Ingyenes a Mass Effect 2

Újabb ingyenes játékra csaphatunk le az Originen - ezúttal a BioWare által fejlesztett Mass Effect második részét tölthetjük le teljesen ingyen. Sokak szerint a sorozat legjobb epizódja trilógia középső része.

Frissült az Origin On the House kínálata, így ezúttal a Mass Effect 2-t szerezhetjük be véglegesen és teljesen ingyen. A BioWare által fejlesztett RPG minden tekintetben felülmúlta az első epizódot (sőt, talán a harmadikat is...), melyben a rettegett Reaperek támadását kell megakadályoznunk.

A játék origines változata tartalmazza a magyar nyelvet is, a DLC-k azonban nem kaptak helyet az ingyenes kiadásban. A trilógia folytatásának megjelenési dátumát éppen tegnap erősítették meg, így remek alkalom lehet a történet felelevenítésére is.

39.
ted_tris
#17: A vilag lehet, hogy kidolgozott csak a jatekmenet van olyan primitivre huzva hogy meg egy zoldszemes ostoros is felhaborodna, hogy hulyenek nezik.
Es kb. a vegtagjainak szama is eleg a kezelesehez.
Nem szertetem az ac-t ahol nyomod az elore, a futashoz shift, az ugrashoz meg vagy 2 es a megkapaszkodashoz is vagy 2 gombot es meg rugkapalva allj is fejen hozza, ami garantalt ujjgorcs es agybaj, de ez a masik veglet.
Ne a vilag legyen kidolgozott hanem a gameplay.
Elvegre elsosorban jatek lenne ez a nyomorult nem valam kikurt regeny.
A jatek legyen elsodleges aztan hozza egy story es nem egy story amiben talan lesz jatek is.
38.
ted_tris
#14: Nyugi engem se tiport maga ala.
Ma nem voltamtul jo hangulatban de kb semmilyennek erzem a jatekot.
Elso blindre rettento primitiv fedezekes eppenhogy nem rail shooter mint a gow vagy a qb. Olyan egyszeru, hogy mindenre use,cover,stb egy gombot haaznalhatunk. Ftw?
Uvolt rola, hogy a konzolok miatt ilyen.

Nem is ertem mi vot korulotte az a nagy hasrarecska...
37.
ilovenancythompson
#31: mert egy jó játék? és mert anno nem két fillérből fejlesztették? mert reggel keleten kel a Nap? :O)
36.
ilovenancythompson
#34: szerintem pihenj egy kicsit mer' ordenáré baromságokat irogatsz xd
35.
Heldengeist
#34: Oké, mert a Skyrim hogy teljesít ezeken a területeken?

- A világ nyitott, cserébe a dungeon-ök teljességgel felcserélhetők, ugyanazokat a logikai feladványokat oldod meg újra és újra, aminek megoldásával körbe van tapétázva a fal és egy fantáziátlan boss harccal végződik, ami semmi kihívást nem nyújt lvl20 felett.

- az NPC-k ingáznak a kijelölt kijelölt alvóhelyük és kijelölt munkahelyük között, ahol munkát imitálnak vagy csak céltalanul bóklásznak

- 100%-ig vezetett párbeszédek, amiben a döntés illúziója sem adott.

- Nem mond semmit, az NPC olyan dolgokra reagál, amit a pár szavas válaszopció nem is tartalmaz.

- Szó szerint az egyetlen módja, hogy egy csoport viszonyát megváltoztasd hozzád, ha valamelyik oldalon megnyered a polgárháborút, de utána meg már mindegy, és ez is csak a táborokban szétszórt bakákra érvényes, questet és jutalmat az ellenséges (kimerül beszólogatásban) NPC-k ugyanúgy adnak.

- Még csak annyi sincs, hogy hízelgés vagy fenyegetés. Van pontosan egy kijelölt medre a questek teljesítésének, amitől nem tudsz eltérni.

- Nincs még látszólag ellentétes válasz sem, semmilyen formában nem tudsz állást foglalni.

- Minden fehér. Vagy fekete. Ízlés kérdése. Még fekete-fehér választási opciód sincs, minden egyszínű és legfeljebb egy jarl cseréjén kívül semmi hatása a játékra.

- A látszólagos szabadság ellenére minden úgy történik, ahogy azt előre megírták

- Nincs a döntéseknek semmilyen következménye.

