Ingyenes a Mass Effect 2

Link másolása
Újabb ingyenes játékra csaphatunk le az Originen - ezúttal a BioWare által fejlesztett Mass Effect második részét tölthetjük le teljesen ingyen. Sokak szerint a sorozat legjobb epizódja trilógia középső része.

Frissült az Origin On the House kínálata, így ezúttal a Mass Effect 2-t szerezhetjük be véglegesen és teljesen ingyen. A BioWare által fejlesztett RPG minden tekintetben felülmúlta az első epizódot (sőt, talán a harmadikat is...), melyben a rettegett Reaperek támadását kell megakadályoznunk.

A játék origines változata tartalmazza a magyar nyelvet is, a DLC-k azonban nem kaptak helyet az ingyenes kiadásban. A trilógia folytatásának megjelenési dátumát éppen tegnap erősítették meg, így remek alkalom lehet a történet felelevenítésére is.

36.
36.
ilovenancythompson
#34: szerintem pihenj egy kicsit mer' ordenáré baromságokat irogatsz xd
35.
35.
Heldengeist
#34: Oké, mert a Skyrim hogy teljesít ezeken a területeken?

- A világ nyitott, cserébe a dungeon-ök teljességgel felcserélhetők, ugyanazokat a logikai feladványokat oldod meg újra és újra, aminek megoldásával körbe van tapétázva a fal és egy fantáziátlan boss harccal végződik, ami semmi kihívást nem nyújt lvl20 felett.

- az NPC-k ingáznak a kijelölt kijelölt alvóhelyük és kijelölt munkahelyük között, ahol munkát imitálnak vagy csak céltalanul bóklásznak

- 100%-ig vezetett párbeszédek, amiben a döntés illúziója sem adott.

- Nem mond semmit, az NPC olyan dolgokra reagál, amit a pár szavas válaszopció nem is tartalmaz.

- Szó szerint az egyetlen módja, hogy egy csoport viszonyát megváltoztasd hozzád, ha valamelyik oldalon megnyered a polgárháborút, de utána meg már mindegy, és ez is csak a táborokban szétszórt bakákra érvényes, questet és jutalmat az ellenséges (kimerül beszólogatásban) NPC-k ugyanúgy adnak.

- Még csak annyi sincs, hogy hízelgés vagy fenyegetés. Van pontosan egy kijelölt medre a questek teljesítésének, amitől nem tudsz eltérni.

- Nincs még látszólag ellentétes válasz sem, semmilyen formában nem tudsz állást foglalni.

- Minden fehér. Vagy fekete. Ízlés kérdése. Még fekete-fehér választási opciód sincs, minden egyszínű és legfeljebb egy jarl cseréjén kívül semmi hatása a játékra.

- A látszólagos szabadság ellenére minden úgy történik, ahogy azt előre megírták

- Nincs a döntéseknek semmilyen következménye.

- Nincs mentés importálási opció, a következő rész lore-jának semmilyen mértékben nem lesz része az elző játék.

- deus ex machina szuper shout vagy fegyver... ami még csak nem is szuper, mert a questen kívül teljesen használhatatlan vagy nem jobb, mint amit bármelyik útszéli banditától vagy draugr-tól összeszedsz. Egy trófea, nem több.

Ezt a játékot úgy adták el, hogy RPG. Több tucat év játéka és év RPG-je díjat nyert. Na most akkor nem is lehet őket egy mondatban emlegetni?
34.
34.
user101
Igazán tovább láthatnátok az orrotoknál... :) Nem csoda, hogy ennyi példányban és ilyen sikeresen lett eladva a No Man's Sky! :(((

Az egyetlen dolog amiben a ME zseniális a történet és történet vezérlés, a hangulat keltés és ezt remekül csinálja, mert erre emlékszik mindenki. Az, hogy maga a JÁTÉK milyen volt, már senki ( nagyon felszínesen osztogatnak egyesek érdemeket ):

- A statikus 10 elemből ismétlődő cső egyirányú pályák,
- éjjel-nappal egy helyben ácsorgó NPC-k,
- bármikor bármelyik karakterrel felcserélhető jelentéktelen párbeszédek,
- nem azt mondja amit felajánl a párbeszéd ablakban,
- paragon vs renegate státusztól függetlenül mindenki ugyanúgy viszonyul hozzánk
- paragon vs renegate lényeges különbsége, hogy hizelgéssel vagy ijesztgetéssel érjük el ugyanazt...
- amikor a látszólag két ellentétes válasz végeredménye ugyanaz,
- hogy minden vagy fekete vagy fehér,
- látszólagos szabadság hiedelme ellenére minden úgy történik, ahogy azt előre megírták,
- nincs érdemi következménye a döntéseinknek,
- a kinyírt karakter az importált mentés ellenére is megjelenik a következő részen! :)))
- deus ex machina ABC superbutton :)))

