővült a PlayStation 4 Pro memóriája, mióta a konzolt hivatalosan is bejelentették szeptember elején. Mark Cerny az IGN-nek adott interjújában kifejtette, a kiegészítő RAM voltaképpen DRAM, ami lassabb ugyan a rendszer GDDR5-ös moduljainál, de így is teljesítménynövekedést eredményez.

"Úgy éreztük, a játékoknak szüksége van egy kis plusz memóriára, mintegy 10 százalékkal többre, így a hagyományos 1 GB-nyi DRAM mellett döntöttünk." Cerny szerint az extra memória a háttérben futó alkalmazásokat tárolná, miközben a játékokra váltunk, így azok nem foglalnák a helyet a GDDR5 RAM-ban. 

A Sony emellett megerősítette, hogy az új konzol merevlemeze is cserélhető lesz. A masina SATA 3.0-s interfészt használ, így akár nagyobb sávszélességű SSD-t is rakhatunk bele.

A PlayStation 4 Pro november 10-én kerül a boltokba 400 dolláros áron.

68.
68.
delphijos
#58: A slim-bál kit érdekel az időzítés? A slim kiadása a gyártó érdeke az olcsóbb gyártás miatt. Ezzel együtt meg megszűnt a régi gyártása, ami maradt (és szerinted "jobban megéri") az a már kikerült készlet, majd kifut. Csak nem fogják visszahívni és bezúzni.... A Sony megtartja a sima ps4-et, az hogy most még kapni mindkettőt, átmeneti állapot. És az hogy a pro most jött és a Scorpio meg egy év múlva, nem azért van mert a Sony "kapkod", pont hogy az MS nem nagyon tudta mit csináljon, és mire eldőlt hogy megcsinálják a Skorpiót, úgy alakult hogy ennyi idö mire elkészül. Azt meg elhiheted hogy sok embernek nagyon is számít az a 100 dollár, még ps3-at és x360-at is vesznek emberek, és nem azért mert nem akarnának jobbat....
66.
66.
kamgecam
#52: Az durva.Viszon én két kontrollert is adok hozzá plusz egy két játék,szóval azért korrekt árban adom.Azért köszi az infót.:)
65.
65.
kamgecam
#40: Köszi az infót így már azért mindjárt más más a leányzó fekvése.Ettõl függetlenûl nem hinném hogy generációs különbség lesz a kettõ között.
63.
63.
delphijos
#58: A slim-bál kit érdekel az időzítés? A slim kiadása a gyártó érdeke az olcsóbb gyártás miatt. Ezzel együtt meg megszűnt a régi gyártása, ami maradt (és szerinted "jobban megéri") az a már kikerült készlet, majd kifut. Csak nem fogják visszahívni és bezúzni.... A Sony megtartja a sima ps4-et, az hogy most még kapni mindkettőt, átmeneti állapot. És az hogy a pro most jött és a Scorpio meg egy év múlva, nem azért van mert a Sony "kapkod", pont hogy az MS nem nagyon tudta mit csináljon, és mire eldőlt hogy megcsinálják a Skorpiót, úgy alakult hogy ennyi idö mire elkészül. Azt meg elhiheted hogy sok embernek nagyon is számít az a 100 dollár, még ps3-at és x360-at is vesznek emberek, és nem azért mert nem akarnának jobbat....
55.
55.
Hunszi
#52: s a jelenlegi eseményeket figyelembe véve még én is egy kicsit áron felül vettem, ahogy megjelenik a PRO az ár drasztikusan esni fog, karácsonykor szerintem már 50-55ért is lehet kapni majd használtan alap kiadást, per pill én ezért vettem alap kiadást, mert ha még plusz 70et kellett volna pótólni rá a PROhoz, akkor inkább megvárom a Scorpiót és a teszteket, hogy lássunk tisztán, közel 1 éve adtam el ilyen olyan okok miatt a PS4-em, most meg ahhoz képest nevetséges áron tudtam egy második kiadást venni (nekem első volt). PS-t vettem, mert jó eséllyel ha jövőre Scorpiot veszek akkor is megtartom, s úgy tudok mindkét vonalon jelen lenni, hogy ez egyiket szinte aprópénzért vettem, ha még a Scorpio nem nyűgöz le s a PRO fogja megérni, akkor meg alapból meglesz rá a könyvtáram és az extra controllerek. Rossz döntés volte megvenni most az alap kiadást? szerintem egyértelműen nem, mert 1 év alatt lényegében semmilyen hátrányom nem fog származni belőle, (FULL HD kijelzőm van) és ott tartok, hogy még az Unchartedet sem vittem végig a kiesés miatt, szóval megérte 65Kt az, hogy semmi konzolból konzolom legyen?...durván igen. Az év folyamán meg szándékosan nem veszek digitális tartalmat, hogy ha jövőre mennie kell véletlen (bár nem hiszem, hogy jövőre a PRO fogja jobban megérni) akkor sokkal simábban tudjon.
52.
52.
Hunszi
#38: kamgecam...már most 50-60 rugó használtan, már egy egy üzlet leárazás során 70ért adja vadiújan, szóval ha annyiért eltudod adni akkor tényleg azonnal csomagold össze s add el, én pl. 1 hónapja vettem egy második kiadást garanciásan (a full mattot) 65ért kihasználva a PRO megjelenését.
51.
51.
Hunszi
#36: Nem az a gond, hogy kihozzák, hanem, hogy ezeket a lépéseket üzleti szempontból nem egymás nyakára teszik rá...pl az MS nagyon jól csinálta, mert Scorpio ide tova millió számra fog Slimet eladni. A ps viszont úgy érzem nagyon bebukja a Slim eladásokat a közvetlenül majdnem egy időben megjelenő PRO miatt, mehet a duma, hogy a PRO prémium stb, de egyszeűen 100 dollár különbségért nincs az az ember, aki Slimet fog venni a PRO helyett, ha új konzolon gondolkodik, ha meg annyira a régi kiadást akarja akkor sem Slimet fog venni, hanem a durván leárazott alap kiadást, mert méretügyileg minimális a különbség teljesítményben meg teljesen egyforma...egyszerűen jelenleg nincs létjogosultsága a Slimnek. Akkor lett volna, ha a Pro is csak jövőre jön ki, ezt viszont a Sony nem engedhette meg magának. Ez számomra akárhogyis vesszük jelzi a kapkodást.
50.
50.
delphijos
#30: "Bakker már régóta nem írtam véleményt"

