Megint bajban van a Crytek

Link másolása
Úgy tűnik, a német Crytek nem tud kilábalni a korábbi válságából és újabb finanszírozási problémákba ütközött. Az alkalmazottak késve kapják meg a fizetésüket, ha megkapják egyáltalán.

2014-ben komoly finanszírozási problémákba ütközött a Crytek, melyet végül a Homefrontot is fejlesztő Dambuster Studios eladásával tudtak megoldani - eddig legalábbis úgy tűnt.

Az utóbbi időben azonban újra nehéz helyzetbe került a vállalat, melyről rengeteget panaszkodnak az alkalmazottak. Többeknek két-három havi fizetéssel tartoznak, és akik megkapták a pénzüket, azok is csak késve jutottak hozzá. A vállat tulajdonosai és a menedzsment nem reagál az alkalmazottak problémáira, folyamatosan csak ígérgetnek.

A pletykák szerint a Crytek újabb stúdiójától szeretne megválni - ezúttal a bulgáriai Crytek Black Sea-t adnák el, akik az Arena of Fate-et fejlesztették.

24.
24.
user101
Na bumm legfeljebb nem Crysis-nek hívják és nem folytatás lesz, hanem egy új sci-fi lövőlde és nem koreaiak ellen, hanem mondjuk bárki más... például akár Trump !:-)

Cryengine, Crytek, sci-fi... mindenki vette volna aki Crysist akart! :)
23.
23.
kopic
#6: Ryse jogok ms-nal, Crysis meg ea-nal vannak sajnos.
22.
22.
kopic
#13: Egyetértek. Ha az EA-nal is vannak a jogok akkor is csak megtudtak volna valahogyan egyezni, hogy folytatást csináljanak...

Ehhh, egy Ryse folytatás pedig jó lenne (Hallod MS ?!)
21.
21.
GAMEROD
Mi ebben a meglepetés? Ha nincs termék, akkor nincs bevétel sem. Egy címmel nehéz fenntartani egy játékfejlesztő céget, főleg ha az is évekkel ezelőtt jelent meg.
20.
20.
hedzsooo
#19: Nos, ahogyan más is már utalt rá előttem: a kövi Crysis megjelenésével kapcsban az EA miatt lehet 1 kis bökkenő. Jó lenne tudni, hogy a Crysis jogai kinél is vannak jelnleg de esélyes, hogy az EA rátette a kezét, hogy a fene vinné.

Annó 1 kedvenc játékcímem is jól el lett kurv@ (Gothic 1-2 és 3 a Prianha Bytes-tól), a 3. rész után ugyanis már nem az eredeti fejlesztők kezében volt a cím és vmi ótvar kieget kapott a 3. rész egy új fejlesztő csapattól, a 4. része meg már egyenesen gyalázat volt, hogy Gothicnak merték hívni, miközben a korábbi részekkel már csak éppenhogy köszönő viszonyban maradt...

Azóta is minden Piranha Bytes rajongó egy igazi folytatást vár az eredeti Gothic játékoknak de még lehet hogy a játék címét mindig nem kapták vissza a kiadótól... Ezért kaptunk eddig tőlük új Gothic helyett Risen 1-2-3-at, meg talán a közeljövőben 1 éppenséggel nem túkl rossznak ígérkező ELEX-et majd.
19.
19.
delphijos
Nem látunk bele a dolgaikba eléggé, azért nem gondolnám hogy full idióta lenne mindenki, és csak azt mondogatják hogy "egy csomó pénz lenne egy új Crysis-ben, de leszarjuk, nem kell a pénz". Biztos több van ebben azért.....
18.
18.
dzsiádzsó
Kéne csinálni egy igazi Crysis folytatást, arra vevő lennék
17.
17.
leviske
Nem értem, hogy miért nem csap le a cégre valamelyik saját motor nélküli kiadó. Gondolom a SEGA és a 2K se járna rosszul, ha saját hatáskörébe kerülne a Cryengine. Ráadásul az Activision számára is ugrást jelenthetne az IW 6(?)-ról.

#15: Úgy tűnik az EA és a Crytek viszonya nem úgy alakult, hogy legyen esély a Crysis folytatására. Bár nem tudom, hogy az EA milyen jogokkal rendelkezik a Crysis-re vonatkozóan.
16.
16.
Thor Vath
#8: A filmiparban detto ez a helyzet, rajzfilmben legalábbis. Ilyen ez a szórakoztatóipar-szakma: vagy kapsz fizut, vagy nem. Ha elmész, tutira búcsút mondhatsz a zsének, meg máshol is lutri. Saját tapasztalat. Ott kell hagyni az egészet - én otthagytam.
15.
15.
Stranger
#14: Kíváncsi vagyok mi lesz a Crysis sorsa. Pedig ott volt a 3. rész végén az utalás folytatásra... De pl ezt a fickót sem mutatták meghalni, már akkor feltűnt hogy valamit kezdeni akarnék még vele...
https://www.youtube.com/watch?v=0Lxtmr7W-Pk

