Kipróbálható a hétvégén a The Elder Scrolls Online

  • Írta: zoenn
  • 2016. november 15.
  • Akció
Link másolása
Már holnaptól kitárulnak a The Elder Scrolls Online szerverei PC-n és PlayStation 4-en, és egészen a hét végéig kötöttségek nélkül játszhatunk az MMO-val. Ha úgy döntesz, hogy megveszed a játékot, az eredményeidet is továbbviheted.

A Bethesda jóvoltából minden érdeklődő kipróbálhatja a hétvégén a The Elder Scrolls Online-t, ráadásul már holnap, azaz szerdán indulhat a móka PC-n és PS4-en - az Xbox One-osok ezúttal hoppon maradnak.

Az akció november 15-20. között tart majd. Az MMO-hoz nem szükséges PlayStation Plus-előfizetés: letöltöd a klienst, készítesz egy accountot és máris elmerülhetsz Tamriel világában. Ha PS4 Pród is van, ilyen látványban lehet részed:

A hét hátralévő részében lényegében a The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited teljes alapjátékához hozzáférhetsz, továbbá 500 ingame kreditet is kapsz, amit kozmetikai elemekre költhetsz el a Crown Store-ban. Karaktered és az addig megszerzett javaid megmaradnak, ha úgy döntesz, megvásárlod a játékot. Milyen véletlen, hogy november 28-ig ezt kedvezményesen teheted meg.

34.
34.
Extol
Nem hinném hogy MMO-nak lehetne nevezni. 10 év WoW + 4 év GW2 után mondom ezt. Hol van pl az aukciós ház? Hogy lehet akármit is eladni ajátékban? Úgy, ha bevesznek egy kereskedő céhbe, ahol ha nem termelsz eleget kitesznek mint macskát. (Csoda szellemlesen hangzik ez a karakterem szerepében.) Legdühítőbb a végletekig profitorientált húzások voltak, pl fizetős Imperiál "faj", ami csak a jéghegy csúcsa, én mikor bejártam az alap verzióval kapott területet, letettem. Hülye lettem volna fizetni plusz területekért, mi ez hanem virtuális földárverés?? Az előfizetés meg a tartalomhoz mérve magas, nem éri meg. Steam-en nem lehet aktiválni a regisztrált már létező fiókot. Folytassam? Mondom én, a die-hard TES fan. Drága, és bár vannak benne zseniális elemek, nem kevés, a Béta óta amin részt vettem ugyanolyan kiforratlan és felületes. Sztem még kell neki 2-3 év, meg jó nagy leárazás. És ez nem Skyrim, de nagyon nem az, most annak is nekiültem még egyszer. Jobban szórakozom.
33.
33.
Hab
#14: Neverwinter MMO-nál mindenképp jobb, FFXIV-et nem próbáltam.
Szerintem a szintezés öröm, a sztorik miatt. Ne várj tőle single TES minőséget mert akkor csalódni fogsz. Van 1-2 döntési lehetőség, számomra meg volt benne a TES hangulat.
Grindolni max 50 után kell a champion pontokért, de max szint után minden MMO a farmolásról és a grindolásról szól.
31.
31.
Mortis
#12: Köszi. Kicsit megijesztett a mérete mert már nincs túl sok hely a merevlemezemen, de nekiállok takarítani.
29.
29.
PiszkosFred
#27: Vasarlason majd raersz gondolkodni, elobb probald ki es majd meglatod! Mas dolog leirva es olvasva egy velemeny es megint mas az, ahogy te latod. :) Jo jatekot! PC-n keresd meg/fel a magyarokat gyujto guildet, sok segitseget kaphatsz a kezdeti szakaszban.

