Mass Effect: Andromeda - nem lesz Season Pass

A BioWare menedzsere a Twitteren válaszolgatott a rajongók kérdéseire, így újabb információk derültek ki az új Mass Effectről. Megtudtuk például, hogy bár DLC-k lehetnek, Season Passt nem adnak ki a játékhoz.

Aaryn Flynn, a BioWare menedzsere jó kedvében volt, így több rajongói kérdésre is válaszolt az új Mass Effecttel kapcsolatban a Twitteren.

Így derült ki például, hogy a játékhoz nem készül Season Pass, ez azonban nem zárja ki a későbbi DLC-k lehetőségét. Flynn erről azonban egyelőre természetesen nem beszélhetett. Megtudtuk azt is, hogy az új Mass Effectet az EA Access (és nagy eséllyel az Origin Access) előfizetői korábban kipróbálhatják majd, igaz, hogy mikor és milyen korlátozásokkal, arról még nem esett szó.

A játék március 23-án jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Modern Android-fejlesztői képzés indul - végre Kotlin-alapokon
A Java múlté, az Android elsődleges nyelve immár hivatalosan is a Kotlin. A HWSW új online képzésével egyszerre ismerheted meg a Kotlin nyelvet és az androidos mobilfejlesztést.
15.
YuriLexandro
#14: Reméljük neked lesz igazad, mert ez a Bioware pontrendszer katasztrófa...
14.
Derivel
#13: Ahogy mondtam, én sem örülök, hogy nem csökkentették a Bioware pontos DLC-k árát, sőt, írtam is a fórumukra egy egészen figyelemkeltő bejegyzést emiatt. Viszont az Andromédánál már rendesen az Originen lehet majd megvenni a tartalmakat, és azokat (az Inquisition-ből ítélve) gyakran leárazzák majd. Most is az Inqusition GOTY kiadás féláron 20 euróba kerül. A karácsonyi leárazáskor meg valószínűleg még olcsóbb volt.
Amúgy meg amikor megvettem a Mass Effect 1-et dobozosan (valami "Legjobb választás" vagy "EA Classics" vagy hasonló kiadásban), mindkét dlc-t megkaptam hozzá. Természetesen lemezről telepítve csak az egyik volt rajta (mert a másik dlc-t nem fordították le magyarra), viszont az Originről letöltve az angol verziót megkaptam mindkettőt.
13.
YuriLexandro
#10: Egy 7 éves játék dlc-i még mindig ugyanannyiba kerülnek mint megjelenésükkor és ne nézzük őket pénzéhesnek? Gondolod majd az Andromedánál kiadnak egy GOTY edition-t, mikor a mai napig nem tudnak egy rendes full dlc-s trilógiát kiadni. Az hagyján, de még olyan Mass Effect 1 (!) kiadás sincs amiben benne van a 2 dlc... csak a trilógia kiadásban.
11.
Prax
#10: Még van aki védi az EA-t ekszdídídídí.
10.
Derivel
#6: Nem kell ezt túlmisztifikálni. Az egyetlen gond az, hogy a DLC-k sosem voltak akciósak. És igen, ez elég rossz dolog, én sem örülök neki, de nem kell emiatt fűnek-fának elküldeni a Bioware-t / EA-t. A másik szemszögből nézve a DLC-k megjelenésekor is az összes 13 ezer forintba került, ami már akkor is (sajnos) elfogadott volt. Tényleg nagy hiba, hogy nem árazták le azóta, de emiatt nem kell gonosz pénzéhes mocskos cégnek nézni őket, akik csak le akarják húzni a vásárlóikat.

Itt az Andromédánál szerintem az lesz, mint a DA: Inquisition-nél. Lesz pár nagy DLC (nem 1-2, hanem 10-20 órás), és amikor mind kijött, akkor egy GOTY csomagban együtt fogják árulni.
8.
thecook
@ cikkíró: Most akkor lesznek DLC-k vagy nem? A leadben tényként leírod, hogy lesznek, a body-ban pedig mint lehetőség szerepel.

Nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal....

Akkor most mit is mondott a faszi?
7.
YuriLexandro
#6: Na igen, én is már 28 vagyok, mondhatni a pc játékok kezdetétől benne vagyok ebben, így minket nehéz meghülyíteni a csili vili vackokkal. Tudjuk honnan indult és most hol tart.
6.
hedzsooo
#5: ...Ja, érthetetlen. Talán mert mi még nem végeztük el a kapitalizmus magasiskoláját hozzá, ők viszont kib@szottul jól megtanulták már az EA-nál.

