Háromképernyős laptopot villantott a Razer

  • Írta: fojesz
  • 2017. január 6.
  • Hardver
Link másolása
Ahogy azt a neve is sejteti, a Project Valerie mindössze prototípus szintjén létezik, és nagyon-nagyon valószínű, hogy nem is lesz belőle valódi termék - ettől függetlenül érdemes vetni rá egy pillantást.

Én már évek óta a Razer elborultabbnál-elborultabb ötletei miatt várom a CES-t, és szerencsére most sem okozott csalódást a cég. A fő attrakció idén a Project Valerie volt, amely egy három megjelenítővel szerelt laptop, és így működik:

A Valerie egyelőre prototípus szintjén létezik, és lényegében a 2016-os Razer Blade Pro vastagabb kiadását tisztelhetjük a személyében. Az emberesebb méretet természetesen az alapértelmezett képernyő mögé rejtett másik két megjelenítőnek köszönheti a laptop, ezek 17,3 hüvelykes, 4K-s IGZO-panelek egyébként, és gombnyomásra automatikusan előjönnek a rejtekhelyükről. A gép Chroma-támogatást is kapott.

Persze eléggé valószínűtlen, hogy ebből ebben a formában valódi termék váljon, de lehet, hogy nem is bánjuk: az ára igencsak borsos lehetne, hiszen a sima Razer Blade Pro is 3700 dollárról indul, arról nem is beszélve, hogy a három 4K-s kijelző meghajtása okozhatna némi fejtörést a vasnak.

Rivaldafényben a Chroma - vagy valami ilyesmi

A Chroma is kiemelt szerepet kapott idén a Razernél, a beépíthető és játéktól függően változó háttérvilágítást szintén egy prototípusprojekttel promózza a cég. A Project Ariana egy spéci, mélységérzékelős kamerákkal felszerelt projektor, amivel új szintre emelhető a Chroma-élmény: a kiegészítő a játék képével és az automatikusan adaptálódó fényárral teríti be a szoba képét, hogy segítse a beleélést. Hasonlóval kísérletezett pár éve a Microsoft is.

A Razer egyébként bejelentette, hogy külsős partnerek számára is elérhetővé teszi a Chromát, a szükséges hardvermodul és szoftver beszerzésével bárki beépítheti a technológiát a termékébe. Már a Lenovo és a Philips is szerepel a támogatók között.

5.
5.
GAMEROD
Már vagy 8 éve lehet kapni asztali géphez háromfelé nyitható monitorokat, laptophoz hülyeségnek tartom játékra talán repülőgép szimulátor. Stúdiókba esetleg el tudom képzelni, persze nem aksiról működtetve.
4.
4.
Ecneb
Tetszik, biztos kurv@ drága lesz, viszont az előnye, hogy más gyárak is elkezdik ezt másolni, ami persze olcsóbb lesz! A kérdés, hogy aki ezzel játszani akar, annál hány másodperc után lesz 85-90 fokos a laptop?

Játéknak én hülyeségnek tartom a 3 monitoros megoldást, inkább vegyen az ember egy jó széles monitort vagy egy nagy TV-t és le van tudva. Nekem 3 monitorom, de programokhoz használom csak őket, játéknál fut a középső és csókolom.
3.
3.
Edgar26
Nem láttam még így egymás mellett három kijelzőt, de engem inkább zavart. Valahogy a szemem/agyam nem tudta összeolvasztani mindhármat, a kijelzők széle szétszabdalta az élményt számomra. Viszont a Project Ariana nagyon ígéretes, nagyon tetszik, kiváncsi vagyok, hogy tényleg megvalósul-e.
2.
2.
dcba
#1: Pont ebben a generacioban kezdodik meg az, h hasonloan eros mar a laptopban is a hardware, igaz az meg mindig hatrany, h nem lehet cserelni benne a komponenseket, de idovel talan odaig is eljutunk, h az utolso tescos sulinetes laptopot is lehet majd fejleszteni.
1.
1.
elgeri
Sosem tartottam jó ötletnek a laptopot játékra venni (mert vagy nagyon drága, vagy úgysem elég erős).

De maga ez a monitor koncepció nagyon ütős, tetszik :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...