Márciusban jelenik meg a Nintendo Switch

  • Írta: zoenn
  • 2017. január 13.
  • Megjelenés
Link másolása
A kiotói vállalat a hajnali livestream keretében leplezte le a Switch megjelenési dátumát és árát. Most már tudjuk, hogy a konzol március elején érkezik Észak-Amerikába, Japánba és a "nagyobb európai országokba".

Magyar idő szerint ma hajnalban a Nintendo megerősítette, hogy a Nintendo Switch 2017. március 3-án jelenik meg az Egyesült Államokban, Kanadában, Japánban és más régiókban is - köztük a "nagyobb európai országokban". Még nem világos, hogy Magyarország köztük lesz-e.

Ezek szerint a kiotóiak világszerte egy napon küldik a boltokba az asztali-hordozható konzolhibridjüket. Fény derült a Switch árára is, ami egészen barátinak mondható: mindössze 299 euróba kerül.

A konzol dobozában egy bal és egy jobb oldali Joy-Con vezérlőt, csuklópántokat, egy dokkolóegységet, egy HDMI-kábelt és egy hálózati adaptert találunk.

Ami az érintőképernyős egység akkumulátoridejét illeti, 2,5 és 6,5 órát bír egyetlen töltéssel.

A Switchet két színben vásárolhatjuk meg, ugyanazon az áron: az egyik szürke, a másikhoz színes kontrollerek járnak. Ha szeretnénk, a Pro Controllert külön kell megvásárolnunk.

A Nintendo a hagyományokat felrúgva, ezúttal elhagyja a régiókorlátozást. A gyártó az erőteljesebb online élményre fókuszál a jövőben, de helyi multi is lesz, az nyolc játékost támogat egyszerre. 

A Switch online szolgáltatásai a premierkor ingyenesek lesznek, de ősztől ugyanolyan fizetős rendszer lesz, mint az Xbox Live és a PlayStation Network. További részleteket később kapunk, de annyi biztos, hogy az okostelefonunkról is hozzáférhetünk néhány online funkcióhoz.

22.
22.
rDAVE
#21: Ebben van valami, viszont jön, írta a magyar forgalmazó face-n. Mondjuk külföldön is vannak károgók és néha én is felsóhajtok az árát látva, pedig életemben nem adtam telefonért annyit, a legdrágább a mostani 56ezres Xiaomim.
21.
21.
GAMEROD
Magyarországra biztosan nem jön első körben, ha én lennék magyar létemre a Nintendo atyja, akkor se hoznám ide. Túl beszűkültek az emberek itt, a telefon nem drága 250 ezerért, viszont egy konzol már drága 90 ezerért.
19.
19.
bszunyoghy
Én és a családom a játékokat szeretjük és nem a platformokat. Jöhet ez is. Várjuk szeretettel.
18.
18.
myrte
#17: Nálam így is a fő irányvonalat adja. Praktikus, hogy tudom cipelni magammal a 3ds-t, így az üres járatokban azon játszok. Itthon meg a tv-n, illetve parti játékozunk a barátokkal a wiiu-n. Sokan azt mondják, hogy gyerekes, de amikor 9-től 6ig dolgozol és utána főzöl. Akkor a maradék szabadidőben tudod ki akar szenvedni a Dark Souls stb. játékokkal. Én biztos nem. Eleget szívunk az életben is, ne hogy még a játékok is ilyenek legyenek.
17.
17.
Grabowsky30+
#16: Pont erről beszélek, az eddigi Nintendo konzolokkal nagyon szórakoztató játszani bizonyos játékokat(mario és társai), de kell mellé egy másik amin a "hc" gamekkel nyomja az ember, mert a WII U pl arra nem volt alkalmas, vagy azért mert nem jelent meg rá nagyon sok sláger játék, vagy szarul nézett ki rajta! Pont erre leszek kíváncsi, hogy megmarad-e egy mellékágnak switch is, vagy ki tud lépni ebből a "B" konzol szerepből?
16.
16.
myrte
#14: Nekünk minden platform van. Most egy 3. vagy 4. ugyan olyan nem kell a polcra. Szeretek Marioval, Zeldával játszani, de most még egy konzol, amin a Fifa megy, fölösleges. Az ilyen multiplatform címeket úgy is arra veszi meg az ember, amin jobban fut, vagy amin jobb a multiplayer, mert nem csalnak.
15.
15.
Norbiii
Nem bántam meg, de ha nem vettem volna Ps4-et, akkor most TUTI megvenném....
14.
14.
Grabowsky30+
Kíváncsi vagyok erre a cuccra! Egy furcsa kettősség van bennem a nintendo-s konzolokkal kapcsolatban. Ha a WII U-ról csak képeket és videókat láttam volna akkor azt mondom, hogy egy szar! De ha kipróbálod társaságban a party játékait azok viszont fantasztikusak, nagyon jó szórakozás! WII U nagy rákfenéje szerintem, hogy a multiplatform játékokat moslék minőségben futtatta. Szóval kíváncsian várom, hogy ezen a téren mit tud felmutatni a switch, nagyjából ebben látom a sikerességének a kulcsát! A nintendo rajongók úgyis meg fogják venni ráadásul nem is drága, de az igazi sikerhez valahogy el kell csábítani más platformokról is játékosokat.
13.
13.
Don Mattrick dr Phil Spencer
#5: Ahogy az egyik kedvenc moderátorom írta: Fanboykodni nem tilos, csak ha túlzásba viszik. :)
12.
12.
Don Mattrick dr Phil Spencer
#11: Szabad vélemény nyilvánítás mond valamit? Ne vedd magadra.
11.
11.
myrte
#10: Szerintem itt senki se ajnározza a túl a Nintendo-t. Úgyhogy az ellenkezőjét se tedd.
10.
10.
Don Mattrick dr Phil Spencer
#6: Nem trollkodás, nem fanboyság, sokkal agaosztóbb a hogy a fanok nem akarják belátni kedvenc cégük botladozását. :)
9.
9.
tomy88trance
Én kicsit drágának tartom, jó mondjuk nézőpont kérdése,de 150ből már összerakok egy csúcs gépet majdnem , viszont,ha tablet- okostelefon oldalról nézzük akkor kb egy közép árkategóriás okos teló ára
8.
8.
myrte
#6: jön össze...

Btw, kíváncsi vagyok, hogy itt mikor lehet majd megvenni. A WiiU-ra is várni kellett, mert nem volt elég darab a boltban.
7.
7.
Rakottkrumpli
#6: Ja most nézem... :D Valaki nagyon nolife..
6.
6.
myrte
#5: Csak nézd meg a profilján lévő "bemutatkozó" szöveget. Próbál menő troll lenni, de valahogy nem jöni össze.
5.
5.
Rakottkrumpli
#3: Van 2 switch hír, amihez még nem írtál valami hater faszságot! Siess, nehogy lemaradj! ;)
4.
4.
RangerFox
#3: Igaz is, MK8 meg Smash brs. játékok nem az online részükről híresek...
3.
3.
Don Mattrick dr Phil Spencer
Megint szembe széllel hugyoz a Nintendo :D Fizetős Online rendszer még a Box és Ps-nél megértem de itt XD Ez bukta lesz.
2.
2.
north
Az EU-s ár eltérő lehet attól függően ki, honnan, mennyiért szerzi be így a 300EUR nem stabil ár.
Valami olyasmiről volt szó, hogy az EU-s árról érdeklődjön a viszonteladónál. Jó parasztosan megfogalmazva :D
1.
1.
myrte
Jönnek a havi játékok, eztra leárazást stb.. a honlapon taglalják.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...