Rekordszámú PS4 fogyott a Fekete Péntek hetében

  • Írta: zoenn
  • 2016. november 28.
  • Biznisz
Link másolása
Több PlayStation 4-et adtak el a múlt héten az Egyesült Királyságban, mint a konzol premierje óta bármikor - hála a Fekete Péntekre időzített akcióknak. A szoftvereladások is jók voltak, több exkluzív cím is toplistás lett.

A Chart-Track jelentése szerint rekordszámú PlayStation 4 talált gazdára az Egyesült Királyságban a múlt héten, erre a konzol 2013-as premierje óta nem volt példa. A korábbi rekordot a tavalyi Fekete Péntek hete birtokolta.

Iparági elemzők szerint nagyjából 140 ezer PS4 kelt el a szigetországban, lévén rengeteg kiskereskedő masszív leárazásokba kezdett, valamint az új PS4-modellek is növelték a keresletet.

A különféle konzolcsomagoknak hála az Uncharted 4 az előkelő 8. helyet csípte meg a játékeladási toplistán, a Driveclub a 20. helyre volt jó, míg a Ratchet & Clank a 25. pozícióban tért vissza. A teljes listával külön hírben foglalkozunk majd.

Az Xbox One teljesítményéről nincsenek pontos adatok, azonban a Microsoft marketingese, Mike Nichols a GameSpotnak "erős" eladásokról beszélt.

35.
35.
Montim
#34: Egy szóval nem írtam ingyen adják máshol, ezek a te gondolataid.
Azért a PC, telefon alkalmazások és a konzol játékok árai között lényegesen nagyobb különbség van nem gondolod? :)

Rengeteg akció található steam-en és bundle-en. A telefonos alkalmazások árai pedig egyaránt reálisak. Egyedül az új A+-os játékok kerülnek 50-60 dolláros összegbe.
Nem mindegy, hogy 5000 ft-ért vagy pedig 15000 ft-ért vesz valaki játékot, főleg a magyarországi fizetésekhez képest.

A konzol gyártók bevételét pedig a játékok jelentik, pont ezért mert a gép árrés hiányát azzal kompenzálják.

Ezt hívják marketingnek. :)

34.
34.
Cell4
#33: Mutass olyan konzolt/PC-t/telefont/akármit, ahol csak a gépet kell megvenned és onnantól a játékokat mindet(!) ingyen kapod hozzá!

(Nem, a torrentéka nem játszik.)
33.
33.
Montim
Azt miért nem írják sehol, hogy pluszban költesz rá 200 ezret a játékokra? :D
32.
32.
greenmelon
#29: "Nem egy Felcsúti stadion miatt vagyunk ott ahol."
Felőlem kiforgathatod a szavaimat, ha nem látod a fától az erdőt. Lehet nagymagyarkodni, meg a Trianonon keseregni holtodiglan, de a turbómagyarok pont nem javítják az ország színvonalát.