- Nincs mentés importálási opció, a következő rész lore-jának semmilyen mértékben nem lesz része az elző játék.

- deus ex machina szuper shout vagy fegyver... ami még csak nem is szuper, mert a questen kívül teljesen használhatatlan vagy nem jobb, mint amit bármelyik útszéli banditától vagy draugr-tól összeszedsz. Egy trófea, nem több.

Ezt a játékot úgy adták el, hogy RPG. Több tucat év játéka és év RPG-je díjat nyert. Na most akkor nem is lehet őket egy mondatban emlegetni?
34.
user101
Igazán tovább láthatnátok az orrotoknál... :) Nem csoda, hogy ennyi példányban és ilyen sikeresen lett eladva a No Man's Sky! :(((

Az egyetlen dolog amiben a ME zseniális a történet és történet vezérlés, a hangulat keltés és ezt remekül csinálja, mert erre emlékszik mindenki. Az, hogy maga a JÁTÉK milyen volt, már senki ( nagyon felszínesen osztogatnak egyesek érdemeket ):

- A statikus 10 elemből ismétlődő cső egyirányú pályák,
- éjjel-nappal egy helyben ácsorgó NPC-k,
- bármikor bármelyik karakterrel felcserélhető jelentéktelen párbeszédek,
- nem azt mondja amit felajánl a párbeszéd ablakban,
- paragon vs renegate státusztól függetlenül mindenki ugyanúgy viszonyul hozzánk
- paragon vs renegate lényeges különbsége, hogy hizelgéssel vagy ijesztgetéssel érjük el ugyanazt...
- amikor a látszólag két ellentétes válasz végeredménye ugyanaz,
- hogy minden vagy fekete vagy fehér,
- látszólagos szabadság hiedelme ellenére minden úgy történik, ahogy azt előre megírták,
- nincs érdemi következménye a döntéseinknek,
- a kinyírt karakter az importált mentés ellenére is megjelenik a következő részen! :)))
- deus ex machina ABC superbutton :)))

Ezt a játékot úgy adták el, hogy RPG. Év játéka díjat nyert ebben a kategóriában úgy, hogy az 5 dolláros Super Panda Andventure ( ami paintban lett rajzolva a fejlesztő 1 ember 7 éves kishúga által :) mélyebb és komolyabb a kategóriáját tekintve... ( Igen, ez irónia volt... :)

Értem én, hogy ha valaki nem szereti az openworld rpg-ket, ne adj isten az általam említett címeket, de nem én tettem ezekkel egy kategóriába a ME-t, eszembe sem jutna, de ha már így alakult, akkor ne mondja nekem senki, hogy egy szinten van velük, mert nagyon nem... Ez egy jól sikerült Gears of War és nem pedig egy rosszul sikerült Elder Scrolls ... :) Nagy különbség!
33.
Heldengeist
#14: Nem egészen értem, miért ne lehetne egy napon említeni a Mass Effectet például a Skyrimmal. A Skyrim egy jó open world felfedezős akciójáték (bár a harcrendszeren volna mit javítani), szeretem, évezem, több száz órát beleraktam, de ettől még szar RPG. Nincs döntési szabadság, nincs a tetteknek következménye, nincs specializáció, a játék ezüst tálcán nyújt mindent, sokszor nem hű a saját lorejához. Ha a ME-nek nagyobb a hypeja, mint amennyit megérdemel, a Skyrim ugyanez a négyzeten. A Fallout 4 egy Skyrim 2, a Doom egy kultusz shoot-em-up, de mindenek felett csak egy shoot-em-up, nem is értem, hogy jön ide.
32.
Macifasz
#31: Én a DLC-ket tekintve annó azon voltam kiakadva, hogy a pár éve kiadott Trilogy Collectionba csak az alapjátékokat rakták bele, és kihagyták a DLC-ket. Nem is értem, hogy adhatnak ki úgy egy Collectiont, hogy nem raknak bele mindent az alapjátékon kívül, legyen az fegyver, páncél és sztori DLC. Vicc. Nekem, akinek mind a három rész megvan eredetiben első napos vétel lett volna ez a pakk, ha benne lett volna az összes DLC.
31.
CSOI
Eh édes faxom, én steam salen vettem meg 5 euróért majd regisztráltattam be originre (Első játék ami jobban szuperál origin alatt mert a steam itt nem kezeli automatikusan a DLC-ket)