Ezért amit itt sikerült elkövetni, kár volt megtörni ezt a szép hagyományt.
48.
48.
Kicsit rádnéztem milyen stílusban nyomod másoknak,csak ezért írtam így hogy fogja az agyad!
45.
45.
Admin téged meg bírlak nagyon,de semmi buzulás!
43.
43.
#38: Hs nyolcvanért el tudod adni!Kúrva gyorsan tedd meg!199 euró az új 299 a slim mindkettőből + boxhoz dibnak egy fifát is
42.
42.
Proci sem lényegtelen?làsd ps pro! 4 k felskálázva talán 25 fps meglessz!Vagy 18 witcher ugye :)
Generációt nyert a sony mert mindent 1080 p be lökött 10 fps el!
41.
41.
#40: Ihhhh akkór konzól esetében ,6tf bőségesen hozza a 4k t meg vr ugye?
40.
40.
ADMlN
#38: Ez a százalékokkal hasonlítgatás azért vicces, mert az 50% az XO - PS4 kontextusban nagyjából 0.5 tflop-ot jelent, ami nem túl sok míg, Scorpio - Pro viszonylatban már 2 tflops-t.
Csak, hogy érzékeltessem, nagyjából ekkora a különbség a GTX970 és a GTX980Ti között. Vagy, hogy a pc berkekben nem jártasak is értsék, a Scorpio olyan erős lesz mint a PS4 Pro és a sima PS4 együttvéve.
39.
39.
kamgecam
#38: 40.000ft b+,2-3 játék áráért tudok váltani pro-ra.Yes please!
38.
38.
kamgecam
#35: A skorpió állítólag 50%-al lesz erősebb mint a pro.Kb. mint most a ps4 és az xo esete.Mindenki döntse el maga hogy mi éri meg neki jobban.Én pl inkább eladom (illetve már meg is van rá a vevőm)ps4-et 80 rugóért plusz az eye kamera egy tizes úgy már kilencven.Negyvenezret meg tapsolva kipengetek a pro-ért.Ha jövőre akarnám a ps4-et eladni, ki tudja mennyiért menne el, 50-60 rugó?A skorpió meg tuti lesz 200e pénz,aki azt gondolja ennél kevesebbért fogják vesztegetni az hatalmasat fog csalódni.Na most egy 50%-al erősebb konzolért nem fogok 150.000 forinttal többet költeni, plusz egy csomó digitális játékom van ps-en, amit még ki se játszottam.No meg jön a God of War 4, Horizon stb. Szóval nálam nincs oldal csere.Ha nem jött volna a pro akkor igen, így felejtős.
37.
37.
felegyi
Érdekes téma ez a generáció váltás... már sajnos ott tartunk hogy a valósághű játékbeli kinézetet, a grafikai korlátokat lassan elérjük a jelenleg használatban lévő technológiákkal (hardver), a teknikai oldal (pl játékbeli realitás) növelése lenne a kulcs de a hozzá szükséges hardver méregdrága az átlagfelhasználóknak, mintha húznák az időt és ilyen részmegoldásokra hagyatkoznának mint a konzol "csúsztatások"... egy kisebb pótlék ez a Pro és a Scorpio vagy tényleg lesz változás a jövőbeli gen váltáskor.
36.
36.
delphijos
#29: "Ami pedig még ezeknél is jobban bizonyítja ezt az alhamarkodást az az, hogy lényegében a PRO s a Slim szinte egyszerre jelenik meg, amit kb. senki nem ért"