Ezt a játékot úgy adták el, hogy RPG. Év játéka díjat nyert ebben a kategóriában úgy, hogy az 5 dolláros Super Panda Andventure ( ami paintban lett rajzolva a fejlesztő 1 ember 7 éves kishúga által :) mélyebb és komolyabb a kategóriáját tekintve... ( Igen, ez irónia volt... :)

Értem én, hogy ha valaki nem szereti az openworld rpg-ket, ne adj isten az általam említett címeket, de nem én tettem ezekkel egy kategóriába a ME-t, eszembe sem jutna, de ha már így alakult, akkor ne mondja nekem senki, hogy egy szinten van velük, mert nagyon nem... Ez egy jól sikerült Gears of War és nem pedig egy rosszul sikerült Elder Scrolls ... :) Nagy különbség!
33.
33.
Heldengeist
#14: Nem egészen értem, miért ne lehetne egy napon említeni a Mass Effectet például a Skyrimmal. A Skyrim egy jó open world felfedezős akciójáték (bár a harcrendszeren volna mit javítani), szeretem, évezem, több száz órát beleraktam, de ettől még szar RPG. Nincs döntési szabadság, nincs a tetteknek következménye, nincs specializáció, a játék ezüst tálcán nyújt mindent, sokszor nem hű a saját lorejához. Ha a ME-nek nagyobb a hypeja, mint amennyit megérdemel, a Skyrim ugyanez a négyzeten. A Fallout 4 egy Skyrim 2, a Doom egy kultusz shoot-em-up, de mindenek felett csak egy shoot-em-up, nem is értem, hogy jön ide.
30.
30.
vion3
Azért remélem nem veszik el a játékát annak aki megvette,mint az AC-nál. Ha nem néz rá és figyelmen kívül hagyja az akciót veheti meg újra.
25.
25.
KőbányaKispest
Nagyon jó játék, egyik kedvencem volt anno.

De az alap verzióval kitörölhetitek a seggeteket. Semmit sem ér. Ez arra volt jó, hogy aki már fél éve nem nyitotta meg az Origint, ezért belogolt.

Ez igy nokedli.
24.
24.
GAMEROD
Akinek nincs meg, az csapjon le rá mert a legjobb Mass Effect. Onnantól kezdve már csak a sorozat hanyatlása zajlik.
23.
23.
Prax
Én vagy 3 éve vettem meg eredetiben valami kemény 2000 ft-ért, persze ahhoz se járt egy komolyabb dlc sem, asszem Zaeedhoz meg a nevéreseemlékszem tolvajnőhoz kaptam kódot.
22.
22.
Shannaro
http://tinyurl.com/jt8ypxl
20.
20.
ilovenancythompson
19.
19.
Kolompár Tarzan
#14: Látod, te is elfogult majom vagy. A Witcher jó játék? A Doom jó játék? Jó a szart!
Egy forintot nem adnék ki kértük.

A játékok megítélése legalább annyira szubjektív dolog, mint a művészet vagy a csajok. Van aki ezt szereti, van aki azt.

Csak te azt hiszed, mások felett állsz a véleményeddel, pedig nem.
18.
18.
Mortis
#14: na ne tegyük már azok mellé a Skyrim-et: mind az Oblivion, mind a Morrowind sokkal jobb nála - azzal nem lenne bajom, ha a TES-t írtad volna, mint játékszériát (ahogy a többi mások példánál tetted is), mert a sandbox akció-Rpg-k között király a széria, de az én szemeben legkisebb részben a Skyrim miatt.

amúgy egyre erősödik a popkultúrában az ellenkultúra tábora: nem csak játék, de filmes és zenei vonalon is; a közönség egyre ritkábban ért egyet a kritikusokkal s azzal szemben, ami eddig fennállt (márminthogy a kritikusok objektíve jobban ítélnek) eljutottunk oda, hogy a közönségi pontozás és véleményezés közelebb áll a produktum objektív értékeihez és gyengeségeihez, mint azok véleménye, akik abból élnek, hogy véleményezzenek: szerintem ez egyébként annak tudható be, hogy ma már minden ilyen sajtómédium 'túlgonzósodott' , tehát kb. azt írják le, amit az ő kis lelkük érez s ferdítenek a tényeken is ennek érdekében.
17.
17.
DON GONDOCS
#14: +1 tökéletesen egyet értek veled. Végigjátszottam a Mass Effect 1et nemis egyszer. Érdekes és kidolgozott a világa és karakterei, De maga az akció valami eszméletlen középszerű.... ááá dehogy, egyszerűen pocsék, semmi feelingje nincs a lövöldözésnek, legyen bármilyen jó mindenmás azért ez sokat ront az öszképen . A második és 3 rész már sokkal jobb volt ilyen szempontból.
16.
16.
Macifasz
#14: Nem vagy idóta, mert kimerted mondani a véleményedet (nem ezzel volt a baj), de azért ne legyen már lesenkiházizva meg leretardálozva az (tudom, hogy ezt nem te követted el), aki megtalálta a számításait a játékban, és igen is ott van nála a legjobbak között. Én imádom az ME trilógiát (még úgy is, hogy a 3. rész elég nagy csalódás volt több szempontól is), rengetegszer végigjátszottam és élveztem mindig, de mindezek ellenére én se említem egy lapon a legnagyobbakkal. Ám ettől függetlenül - minden hibájával együtt - nekem is maradandó élményt alkotott és örülök, hogy részese lett a gamer életemnek. :-)
15.
15.
Red-E-Kamp Van
#14: Méretes kirohanás volt, jól mondod.
De kár ezért a forradalomért, ebben a formában.A komfortzónájából, ugyanabból, amiből Te is írod ezt az erős véleményt, miért változtatná meg a másik.
Legalábbis ebben az esetben indokolatlan.
Ez a játékipar ráhúzható a globális politikai butításra is.Márpedig ha abból indulunk ki, akkor a tömeg igények agyon nyomják a Te nézeteidet, amíg olyan groteszk nem lesz a jövőben, mint az (!!- INSIDE c. játék spoiler!!) mint az Inside végén a masszaemberek.Még végül magába nem roskad és majd talán valamikor a jövőben főnix módjára újjá épül. Javaslom az életre és a megértésre való koncentrációt.Hasznosabb.
Ráadásul az első kommentelőnek biztosan kijelentem, hogy van fogalma róla, hogy neki mi az ami örömöt ad és mi okozza azt, ami kiváltja belőle az egyik legjobb játék élményt.
Szenvedett eleget az ellenkezőjétől.