Nem azért nem sajnálom érte azt az 5 eurót, de akkor is legalább pár DLC-t hozzá vághatnának azokhoz akik megvették... Oh DLC-kről jut eszembe a nagyja használhatatlan xar (armor/skin meg a firewalker pak/normandy crash site) Ami értékelhető az a küldetés DLC-k és a karakter pakkok... Viszont felmerül a kérdés, hogy egy ilyen jó játéknál ezeket miért kell külön adni ?
30.
vion3
Azért remélem nem veszik el a játékát annak aki megvette,mint az AC-nál. Ha nem néz rá és figyelmen kívül hagyja az akciót veheti meg újra.
28.
ilovenancythompson
#26: pontosan erről van szó. számomra egy legendás játék a ME2 és az is marad. jobb mint a 3 és jobb mint az egy.
27.
FreeKatana
#26: +1
Kár, hogy a 3. részben megint belenyúltak a harcrendszerbe. Pedig a másodiké veszettül élvezetes. Különösen, ha mellé elkezded kombinálni a társak képességeit.
26.
StevenSan
#14: Én csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy a Mass Effect 2 az életem egyik legjobb játékélménye. Pedig nekem nincsenek ilyen "mai játékokra" igényeim, és a reklámmédia sem befolyásolja egyáltalán a véleményemet. Nyilván nem egy Baldur's Gate, vagy egy Planescape: Torment, de jó játék igazi állkeresős részekkel. Rajongóként, mármint, ha szeretted az első részt, meg már az intrótól sokkot kaptál (pozitív értelemben). Nagy rajongója vagyok a sorozatnak és egyértelműen a második a legjobb rész. Igen, még az elsőnél is jobb, mert az minden ellenére akkor is csak egy csiszolatlan gyémánt volt. JA és én pontosan emlékszem, hogy mekkora botrány volt a butításért, minthogy minden botrányát ismerem a Bioware-nek: semekkora. Páran lázadtak, hogy le lett butítva a skill fa (ami igaz) meg az inventory (ami megint igaz), de mivel végre a játék megtalálta az útját - tehát jobban akciójáték lett, mint RPG, valahogy nekem nem is hiányzott a mindig tele inventory meg omnigéllé alakítás.

Egy lapra feltenni a játékot a TES részekkel, Fallout-tal, Uncharted-el, meg Doom-al meg nettó ballépés. Maximum a Witcher 2-vel lehet együtt emlegetni, de még az is merőben eltérő játék volt, mint a ME2. Az látszik számomra csak a felsorolásodból, hogy te a Skyrim-Fallout stílusú, open world sandbox RPG-ket szereted. Jók ezek, én is kedvelem őket valamennyire, de nem narratíva alapú játékok, amiben túl sok célod és felelősséged lenne. Sőt egyesek szerint meg konkrétan jellemzően rosszul megírt, céltalan felfedező/sétaszimulátorok, amikbe akár 500 órát is bele lehet rakni, mégsem jön ki belőle 10 óra minőségi játékélmény ésegy emlékezetes karakter sem. NA most ezzel nem teljesen értek egyet, de a játékokat nézve van alapja annak, amit mondanak. De az egészen biztos, hogy más embertípus kedveli a Skyrim-Fallout, Inquisition és hasonló céltalan vagy farmolós játékokat, mint egy narratíva által hajtott fókuszált címet.

És bizony a Mass Effect és annak is a második része igencsak jó játék a saját kategóriájában. Az akciórendszer is kikupálódott benne és ha nem felejtjük el az alapból nevetségesen könnyűre állított normál nehézséget feljebb vinni, akkor bizony egy nagyon szigorú és könyörületességet nem ismerő daráló lesz belőle, ahol még a csapattársaidat is folyton irányítanod kell, különben egy darab elit keresztülmegy rajtatok.
25.
KőbányaKispest
Nagyon jó játék, egyik kedvencem volt anno.

De az alap verzióval kitörölhetitek a seggeteket. Semmit sem ér. Ez arra volt jó, hogy aki már fél éve nem nyitotta meg az Origint, ezért belogolt.

