Horizon: Zero Dawn - barátok és ellenségek

  • Írta: Shifty
  • 2017. január 11.
  • Videó
Link másolása
Vadonatúj előzetessel jelentkezett a márciusi játékfelhozatal egyik legjobban várt darabja, a PlayStation 4-exkluzív Horizon: Zero Dawn. A legfrissebb ízelítő a történetre, azon belül is főhősünk ellenfeleire és barátaira koncentrál.

A Horizon: Zero Dawn történetéről ugyan több ízben is lehetett már hallani, az igazi konkrétumokat azonban egészen jól titkolta a Guerilla Games csapata. Idáig, ma ugyanis befutott a játék történetközpontú előzetese, ami minden eddiginél részletesebb betekintést ad a hátterébe, így ha azt hitted, hogy egy üres, lélektelen kalanddal lesz dolgod, tévedtél, elvégre a Horizon egy törzseken átívelő konfliktusra lesz kihegyezve, amiben Aloy lesz a kapocs.

A Horizon: Zero Dawn március 1-jén jelenik meg, kizárólag PlayStation 4-re. 

35.
35.
Zoli0507
Igen Yanez ès azur.
Eeeeez rohadtul realisztikus, hogy egy robotot ìgy szurnak le "taktikailag" "fa nyelű fegyverrel";
https://m.youtube.com/watch?v=_Kjdndjbr8U

1perc 6màsodpercnèl ez mi????
https://m.youtube.com/watch?v=uMKAdNWv9xA

Most komolyan, az EGYÈNI vèlmènyem szòljàtok le ùgy mint akik màr vègig is vittèk a jàtèkot.Pont olyan mint mikor a 10èvesek győzködik a nèpet a Call of Duty mèg meg sem jelent rèszèről arròl hogy na mennyire zseniàlis.

Realisztikus "kiborg"/robot jàtèk?
Nekem ez inkàbb hihetőbb ès magàval ragadò;
https://m.youtube.com/watch?v=IEPzofGKSNE
30.
30.
Zoli0507
#29: Ja, egy màsik vilàgban egy W3 nekem sokkal realisztikusabb annàl minthogy ellepik a Földet a robot dinoszauruszok, akiket ha fàbòl kèszült nyilvesszővel lenyilaznak (egyàltalàn; milyen emberi erő kell ahoz hogy valaki egy ìjat felhùzva fèmbe(robotokba) tudjon àllìtani egy nyilveszőt, kèszüljön a hegye akàrmiből) az elkezdjen ordìtani fàjdalmàban........
29.
29.
Yanez
#23: "Sőt a W3 NEM a Földön jàtszòdik. A vilàga sokkal inkàbb realisztikusabb ès sokkal könnyebb ezzel azonosulni, minthogy a Földet ellepik a robot dinòk ès emiatt vissza kènyszerül az ember a vadonba."

Tehát szerinted egy Witcher féle világ, ahol jelekkel kell operálni/varázsolni, sokkal elképzelhetőbb a valóság szempontjából, mint az, hogy a kiborg/robot technológia ébred öntudatra és végez pusztítást? Mert akkor nincs több kérdésem.
26.
26.
Zoli0507
#25: What the fuck? 3-ik mondat; Annyira akarnàm (tudni) akkor a wikipèdiàt pèldàul vègigolvasnàm
23.
23.
Zoli0507
#11: Szòval nem ìrtam hogy hülyesèg, egèsz egyszerűen NEKEM szürreàlis. Nem csak òlommal lehet dinòt ölni, plusz a dinòknàl is lehet stratègiàkat alkalmazni. Rèvèn a velociraptorok peldàul csoportban vadàsznak, a TRex magànyosan....
Szerintem sokkal VÀLTOZATOSABB, ÈLMÈNYEKBEN GAZDAGABB LENNE HA EZEKET MODELLEZTÈK VOLNA A JÀTÈKBA, mint a dinò robotok.
https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Dinoszauruszok
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?n=schuro&pid=66232&blog_cim=A%2010%20legvesz%E9lyesebb%20dinoszaurusz.

A màgia mint fogalom közel egyidős az emberisèggel. DE!!! A W3-ban NEM VARÀZSOLUNK hanem jelekkel operàlunk. Igen viszont vannak benne varàzslònők ès varàzslòk, "hihetetlen". Sőt a W3 NEM a Földön jàtszòdik. A vilàga sokkal inkàbb realisztikusabb ès sokkal könnyebb ezzel azonosulni, minthogy a Földet ellepik a robot dinòk ès emiatt vissza kènyszerül az ember a vadonba.