14.
14.
user101
Azon, hogy mi megy a "mainstream-mediában" lehet róla vitatkozni, de nem nagyon érdemes. Még akkor sem, ha ma Magyarországon ez itt az egyik legjobb ilyen fórum. :) Rengeteg felmérés készült, hogy mennyire mérvadó egy ilyen magazin a véleményalakításban és hogy miért nem az... :) A kiadók pontosan így vannak ezzel és szép lassan elfordulnak felőle, mert rájöttek, hogy nem ez határozza meg az emberek véleményét. ( Könyörgöm pár tízen vitatkozunk itt, milliós eladások felett :))) A miért pedig tökre egyértelmű: egyre nagyobb az olló a két tábor véleménye között. Bocsánat ! Hány média is merte felvállalni azt, hogy No Man's Sky ??? Vagy Mass Effect 3 ??? Vagy Dragon Age II ??? COD: IW ??? Battlefront ??? Értelme sincs erről beszélni... A média nem őszinte és ironikus módon amíg nem húzza ki a fejét a kiadók seggéből addig ez nem fog változni ( de lehet, hogy már késő ).

Mass Effect : Egy fantasztikus Játék, DE közel sincs ahhoz a klubhoz, hogy egy napon említsem egy Skyrim-el, Fallout-al, Witcherrel, Uncharteddel vagy a Doom-al :))) Van egy fantasztikus világ, karakterek és egy nagyon középszerű játék minden tekintetben.

Lehet, hogy idióta vagyok, sőt biztos, mert egy hazug, képmutató, álszent világban ki merem mondani azt amit mások nem ( akár fanboyságból, akár önámításból ), már pedig ha így van akkor maximum büszke lehetek rá. ( Az indulatért és a kirohanásért pedig elnézést kérek, de az eredeti állítás akkor is bullshit, méghozzá elég méretes... )
13.
13.
#12: Ilyenek egyesek nem tudtad? ;)
Beszél a feszkógerjesztésről azt ő se csinál mást.

Én nem ezzel a címmel kezdtem de attól még nekem is a kedvenceim között van.
Soha nem tagadtam a játék gyengeségeit de sci-fi műfajon belül igenis kiemelkedő, legendás címről beszélünk.
12.
12.
Macifasz
#4: Nem is azt mondta, hogy A legjobb, hanem azt, hogy az EGYIK. Nagyon nem ugyan az. ;-) De gratulálok, hogy csak azért, mert valaki nem a te ízlésednek megfelelően gondolkodik egy adott játékról, azt már rögtön a média haldoklásának kell titulálni. :-D
10.
10.
gomba56
Ez egy tisztességes iparosmunka! Igenis ez egy jó játék! Nem világmegváltó de anno engem lekötött! Szerintem nem ez a játék miatt tart ott az ipar, ahol tart! A COD-ok, a remastered meg az early miatt szar a játékipar!
8.
8.
Caleon
Minden idök legjobb játéktrilógiája.
7.
7.
felegyi
#4: Részben igazad van... fegyver és armor terén kb alig lehet válogatni, de az akció és a történetvezetés messze jobban ki lett dolgozva mint az első részben. A trilógiát tekintve a legerősebb a három rész közül, ezen nincs mit vitázni. Az hogy hová fajult... a 3. -at végig sem vittem anno a magyar felirat miatt. Mondjuk pont a napokba raktam fel újra, csak az oldschool vasam még így is nyögve nyelősen futtatja pedig most raktam bele egy 8800GTX-et :DDD... még egy proci csere azt mehet élesben!
6.
6.
adam222
#4: jólvan nyugodjál már meg :D
5.
5.
Stack
Pont most vittem végig a trilógiát :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...