Hetfon meg majd eldontod, hogy akarod e ezt, vagy eleg volt ennyi.
27.
27.
kamgecam
#26: Jól hangzik!Köszi az infót.Már töltöm a time trial-t, de szerintem meg is veszem.:)
26.
26.
PiszkosFred
#22: Szerintem nagyon jok a sztorik (fo tortenet, zonak es cehek kuldetesei), de azert nem lehet mondani mindegyikre, hogy Bioware/Telltale/Obsidian rpg szintuek. Vannak kuldetesek, amelyek marha izgalmasak, tele csavarral, es vannak, amelyek "egyet lattal, mindet lattad" jelleguek. Olyan, mint barmelyik TES jatekban.

A kuldetesek 99%-a tobb lepcsobol all, es ugy rajzolodik ki a tortenet - es a dontesedtol fuggoen zarul.
25.
25.
Gykrizsi
#22: Olyan bethesdas elmegy kategória, bár azért bevallom, a 50 óra után nem volt kedvem mindent elolvasni, inkább járkáltam, harcoltam, az jobban lekötött.
24.
24.
Gykrizsi
#21: Köszi az infót. Kb egy éve játszottam vele, de ha ennyit javult, akkor lehet újra nekiülök.
22.
22.
kamgecam
#21: Jó szotrija van, vagy csak gring az egész?
21.
21.
PiszkosFred
#19: Hat, toltokepernyos bug az van, az ketsegtelen. Patch utan van, hogy 10 percig is tolt, mire a karaktervalasztasig eljutsz. Ez egyszeri alkalom, lassan harom eve nem tudtak javitani. Akkor is szokott esetleg gond lenni, ha zsufolt helyen lepsz ki es belepeskor kap annyi adatot a kliens, hogy csak docogve tolt be. Ez minden mmoban igy van, itt sem egyszeru ezt a "floodot" kezelni. Annyit modositottak az evek alatt, hogy most mar betolti hamarabb a korynezetet es a karakteredet, az npckre es a tobbi jatekosra pedig csak kesobb kerul sor. Utobbi eseteben ezert is van neha az, hogy csak fekete alakokat latsz magad korul, es csak par masodperc mulva toltodik be a texturajuk.

Nem tudom mikor jatszottal vele - szerintem a beta es a premier kornyeken, es nem az elmult masfel evben -, mert hala a jo istennek, a fejlesztok telepakoltak a vilagot mindennel, ami felveheto, elszedheto, ellophato. Ez is az egyik lenyege a justice rendszernek (ha lopsz es lebuksz, kergetnek az orok, mint a Skyrimban, orgazdaknak adod el a lopott szajret, stb.) Nincs olyan negyzetmeter, hogy ne legyen ott ot hordo vagy lada, vagy szekreny, tarolo, polc, barmi, amit kifoszthatsz.

Szint eseteben persze, el lehetett maradni korabban, hiszen ha az ember kihagyott sok kuldetest (tele van veluk a zona), vagy nem csinalta meg a publikus dungikat, delveket, dark anchorokat, akkor azert tetemes xptol esett el. Most pedig mar (One Tamriel update ota) minden zona azonos szintu, oda megy ahova akarsz es ott fejlodsz, ahol akarsz, nem vagy beszoritva 10-es szintukent egy level 1 es level 16-is szintre belott zonaba.

Nem mondom, hogy ez az evezred mmoja, mert nem az, de az biztos, hogy TES jatek kerdeseben teljes jogu TES jateknak tekintheto, annak minden elemevel es jellemzojevel - mar amit az mmo, mint mufaj megengedhet.
20.
20.
Gykrizsi
#18: Régen játszottam, biztos jobb a helyzet. Jó játékot.
19.
19.
Gykrizsi
#17: Rosszul fogalmaztam, nem összeomlott, hanem befagyott a töltőképernyőn. Régen játszottam vele, de akkor mindennapos volt.
Az üres pályát a tárgyakra értettem, nincs úgy teledobalba minden szarral a pálya mint a Syrimben, ez nekem hiányzott.
Én a végére 8 szinttel voltam lemaradva, nem tudom hogy:) azt mondták, nem öltem elég szörnyet.
18.
18.
kamgecam
#15: Köszönöm.Az nagyon jó ha hangulatban ennyire ott van.Remélem a hibákat javítják.
17.
17.
PiszkosFred
#16: Hat vannak hibai, de az osszeomlas az nem jellemzo, arra szinte senki sem panaszkodott rajtad kivul, valoszinuleg nalad a hiba. A pvp lagzik, es neha leesik az fps ha 100+ ember uti egymast egy ostromnal, de omlani nem omlik.