Gyűrűk ura? Olvastad? Vagy azt se?
21.
21.
user101
Engem csak az zavar benne, hogy borzasztóan plasztikus és műanyag benne minden, mint a kezdeti unreal3-as játékokban. Kíváncsian várom, hogy lesz-e benne tartalom, vagy kimerül egy FCPrimal-ban vagy még annyiban sem ?!
20.
20.
LAZLOW20
Az egyik szemem sír a másik meg nevet.Részben nagyon örülök hogy lesz a játéknak kidolgozott történet szála,amit csak most fedtek fel és nem spoilerezték szét az eddigi elözetesekben,viszont nekem az eddigi látottak alapján ez a fö történetszál kicsit eröltetettnek és érdektelennek tünik.Hozzátenném hogy ez csakis az én személyes véleményem és remélem hogy nem lesz igazam és kellemesen fogok csalódni,mert ettöl függetlenül a produktum számomra még mindig tuti vétel.
19.
19.
kopic
Hát emberek...kegyetlen jó lesz ez a játék !
18.
18.
KopyAti
#2: Nekem már megvan. KS7500. Igaz lenulláztam magam anyagilag, de valamit valamiért! Bár pont kifogtam a Média Marktban egy akciót, s a 300,000 Ft-os tv-t elhoztam 240,000 Ft-ért.
17.
17.
KopyAti
Úúúúristen de nagyon várom ezt a játékot!
15.
15.
Don Mattrick dr Phil Spencer
#14: Mondjuk tőlem is távol állt a sárkányos-varázslós fantasy, de amikor kicsit jobban belemerültem a témába, felfedeztem benne az értékeket. Végülis ez egy kimeríthetetlen téma végtelen lehetősséggel mindig lehet újat mutatni, csak eztis beszűkítik egy sablonra. Ugyan ez igaz a sci-fire is. Csak azért kérdeztem rá, mert megemlítetted a Harry Potter-t aminek a világa pont úgy lett kialakítva hogy az egyszerű és befogadható legyen a fantay téma iránt kevésbé fogékonyak számára. Persze értem hogy miért idegenkedsz tőle.
14.
14.
Yanez
#12: Részben. Ezt úgy értem, hogy olyan kitalált dolgokat szeretek csak, amelyek megfelelnek a valóság paramétereinek. Értem ezalatt, hogy ami értelmesen megmagyarázható és akár a valóságban is elképzelhető. PL: azt eltudom képzelni, hogy robotok meg kiborgok hódítanak, hiszen az ilyen technológia nem elképzelhetetlen a jövőben. Azt viszont sehogyan sem, hogy emberek varázsolnak, mágiáznak, mivel az képtelenség, tiszta fantázia, unrealisztikus kitaláció. Pont ezért nem fekszik nekem annyira a fantasy műfaj sem, mert ezek miatt nem tudom "beleélni" magam. Egyetlen kívétel talán a Trónok Harca, mivel ott nem nagyon van ilyen. A Gyűrűk Úra meg valamiért tetszik, talán a rendezés miatt, de ott is utálom/utáltam a hasonló elemeket.
13.
13.
kamgecam
#12: Szerintem Yanez inkább a scfi vonalat kedveli, ennyi.Ahogyan a Star Wars inkább fantasy mint scfi úgy a Horizon lényegében scfi, fantasy elemekkel spékelve.Aztán lehet az egész átmegy majd a végén mitológikus, misztikus fantasyba ki tudja, én örülnék egy kis természetfelettinek , hiszen az is lehet valóság csak izgalmasabb.
12.
12.
Don Mattrick dr Phil Spencer
#11: mert az ilyen varázslatok szerintem tök unrealisztikus dolgok? Ezért hívják fantasynek.
Azt szeretem, amikor egy kitalált dolog összeköthető valahogyan a valósággal. Ezt úgy érted mint a matrix?
11.
11.
Yanez
#8: Mivel szinte semmit sem tudunk a játék világának eredetéről, ezért ez a része még nem nevezhető hülyeségnek. Majd ha a végleges verzióban is az lesz, hogy ezek 100%-ig robotok, akkor majd én is fogom a fejem. Különben nekem rohadtul bejön, jobban mint a sima dinók, mivel így fantáziadús harcok várnak ránk, úgyanis ezeket a robot dögöket különféle stratégiákkal kell legyűrni, míg egy egyszerű dinóba csupán sok ólmot kell pumpálni.