Engem érdekelne, jó lenne látni egy egységesebb sztorivonalat is, komoly scifi játékokból kevés van manapság.
14.
14.
crytek
#13: Ezt én sem értettem soha.. Ott a facebook oldaluk meg lehet nézni.Minden Crytek fosnál Climb ,Robinson on otvar stb csak Crysist akarunk kommemtek vannak.
Évekig ültek a nagy semmit és kitoltak két VR szart amikor ez a tech olyan gyerekcipőben jár hogy csak na. Ennyi idő alatt fel lehetett volna építeni egy fasza über Crysis univerzumot. Ezer éves is eladtak több milliót belőle most meg ps4, xbox one , pc ..lazán elmenne most is mindig pár millió db. De ezekszerint olyan szinten sokat kereshet ott még a vizesember is hogy semmit nem éri meg kihozni ugyse hozná vissza a pénzt vagy én nem tudom. De bezzeg a pár embert érdeklő VR szarokat ömlesztik. Nesze most értsd meg őket...
13.
13.
Viktor_The_Best
Ha csináltak volna egy Crysis 4-et nem lettek volna bajban!
12.
12.
Chrysh
#11: Természetesen szarkazmus volt, rőzsével fűteni pedig igazából nem jó, mert kisebb hatásfokkal ég :D
11.
11.
godach
10.
10.
kukac450
#7: Erősen elsiklottál szegény szarkazmusa felett.
9.
9.
Yanez
#7: Chrysh szerintem csak szarkasztikus volt. :)
8.
8.
aordog
Nekem az fura illetve azt nem értem, hogy ha nincs új játèk, akkor mibõl van a bevètel. Dolgozom, gyártok valamit a cègnek, amit eladnak...ezért nekem havonta fizetnek.
Van a Crytek....de ki fizet kinek? Mièrt nincs idôben fizetés? Van amit jelenleg "gyártanak"?
Most akkor a Robinson-os VR-os játèknak nincs nyeresége???
Ha folyamatosan problèma van, akkor az emberek kilépnek ès bezàrnak.
Ha nem kapják meg a fizetést, akkor mièrt dolgoznak ott?
Idehaza Ki dolgozna fizetés nélkûl 2-3hónapig?
Elkèpzelhetô, hogy ott 1 havi fizetès nekik annyi, hogy utána 2-3hónapig is kitart?
Furcsa gondolatok....elnézést!
7.
7.
godach
#5: Való igaz, hogy sokakat ez nem érdekel. Azonban ez is szerves része a folytatásoknak, és ha az ember tud ilyen infókról, akkor valószínűleg tud spekulálni, hogy várhat e egy folytatásra vagy sem.
"egy-két ember nem kap fizetést, az az ő bajuk"
Ezzel meg végképp nem értek egyet a "fűtsenek rőzsével!" kijelentést pedig egyenesen felháborítónak tartom, hogy ennyire vannak nézve az emberek, de ez meg már az én bajom.
6.
6.
crytek
Adják el a Ryse és a Crysis jogokat.Úgys csak ülnek rajtuk és lópéniszt se fejlesztenek.
5.
5.
Chrysh
#3: Mit nem értesz azon, hogy nem érdekli, hm? Hisz úgyis csak az számít, hogy kijöjjön valami jó játék. Az, hogy nem kapnak fizut az alkalmazottak, az úgyis le van sz*rva, hisz a lényeg, hogy Mi, a végső felhasználók el legyünk halmozva játékokkal (lehetőleg hibák nélkül, mert akkor máris le lesz cseszve az egész brigád a takarítótól a vezérigazgatóig). Hisz a fejlesztőcsapatok értünk vannak, miattunk léteznek, az pedig, hogy egy-két ember nem kap fizetést, az az ő bajuk. Addig is fűtsenek rőzsével!
4.
4.
logic5
#3: +1. Amúgy Várható volt...
3.
3.
Machiavelli
#1: Ez csak téged nem érdekel. Engem például foglalkoztatnak az ilyen hírek is. A Fifás hírek viszont mocskosul nem kötik le az érdeklődésem, mégsem járok a Fifás hírek alá, hogy nem érdekel.
2.
2.
Freed
#1: Ez is egyfajta "gamer" hír...van aki ezt is szereti ;-)
1.
1.
KőbányaKispest
Ez az az hir, amit leszarok. Szerintem az ilyet ki se szabadna tenni. Mi közünk ehhez, hogy nem kapják meg a fizetésüket? Ez kire tartozik?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...