Grind alatt nem ertem, mire gondolsz, mert a legtobb ember mar a zona feladatainak felet sem csinalta meg, amikro mar kinotte az adott zonat. Most meg, amiota eltoroltek az egeszet es openworld a jatek, meg annyira sem igaz, oda megy es azt csinalsz, amit akarsz.

Champion pontok eseteben pedig az elso par champion pontot mar akkor megadja a rendszer, ha fingasz egyet a varos foteren, abszolute nem grind jellegu a dolog. Az mar mas kerdes, hogy semmit sem kapsz meg ingyen egy mosolyert cserebe, ha kell valami, az neked kell osszekukaznod, legyen az nyersanyag vagy egy komolyabb szett.

Uresek a palyak? Epp ellenkezoleg, az ember mar orul annak, amikor vegre nem 5-6 ember rohan vele es oli a bossokat es a mobokat. Pont erre panaszkodik mindenki, aki nem egy mmobol erkezik az ESO-ba, hanem a Skyrimbol, mert folyamatosan van mellette valamilyen masik jatekos, ha akarja, ha nem. Szokatlan ez nekik a singleplayer elmeny utan, teljesen jogosan.

Az egyetlen nagy hibaja, hogy az lfg rendszere tovabbra is egy kalap szar, bar mar sokat javitottak rajta, de tovabbra sem ugy mukodik, ahogy kellene.
16.
16.
Gykrizsi
#14: Fontos a grindelés, mert lemaradsz szintben, és a küldetés szinthez van kötve, és a végén erre rájönni elég dühítő.
15.
15.
Gykrizsi
#14: Szerintem jobb náluk hangulatilag, csak technikailag egy szar. Nekem állandóan összeomlott, újra is kellett telepítenem. Patchek sem javították. A Skyrim rendszere az egész, de azért a pályák elég üresek. Én együtt sem tudtam játszani, mert akkor is beszart állandóan. Viszont igy is élveztem, nem bántam meg a megvételt.
14.
14.
kamgecam
#12: Magáról a játékról mi a véleményed?Jobb mint a Neverwinter vagy a Final Fantasy 14, illetve hozza az Oblivion, Skyrim-es hangulatot?
13.
13.
DarkLord
Jó az 80gb-nak is: D ps4
12.
12.
Hab
#6: Utána néztem, lehet folytatni a karaktert, az viszont nincs kiírva hogy meddig él ez a lehetőség. Nyilván évekig nem fogják megtartani a mentéseket, ha nem veszed meg a játékot.
Nekem lenne kedvem casual-ban játszani, csak 1. nem akarok már guildet, 2. group finder-re se vagyok kiváncsi, 3. nem akarok már hosszú órákat raid-elni.
2 50-es karim van, de szívesen felhúznék még egyet, ami nem daggerfall frakció.
Szóval ha PC-n tervezel játszani, megtetszik és van kedved együtt szintezni, dungeon-özni akkor írj rám
11.
11.
MikelGun82
#10: MikelGun, és még sosem próbáltam ilyet, de ha már ingyen kilehet, akkor megteszem ;)
10.
10.
Wazzzovski
Ha egyedul unalmas lenne akkor PSN: wazzzovski! ;)
9.
9.
julatheone
Magyarországról nem lehet megnyerni a kirándulást, ki van zárva belőle. Kapják be, inkább ki sem próbálom.
8.
8.
PiszkosFred
#7: Kesobb. MS bekavart picit.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...