HWSW: Itt a Nokia visszatérése

  • Írta: fojesz
  • 2017. január 11.
  • Hardver
Link másolása
Kizárólag Kínában lesz (egyelőre) elérhető a Nokia márkát feltámasztó finn HMD első androidos okostelefonja. A kiábrándítóan gyenge specifikációk mellé legalább szerény árcédula társul - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Visszafogott várakozás előzi meg a Nokia márka feltámasztását, az első publikus termék pedig egyelőre a kétkedőnek ad igazat: a finnek a "hazai" piactól nagyon távol, Kínában dobták piacra a visszatérő modellt, ráadásul igencsak kifogásolható specifikációkkal született meg a Nokia 6.

De miért éppen Kína? A cég kimondott célja lefedni a "felhasználók valós igényeit a világ különböző pontjain", Kína mellett pedig az 552 millió darabos értékesítési volumen szólt (amely ráadásul újra növekedő pályán van), így "stratégiailag fontos piac, ahol a prémium designt és a minőséget magasan értékelik a vásárlók". A Nokia márkát licencelő HMD Global a kínai JD.commal állapodott meg a disztribúcióról, így a telefon (egyelőre) kizárólag ebben a webshopban rendelhető.

Oké, de milyen maga a telefon? A további részletekért irány a HWSW!

8.
8.
rossitibi
#7: Meg kell,hogy védjem a nokiát.Lentebb írtam hogy csak nokiám volt,és az is lesz mindíg. Soha nem hagyott cserben egyik sem. Megbízhatóak és hosszú életűek.Egyedüli hibája,hogy sokan nem akartak windows telefont,semmi más.Egyáltalán nem szánalmas,itt van a kezemben az utolsó nokia lumia 930 kb 3éves,olyan mintha új lenne,gyors,stabil,minőségi! 5éves korában talán lecserélem,mint ahogy a többit is.Ja az előző lumia 800még mindíg szolgál külföldi sim-mel,gyorsan és megbízhatóan :)
7.
7.
ollie92
Szánalmas ez a nokiás vergődés. NOKIA anno nagy név volt, de mivel buta vezetés alatt állt, az Apple és a Samsung megerőszakolta és átvette az uralmat. Nokia már semmi, csupán név. Név ami mindig arra emlékeztet, hogy a régi telefonok milyen megbízhatóak voltak és meddig bírták.....
6.
6.
mestermagyar
Kínában? :D Mit akarnak ott csinálni, telefonroncstelepet? Csak földbedöngölik.
4.
4.
Cipo3
Őőő izé, a Nokiát eladták a Microsoftnak nem? Akkor miért finn cég? És miért Android? A nokiákon winfos fut. Ezt a cikket most nem értem.

Oké rákerestem és az MS eladta a Nokia nevet a finn HMD-nek tavaly májusban. Na arról lemaradtam.
3.
3.
rossitibi
Én is várom mi lesz,sosem volt más telefonom,és nem is szeretnék. Bár az androidnak nem örülök :( De hát ez van
2.
2.
Matt8888
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...