A Rainbow Six DLC-stratégiáját követi a Ubisoft

  • Írta: fojesz
  • 2016. november 23.
  • Biznisz
Link másolása
Az egyik alelnöke szerint a Ubisoft mostantól nem árul olyan DLC-ket, amelyek nélkül nem élvezhető teljes mértékben a játék. A Rainbow Six: Siege-nél követett stratégia kiválóan működött.

Anne Blondel-Jouin, a Ubisoft egyik alelnöke a GamesIndustry.biznek adott interjút, amelyben kifejtette: a kiadó a jövőben 5-10 évig támogatná a játékait, ehhez viszont az is fontos persze, hogy a játékostábor aktív maradjon, így óvatosan kell megtervezniük a monetizációt. Az például nem fér már bele, hogy olyan DLC-ket áruljanak, amelyek megvásárlása nélkül a rajongók úgy érzik, nem teljes a játékélmény.

A mostantól követendő (és amúgy is egyre népszerűbb) stratégiát a Rainbow Six: Siege-nél vezette be a cég: a játék új pályáihoz és játékmódjaihoz ingyen hozzáférhettek a játékosok, és az operátorokat is ki lehet farmolni kitartó játékkal, a szezonbérlet kozmetikai cuccokat és a karakterek azonnali feloldását teszi lehetővé mindössze.

Blondel-Jouin szerint a cél az, hogy a DLC-k megvásárlása nélkül is élvezetes maradjon a játék, az élményt az olyan vidámparki látogatáshoz hasonlította, ahol mindenre felülhetsz, csak éppen nem vásárolsz az ajándéktárgyakat árusító boltban vagy nem veszel kaját. Azt is hozzátette, a Rainbow Sixnél mind anyagilag, mind a játékosok aktivitását tekintve kiválóan működött ez a recept, aligha véletlen, hogy már a második szezonbérletet tervezgetik a cégnél.

9.
9.
carangulia
#8: Én is kapkodtam a fejem, hogy most miért :)
7.
7.
GODL1KE
Iszonyat jó fps, részletesen fel van építve szinte minden benne, csak ugye ubi server és leaver-ek , ez a kettő bassza el néha, de ettől függetlenül a legjobb fps az overwatch mellett. BF1- ről sajnos nem tudok nyilatkozni, open betanál volt 35 -40 fps-em low mediumon. Ha lesz új vasam talán ránézek de tuti azt is jó, viszont ahogy Szmoli11 is írta kicsit uncsi volt nekem is open bétában is. Na a siege az nem uncsi és az overwatch sem. Idén örülnék egy f2p battleborn-nak amit talán megmentené azt a játékot, viszont pénzt egy petákot sem adnék rá.
6.
6.
exonic
#1: Nem értem minek szidod a játékot, midnen hiányossága ellenére dícséretes amit most csinálnak....
Ez egy olyan megvalósítása a DLC-k kiadásának amely mind a játékosonak, mind a fejlesztőknek jövedelmező és mondhatni példaértékő a mai "stEAl" játékvilágban.
Attól mert valakinek nem jön be a taktikai shooter még ne a játékot szidja. Persze a megjelenése nem volt zökkenőmentes, de ha az EA-re ráaggatjuk a pénzsóhár cég kitűzőt, akkor az Ubisoftra a szerencsétlen startok jutnak az ember eszébe. Ezért sem kell UBI-s játékot az elején megvenni hanem várni 3 hónapot ahol egy teljes árú játékot potonpénzért dobnak hozzánk...
5.
5.
Szmoli11
Elmondom h a legjobb Fps számomra . Nálam 2. csak a Battlefield 1... Kicsit uncsi kezd lenni ..
3.
3.
DXRaveN
#1: Látszik hogy fogalmad sincs arról hogy mit takar egy alpha verzió.
2.
2.
carangulia
#1: Kíváncsi lennék arra, hogy szerinted mi nem működik. Én csak el-el tolok egy-két meccset, nincs akkora rálátásom a dologra. Oké, nem olyan lett mint a trailerben mutatták anno, de van valami egyéb, ami konkrétan nem működik?
1.
1.
Blazkowicz
Ehhez először a játéknak is működnie kéne és nem 2 évik alpha módban tartani és kiadni tripla A-s játék áráért a sok szart, például Rainbow Six Siege... Undorító, hogy mai napig nem működik.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...