Mi az hogy senki nem ért ? Már ezerszer volt téma, a slim NEM "új" konzol sosem, és elsősorban azért jön ki, mert a gyartástechnológi fejlődik, és ki tudják hozni a konzolt OLCSÓBBAN. Ezzel együtt a régi verzió gyártása mindíg megszűnik. Ez bevett gyakorlat, Az hogy a "sima" ps4 is piacon marad a pro mellett az köztudott, szóval a két gép nem egymás komkurenciája. Ahogy a Skorpió se lesz az S-é.
35.
35.
delphijos
#25: "úgy gondolom per pill, akinek PS4-e van az ár/érték arányban úgy jön ki a legjobban, ha most kihagyja a PRO-t és jövőre beszerez egy Scorpiót"

Azért ez nem ennyire triviális. Én például nem vagyok a szavaiddal élve "oldal" fanatikus, de elég sok játékom van digitális forrásból, viszont egyszerűen nem akarok 2 féle konzolt tartani, szóval én nem valószínű hogy dobnám a ps vonalat és nyergelnék Skorpióra plusz teljesítményért. És ha már azt írod hogy egy év nem sok, a fene tudja hogy mi lesz 2018-ban vagy 2019-ben. A jelenlegi trendet nézve lehet hogy addigra már jö a PS5 is. Ki tudja? Nem fogok novemberben pro-ért rohanni, de ha jövőre cserélnék, csak kihúzom vele egy-két évig. Annyira a Skorpió se lesz erős hogy annyi ideig húzza mint az előző generáció.
34.
34.
Hunszi
#31: Nem tévedtél sokat az elírással sem, hisz a GTX 1070 6.5 tflopos
33.
33.
ADMlN
#30: Azt ugye vágod, hogy amikor a 4K-hoz szükséges teljesítményről beszélnek, akkor a grafikus teljesítményre gondolnak. Abban pedig nincsen benne a processzor teljesítménye, ami ugye az általad említett fizikát meg AI-t számolja.
Ettől függetlenül HUNRova-val továbbra sem kell foglalkozni, mert egy nem hivatalos ár alapján próbálja belőni egy nem specifikált hardware képességeit. Ennyi erővel csirkebélből is jósolhatna.
32.
32.
http://www.gamestar.hu/e3/e3-2016-microsoft-project-scorpio-212046.html
31.
31.
Ihh gtx 970 et akartam írni!szerk gomb sohasem lesz???
30.
30.
Bakker már régóta nem írtam véleményt a sok kecske miatt( szejkó,hunrova,stb kisokos szakértők)skorpióval kapcsolatban a 6 tf konzolban bőven felülmúlja egy pc s vr hez ajánlott 1070 teljesítményét!!!!Nem egyszer láttam okoskákat hogy négyszer akkora teljesítmény kell ami nettó batomság!Fizikát,Al,átnyékokat nem kell négyszer számolnia a gépnek :)de ha brutál lenne ezekből és elvinne 1Tf ot +felhő ugye meg stb akkor is marad 5tf látványra a mostani kb 0.8 helyett!
29.
29.
Hunszi
#28: Ami pedig még ezeknél is jobban bizonyítja ezt az alhamarkodást az az, hogy lényegében a PRO s a Slim szinte egyszerre jelenik meg, amit kb. senki nem ért, hogy miért...hisz senki nem fog venni egy slimet s majd PRO-t 1-2 hónap eltéréssel. Szorult helyzetben jelenleg a Sony, így idén próbálja menteni a menthetőt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...