Black Mesa - nyáron jön a Xen-kampány

  • Írta: zoenn
  • 2016. november 2.
  • Megjelenés
Link másolása
Régen hallottunk már a Half-Life első részének rajongói remake-jéről, de a tavalyi steames premier óta a srácok szép csendben dolgoztak a lezáráson, a Xen területeken játszódó pályákon. Jövő nyáron lecsaphatunk rájuk.

A Crowbar Collective régóta adós már a Black Mesa lezárásával, a kampány Xen-részével, de a srácok legfrissebb blogbejegyzése szerint 2017 nyarán élesednek az új missziók. A steames Black Mesa akkor már kétéves lesz, mi tartott ilyen sokáig?

A srácok szerint rengeteg munka van a projekttel, elvégre már nem egy szimpla modként tekinthetünk a játékra. A Source engine legfrissebb verziójára ültették át a Black Mesát, ráadásul Xen világán játszódó fejezeteken kívül a korábbi pályákat is frissíteni fogja a csapat.

A kampány utolsó 15 százalékát nem csak újjáépíteni szeretnék, hanem egy kellemes és emlékezetes élményt prezentálnak majd. Ráadásul a Xen-pályákat teljesen átépítették és kibővítették. A lenti két összehasonlító kép tanúsága szerint a Black Mesában szereplő szintek új változatai sokkal nagyobbak, mint amiket az eredeti Half-Life-ban láttunk.

8.
8.
user101
Így utólag nagy csalódás volt a játék ennyi év után. Aztán rájöttem, hogy régen sem szerettem. Ami zseniális felvezetéssel indult és az első pár pályán felépített atmoszférát azt úgy teszi tönkre amint unalomba, repetitív ismétlésbe fullad az egész. Egy feleslegesen elnyújtott értelmetlen ide-oda rohangászás az egész.

A második rész viszont a mai napig az egyik kedvencem, ami itt müködött narratíva, pályadesign, zseniális helyszinek az számomra mind hiányzik az elsőből és ezen az újrafeldolgozás sem segít.
6.
6.
Viktor_The_Best
A Half-Life 3-at mikor adjátok ki ember arról írjatok már!!!
4.
4.
Extol
Mára már a HL olyan lett mint TES: Skyrim vagy Oblivion, a rajongók töltik meg tartalommal
3.
3.
Rakottkrumpli
Há' má' ideje volt! De most ez a source motor legfrissebb példánya, az az új source motor lesz?
2.
2.
#1: Így van, én pont a napokban kezdtem bele a Portalba, utána jöhetnek ismét a HL részek.
1.
1.
PAtr0n
Nagyon helyes! kétszázhetvenhetedjére tolom ki újra a HL1-t. Még mindig nem unom. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...