"Persze tudom, hogy divat a kormányt szídni mindenért".
Ez nem divat kérdése, aki nem látja/akarja látni azt a szintű fehérgalléros bűnözést ami jelenleg folyik, az szimplán idióta, vagy ő is benne van. Mondom ezt pártatlanul.
31.
31.
És egy nap alatt eljutottunk a PS4-től Trianonig... imádom ezt az oldalt :D
30.
30.
Gykrizsi
#29: De ilyen mindenhol van. Lehet mondani azt, hogy trianon nem számít, de az ország gazdaságát szétverték akkor, az ország mérete 1/3 zsugorodott, és ez a gazdag európai államoknak volt köszönhető. Két világháborúba kényszerítettek bele, és mindkettőbe mi vesztettek a legtöbbet. Nem egy Felcsúti stadion miatt vagyunk ott ahol. Ha így gondolod, akkor nagyon el vagy tévedve. Minket trianon, a kommunizmus, és a privatizáció tett tönkre. Persze tudom, hogy divat a kormányt szídni mindenért, de ezt hagyjuk is, nem viszek politikát a dologba.
29.
29.
greenmelon
#28: Azért ne fogjunk már mindent száz év után is a Trianonra. Míg ott tartunk, hogy a politikusaink évtizedek óta lopják szét az országot, meg Felcsúton stadion és kisvasút épül, miközben a kórházaink roskadoznak, a Trianontól függetlenül se leszünk előrébb.
28.
28.
Gykrizsi
#22: Hát ennek azért történelmi okai is vannak. Trianon után olyan szinten szétverték az országot, hogy abból nehéz felállni. Lopni németben is lopnak, egyszerűen ott ez nem érződik ennyire. Ausztriát és Németországot meg hagyjuk, mert ők azért vannak ott ahol, amiért mi meg itt.
27.
27.
CitromH
#1: Ezért sem leszel cégvezető. Majd egyszer megérted. Vagy nem.
26.
26.
Darksiders84
#22: Egyetértek jól fogalmaztál. Amúgy mindegy ki mennyit keres magához mérten kalkulájon ne minden biszbaszt hitelre főleg úgy hogy fizetni se tudja.
25.
25.
CitromH
Érthető. Mindenki az FFXV-öt várja :D
24.
24.
bszunyoghy
#13: A német MM- van 196€ volt az új slim 500GB-os verzió a pénteki red Freitagon
22.
22.
Őrnagy
#21: Az ország fele azért áll léhűtőkből, mert a dolgozni akaró és tudó réteget elüldözte a kormány (a jelenlegi és az előző közösen). Éltem Ausztriában, most Németországban élek, és úgy tapasztalom, hogy sem a németek, sem az osztrákok nem szorgalmasabbak az átlag magyarnál. Nekik egyszerűen azért megy jobban a gazdaság, mert az országaik vezetői jól képviselik az ORSZÁG érdekeit is, nem csak a saját cégeikét.
21.
21.
ADMlN
#20: Inkább annak a hibája, hogy az ország fele léhűtőkből áll. Aztán meg sír a szájuk, hogy minden drága és nem keresnek eleget. A vicc az az, hogy annyi eszük sincs, hogy realizálják, hogy addig van munkájuk amíg alacsonyabb a költsége a fizetésüknek mint az őket kiváltó automatikáknak.
20.
20.
#17: Senki nem ellenzi. De hogy etióp fizetésből tengődik a fél ország, nem hiszem hogy a konzolgyártók hibája lenne.
19.
19.
GAMEROD
#16: ...plusz ha nekik jól esik 5-10 évet gürizni egy új autóért, 30 éves hitelt pedig felvenni egy lakásra (mivel ebből az országos átlagbérből ami nettó 170 ezer forint ez még jónak is számít) akkor nyugodtan jöhetnek ezzel a piaci egyensúllyal engem nem zavar, inkább csak az hogy a munkaidő, a fizetés és az árak aránya nagyon nincs egyensúlyban és ezt a dolgot nem magamnak köszönhetem.
18.
18.
GAMEROD
#15: Aki 2 napja regisztrált, mint a 10-es, könnyen beszólogat még :)
17.
17.
GAMEROD
#10: Akkor ellenezzétek a felvetést, semmi kifogásom ellene. A piaci egyensúlyotoktól még mindig szarra sem elég az országos átlagbér sem :)
16.
16.
#15: Pedig erről szól az internet. Álnév mögê bújva játszani a janit. ;)

Amúgy nem írt hülyeséget, csak sajnos a világ nem így működik.
15.
15.
delphijos
#10: Hűű, én ilyet nem mertem írni. :D
14.
14.
DON GONDOCS
Hát ebben a "nagy" akcióban, egy Watch Dogs és Order 1884-et-sikerült beszerezni.
13.
13.
kergabi83
#12: Mennyiért vesztegetik? New változat?
12.
12.
bszunyoghy
Azt nem csodálom hogy rekordot döntött. Mindenhol hegyekben áll, a többi konzol hátra eldugva valahol, valamint dömpingáron nyomták(180-190 €). Én is majdnem vettem egyet. (3ds xl lett helyette :-) )
11.
11.
Norbiii
Szenzációs ez a Ps4, ma kezdtem el az Uncharted 4-et, és nagyon tetszik, örülök a Ps4-nek!
10.
10.
#8: Hallottál már olyanról Te kis közgazdász hogy piaci egyensúly, egyensúlyi ár, stb?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...