Hangproblémák a Skyrim: Special Editionben

Link másolása
Tegnapelőtt megérkezett a felújított Skyrim, úgy tűnik azonban, hogy nem minden szempontból jobb az új kiadás. A hangokat például tömörített verziókra cserélték - a Bethesda már tud a hibáról és dolgozik a megoldáson.

Pénteken megjelent a Skyrim: Special Edition, úgy tűnik azonban, hogy nincs minden rendben vele. Egy Reddit-felhasználó hívta fel a figyelmet arra, hogy a felújított kiadás hangjai rosszabb minőségűek. Míg az eredeti Skyrimben tömörítetlen .wav fomátumot használtak, addig az új kiadásban az agyontömörített .xwm formátumra tértek át. A különbség jól hallható, erről alább megbizonyosodhattok.

Bár a Bethesdától még nem érkezett hivatalos tájékoztatás, egy másik Reddit-felhasználó (aki állítólag a vállalatnál dolgozik) szerint már készül a hibajavítás.

És ha már szóba került a felújított változat, a Digital Foundry készített egy összehasonlító videót, melyben az eredeti PC-s verziót állították a felújított PS4-es kiadás mellé, íme:

24.
24.
dzsiádzsó
#23: Készültek, de aki ismeri a Skyrim rendszerét, Radiant AI/story az tudja mennyire bonyolult, persze alá lehet rakni egy UE alá is, csak kérdés mennyi bug és mennyi lehetőséget tud magába rejteni egy korlátokkal rendelkező külső grafikai motor. Úgy gondolom, aki szerint a Skyrim egy semmi, pár AI meg story, az bugyuta és életében nem játszott még a játékkal, vagy egy betűt nem ért belőle...
23.
23.
Stranger
#20: Már a Cryengine 1 módosított változatával készült anno az Aion... vagy most itt van az Archeage. UE3-al is készültek MMO-k, pl. Tera.
19.
19.
zozo76hun
#17: azert nem hiszem hogy a ps4 nem birna lejatszani egy kibaszott wav file-t. ezt te sem gondolod komolyan.
17.
17.
Glorious PC Master
#1: 30 fps...
Azért a hangot eléggé le kellett amortizálni a PS4 hardveres gyengeségei miatt.
16.
16.
dzsiádzsó
#11: Ez így van, a régi modokkal szebb nem kétség, de ez most nagy potenciál, erre a motorra mégkomolyabb modok jöhetnek, néhány mod meg szinte teljesen átalakítja Skyrimet rá se lehet ismerni, amíg nem jön új TES addig jó lesz, ráadásul pc-n kicsi kedvezőbb árú mint a konzolon lehúzósdi..
15.
15.
Giggsy
#11: Maximálisan egyetértek. Nekem az eredeti Skyrim a telepített modokkal valami ocsmány instabil még új játéknál is, holott viszonylag kevés SKSE igényes mod van fent. Ezzel szemben a Fallout 4 több moddal abszolút stabil tud lenni. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy a Fallout 4 ENB-vel, ReShade-del és textúra csomagokkal együtt is jobb sebességgel fut, mint a Skyrim hasonlóan modolva. Ha a Skyrim felújított változata csak azt képes hozni stabilitásban és látványban, mint a Fallout 4, már jól jártunk. Ráadásul szépen be is indult a modok átportolása a Special Edition-be. Egy-két hónap, és valószínűleg az összes fontos Skyrim mod lesz SE-re is.
14.
14.
Harrison_Wells
van más is:
nekem a képernyőből hiányzik kábé 40 százalék :(
ki vagyok bukva, nem tom mitől lehet.
13.
13.
hedzsooo
#11: Ez így igaz, mivel most már a játék motorja megkapta a készítőktől a teljes 64-bites támogatást.
12.
12.
hedzsooo
Nálam csak a VGA-t fagyasztotta ki tegnap este PC-n de most néztem éppen, hogy új meghajtó progi (driver) lett kiadva, ami elvileg a SKYRIM SE-hez is már optimlizálva lett... Aki GeForce/Nvidia karis, az szerintem tegyen vele 1 próbát, én is azon leszek hamarosan.
11.
11.
Heldengeist
#9: Hosszabb távon épp a modder közösségnek lesz jó a frissített motor. Jelenleg viszont egyértelműen a régi a jobb.
10.
10.
Formula1fanatic
#6: Ez a programozni nem tudó Bethesda technikailag az egyik legösszetettebb játékokat fejleszti a világon, amihez komoly programozási tudás kell. A grafikus motor egy más történet az már ezer éves, de úgy tűnik nem volt eddig szükség újat írniuk, így is komolyak az eladásaik.
9.
9.
mestermagyar
Valami azt súgja hogy PC-n ez csak arra jó hogy a játékos/mod közösséget jól megpörgessék hogy utánna hetekig szédülten kóvályogjon, mert nem tud dönteni hogy a felújított verzió jobb-e.
7.
7.
Extol
Megkaptam a játékot, de nem tudom hogy használom-e majd
6.
6.
tolgyesiak
PS4-em van de el kell ismerni ez valami hányadék!!! Ez a Bathesda vagy mi a szar kiadó történeteket tud kreállni de hogy programozni nem tudnak az tuti..pl(fallout 4+ ez meg stb..)
5.
5.
tolgyesiak
PS4-em van de el kell ismerni ez valami hányadék!!! Ez a Bathesda vagy mi a szar kiadó történeteket tud kreállni de hogy programozni nem tudnak az tuti..pl(fallout 4+ ez meg stb..)
4.
4.
DarkLord
#3: "hogy tudták csak ilyen szinten kivitelezni"
3.
3.
DarkLord
Nem véletlen mondjuk mai napig az eredeti mod-ok nélküli Skyrim-ra, hogy baromi szép még mindig. Ezt ez a videó is alátámasztja, bár ez inkább elrettentésnek jó csak ps4 tulajok számára hehe. De amúgy ezt, hogy csak ilyen szinten kivitelezni a fene se tudja, mármint a remaster-t.
2.
2.
Inferno
Hát srácok ez után a vedeó után lehet el kehetne a fejledztőknek gobdolkodni h először PC-re fejlesszenek játékokat és utánna portolják konzolra mert komolyan a PS4 verzió vmi ocsmány!
1.
1.
moonborn
Ennyire akadozik PS4en a játék ? ?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...