Azt nem értem, hogy hogyan lehet még mindig ennyi vásárlójuk. Persze azért van 1-2 tippem: nyalvánvalóan a java a vásárlóinak persze gyerek / nagyon fiatal még, őket mindig is foglyák tudni hülyíteni 1-2 csilli-villi előzetessel, nem nehéz a fiatalokat befolyásolni. ...Néha 1ébként én is szoktam bolondozni emberekkel -poénból csak, nem lehúzásból-, a fitalakok nagy többsége meglepően konnyen bevesznek szinte bármit, ha kellően jól, meggyőzően adod elő magad, legyen szó szinte bármiről! :D :)
5.
YuriLexandro
#4: És akkor még ehhez hozzájön, hogy van olyan DLC amit magyarban nem is tudsz aktiválni, ha jól láttam. No meg a Mass Effect 3.... Mint hogy 13 ezerért kiadnának egy olyan trilógiát amiben benne van az összes DLC, azt is vinnék mint a cukrot... Érthetetlen.
4.
hedzsooo
Csekkoltam: durván 13e Forintra jön ki a Mass Effect 2-höz jelenleg azoknak a DLC-áradatoknak a tömege, amik nincsenek hozzá csapva az ingyenes verzióhoz.

(100 BioWare pont 1 angol fontnak van írva nálam. Összesen 36 fontot érő DLC-t számoltam össze (azaz 3600 BioWare pontot érőt), az a mostani árfolyam mellett durván 36 szorozva 359 = azaz 12924 Forintnak megfelelő összeg nálunk.

Na most a Mass Effect 2 kiadták az Electronic Arts "égisze alatt" 2010 januárjában. Szóval magyarán, egy 7 éves játék, amit most ingyensen osztogatnak, a DLC-áradat 1 részért még mindig van bőrük elkérni 12924 Forintot.


Hát abból már inkább vegyen mindeki magának 1 steames, jobban leéértékelt, ugyanakkor frankó kis játékot, amiben benne van az összes tartalom már és nem próbálják még külön lehúzni a játékost akár 7 évvel a megjelenés után is. :)
3.
YuriLexandro
Teljesen igazad van. Mass effect 2 most originben ingyenes, on the house, igaz csak az alapjáték DLC-k nélkül. De igen ez felháborító, hogy ha kell az összes DLC a trilógiához kijön egy vadi új játék, kabaré...
2.
hedzsooo
#1: Hát igen, minden tartalomnak ott kellene lennie letölthetőként, ha már készen vannak, v. hozzácsaphatnák ingyenesen később, ld. a Witcher 3 tizenakárhány ingyenes DLC-je a CD Projekt RED-től, Még egyébként néha már nekem is tényleg fárasztó, meg kurtára elszomorító mindig csak őket felhozni jó példaként de hát ez van, itt tartunk.

MASS EFFECT 2 sem ingyenes most se, ha minden tartalmat szeretnél hozzá, teljes játékként szeretnéd élvezni de nem ám. A DLC-k árából amit először meg kellene venne most a ME2-höz, még mindig kijönne 1 vadiúj játék ára, ami azért őrület, tényleg pofa kell már hozzá.

Alapból a ME Androméda lenne a legvárósabb idén nálam, de mivel az EA kezei is rajta a címen, semmi jót nem jósoluk neki, pláne az indulásra. Majd 1-2 év múlva beszerzem. Talán. Bár, addigra meg lehet lesz már egy Cyberpunk 2077 is számunkra korrekt áron, DLC-tenger nélkül. (Illetve a sok kis apró DLC-k ha ismét lesznek -mint a Witcher 3 esetében-, akkor azok ismételten ingyenesek lesznek jó eséllyel a CD Projekt RED-től.)
1.
YuriLexandro
Újabb pénzlehúzás, hányinger már ez a játékipar... Olyan nehéz lenne pl kiadni az első trilógiát minden DLC-vel egyben? Pusztán csak ezért nem veszem meg őket...
Csak egy példa az EA pénzéhségére, Dead Space 3 10 Euro, és hozzá egy dlc ami 2 óra játékidőt ad hozzá kb, az is 10 euro, és 4 éves a játék, vicc.
Mass Effect 2 most ingyenes, de amúgy 10 Euro, okés, csak éppen vegyél 10 ezerért biware pontokat amit persze nem tudsz 100%-ban elkölteni dlc-kre, csak hogy ne félkész játékkal játssz.
Early access játékok amik sose jelennek meg.
Megcsinálnak egy játékot, majd lenyesnek belőle szakaszokat és kiadják day one DLC-nek... de már patch is kell mert már első nap bughalmaz a játék...
Kicsit elragadtattam magam :D

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...