Ez igy nokedli.
24.
GAMEROD
Akinek nincs meg, az csapjon le rá mert a legjobb Mass Effect. Onnantól kezdve már csak a sorozat hanyatlása zajlik.
23.
Prax
Én vagy 3 éve vettem meg eredetiben valami kemény 2000 ft-ért, persze ahhoz se járt egy komolyabb dlc sem, asszem Zaeedhoz meg a nevéreseemlékszem tolvajnőhoz kaptam kódot.
22.
Shannaro
http://tinyurl.com/jt8ypxl
20.
ilovenancythompson
19.
Kolompár Tarzan
#14: Látod, te is elfogult majom vagy. A Witcher jó játék? A Doom jó játék? Jó a szart!
Egy forintot nem adnék ki kértük.

A játékok megítélése legalább annyira szubjektív dolog, mint a művészet vagy a csajok. Van aki ezt szereti, van aki azt.

Csak te azt hiszed, mások felett állsz a véleményeddel, pedig nem.
18.
Mortis
#14: na ne tegyük már azok mellé a Skyrim-et: mind az Oblivion, mind a Morrowind sokkal jobb nála - azzal nem lenne bajom, ha a TES-t írtad volna, mint játékszériát (ahogy a többi mások példánál tetted is), mert a sandbox akció-Rpg-k között király a széria, de az én szemeben legkisebb részben a Skyrim miatt.

amúgy egyre erősödik a popkultúrában az ellenkultúra tábora: nem csak játék, de filmes és zenei vonalon is; a közönség egyre ritkábban ért egyet a kritikusokkal s azzal szemben, ami eddig fennállt (márminthogy a kritikusok objektíve jobban ítélnek) eljutottunk oda, hogy a közönségi pontozás és véleményezés közelebb áll a produktum objektív értékeihez és gyengeségeihez, mint azok véleménye, akik abból élnek, hogy véleményezzenek: szerintem ez egyébként annak tudható be, hogy ma már minden ilyen sajtómédium 'túlgonzósodott' , tehát kb. azt írják le, amit az ő kis lelkük érez s ferdítenek a tényeken is ennek érdekében.
17.
DON GONDOCS
#14: +1 tökéletesen egyet értek veled. Végigjátszottam a Mass Effect 1et nemis egyszer. Érdekes és kidolgozott a világa és karakterei, De maga az akció valami eszméletlen középszerű.... ááá dehogy, egyszerűen pocsék, semmi feelingje nincs a lövöldözésnek, legyen bármilyen jó mindenmás azért ez sokat ront az öszképen . A második és 3 rész már sokkal jobb volt ilyen szempontból.
16.
Macifasz
#14: Nem vagy idóta, mert kimerted mondani a véleményedet (nem ezzel volt a baj), de azért ne legyen már lesenkiházizva meg leretardálozva az (tudom, hogy ezt nem te követted el), aki megtalálta a számításait a játékban, és igen is ott van nála a legjobbak között. Én imádom az ME trilógiát (még úgy is, hogy a 3. rész elég nagy csalódás volt több szempontól is), rengetegszer végigjátszottam és élveztem mindig, de mindezek ellenére én se említem egy lapon a legnagyobbakkal. Ám ettől függetlenül - minden hibájával együtt - nekem is maradandó élményt alkotott és örülök, hogy részese lett a gamer életemnek. :-)
15.
Red-E-Kamp Van
#14: Méretes kirohanás volt, jól mondod.
De kár ezért a forradalomért, ebben a formában.A komfortzónájából, ugyanabból, amiből Te is írod ezt az erős véleményt, miért változtatná meg a másik.
Legalábbis ebben az esetben indokolatlan.
Ez a játékipar ráhúzható a globális politikai butításra is.Márpedig ha abból indulunk ki, akkor a tömeg igények agyon nyomják a Te nézeteidet, amíg olyan groteszk nem lesz a jövőben, mint az (!!- INSIDE c. játék spoiler!!) mint az Inside végén a masszaemberek.Még végül magába nem roskad és majd talán valamikor a jövőben főnix módjára újjá épül. Javaslom az életre és a megértésre való koncentrációt.Hasznosabb.
Ráadásul az első kommentelőnek biztosan kijelentem, hogy van fogalma róla, hogy neki mi az ami örömöt ad és mi okozza azt, ami kiváltja belőle az egyik legjobb játék élményt.
Szenvedett eleget az ellenkezőjétől.


Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...