Nekem a W3 pont amiatt nem tetszett meg, mert az ilyen varázslatok szerintem tök unrealisztikus dolgok. Mágiák meg varázslások, a Harry Pottert is pont emiatt nem néztem meg soha. Azt szeretem, amikor egy kitalált dolog összeköthető valahogyan a valósággal, különben nem tudom beleélni magam.
10.
10.
Stranger
#8: Ne legyél már ilyen fantáziátlan, majd megmagyarázzák ezeket.
9.
9.
Hunszi
#8: Valahogy egyetértek veled...várós játék számomra, de ha valós dinókkal lenne akkor már a preorder leadtam volna érte
8.
8.
Zoli0507
A youtube-on fent van egy fèlòràs gamplay, règebbi. Az alapjàn ez egy Witcher copy. Ami nem baj fèlre èrtès ne essèk.


Ami az èn egyèni bajom ezzel a jàtèkkal az a robot dinòk. Egyszerűen nem tudok vele azonosulni. Mielőtt valaki okos benyögnè, hogy hà mer nincs fantàziàd...... Nos pont hogy nagyon is van, ez a legnagyobb problèma. Kèptelen vagyok nem arra gondolni vagy elgondolkodni azon...... ezek mièrt dinòk? Vagy ha leszurjàk őket mièrt ordìtanak? Fàj a robotnak vagy mi? Hogyan szaporodnak? Honnan nyerik az energiàt? A videòk alapjàn annyira èrtelmesek mint a dinoszauruszok lehettek, de mert robotok (èrzelem mentesek), mitől agresszìv az egyik ès mitől emberbaràt a màsik?
Kinőttem èn màr ebből:(. Pedig a vilàga az rohadtul tetszik.

Egyèbkènt aki picit is figyelt a vidòkban làttottakra annak feltünt hogy sok "robot faj" hasonlìt mind kinèzetre mind viselkedèsre a Witcher-ben lèvő szörnyekre. Ööö vagy csak nekem?
7.
7.
Yanez
#6: GTA San Andreas-ban legjobban utáltam a terület visszafoglalós harcokat. Olyan értelmetlen játékmenetet kínált: lőjj le mindet. Szerencsére nem volt kötelező, ki is hagytam őket az első kettő után. Ha itt sztorihoz lesznek kötve a törzsharcok és sok lesz belőlük, akkor lehet kihagyom a játékot, hacsak nem lesz annyira élvezetes a harc, mint mondjuk a TR-ben!!! :)
6.
6.
kamgecam
Nem tudom befogadni a világát egyszerûen annyira nevetséges ahogyan az öreg sámánasszony homlokán ityeg egy mûanyag darabka.Eddig a sztori is unalmasnak és zavarosnak, ugyanolyan érdektelennek tünik mint a KSf.A high tech robot dinók meg...ah nekem sok.Pedig a világa és a karakter lenyûgözõ.Remélem nem lesz igazam és több lesz a sztoriban mint törzsekkel való futkározás A törzstöl B törzsig.A fõkarakteren kivül eddig még nem volt más érdekes szereplõ,mind egykaptafa és ez nem jó jel.Ne legyen igazam!
5.
5.
Yanez
#3: Na igen, az ilyen általad is felsorolt feladatok bőven beleférnének a nem kötelező mellékküldetésekbe is. :)
4.
4.
RangerFox
Na eddig tetszik amit láttam. Kezd körvonalazódni a sztori. Meg a lány szeplőit is megszámolhattuk.
3.
3.
Don Mattrick dr Phil Spencer
#1: Ott a pont. Remélem sem arról fog szólni hogy számold fel x-y törzset szerezd meg az ereklyét, mentsd meg ezt, gyűjts össze ennyi, mókuskerék játék lesz belőle. Minden esély megvan egy kimagasló játékra.
2.
2.
crashpipi
Hú, most jobban várós, mint eddig.. tetszik, hogy körvonalazódik a dolog. Ideje felpörgetni az eseményket, mert addig kell egy KS7000 a Pro-hoz. ;)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...