Így alakul a Nintendo Switch hazai árcédulája

  • Írta: Shifty
  • 2017. január 18.
  • Hír
Link másolása
A nagyobb hazai üzletek is élesítették a Nintendo Switch előrendelési felületeit, így az is kiderült, hogy itthon milyen árcetli kerül a konzolra, annak kiegészítőire és játékaira.

Múlt héten sok-sok érdemi információ mellett a Nintendo azt is megerősítette, hogy március 3-tól lehet majd megvásárolni az új konzolját, a Switchet, méghozzá 300 eurós áron. Az itthoni árakról egészen idáig nem tudtunk semmit, a nagyobb üzletek azonban elindították az előrendeléseket, így végre kikristályosodott, hogy Magyarországon milyen árcetlit kap maga a Switch, illetve az ahhoz kapható hivatalos kiegészítők, továbbá az első, premier napján megvásárolható játékok.

A nagyobb hazai üzletek honlapjait böngészve kiderül, hogy a Nintendo Switchet 109 999 forint ellenében vihetjük majd haza, attól függetlenül, hogy szürke vagy kék-piros Joy-Cont szeretnénk mellé. A kiegészítőknél már van egy kis szórás, így van, ahol a Pro Controllert 21 490 forintért vehetjük meg, míg máshol már 23 999 forintot kérnek el érte. A korábban már említett, külön megvásárolható Joy-Con-töltő 9890 és 10 999 forint között mozog. Ha külön akarunk jobb vagy bal Joy-Cont vásárolni, akkor körülbelül 17 ezer forintot kell kifizetnünk, ha pedig párban akarjuk beszerezni, akkor pedig akár 26 999 forintot is fizethetünk.

A játékok közül egyelőre nem sok ára ismert, viszont azt már tudjuk, hogy a The Legend of Zelda: Breath of the Wild mennyibe fog kerülni. Az alapjátékot 19 999 forint és 22 999 forint közötti áron vihetjük haza, míg a gyűjtői változatért 32 999 forintot kérnek majd el.

Ha az árak nem riasztanak el, akkor érdemes lehet sietni az előrendeléssel, mert a nagyobb külföldi áruházaknál már most elkapkodtak minden előrendelésben kapható példányt, így valószínűleg ez itthon se lesz másként.

72.
72.
delphijos
#71: Ne már, az egész más "ligában" indult, és pont a "vérfanok" vették elsősorban, Annak még sok is volt ennyi érdeklődő. De ha a Switch-el nem akarnak bebukni oda kevés pár millió ember...
71.
71.
Yanez
#70: Gondolom ő a nemrég árusított NES Minire gondolt. Csak ugye az 60 dolcsi nem 300, és nem újgenerációs gép, amelyből milliókat szeretnének értékesíteni.
63.
63.
Bisur1996
20-23 ezer forintos játékok? Srácok emberek 10 kerek euróért vesznek nagyon jó játékokat Steamen, a legújabbakat 30 euróért sale-ben. Csókolom 2017, nem 2014.
62.
62.
Yanez
#61: Ha már konzol terén nulla innovációval álltak elő, legalább adtak volna egy rendes hardvert, hogy ne csak az N fanoknak érje meg a Switch, hanem mindenkinek! Na meg persze mindezt nem túlárazva! Ezzel nem csak Mi játékosok leszünk szegényebbek, de a Nintendo is.
61.
61.
delphijos
#52: Megkíméltél a gépeléstöl, kb. ugyanezt írtam volna.

Valahogy nem értem én ezt az egészet. Gyakorlatilag minden hírnél előjön az a téma hogy milyen szarok, gyengék a konzolok, visszafogják a fejlődést, erre jön az N egy meg jóval gyengébb hw-vel, és rögtön nem számít, mert náluk "sose erről szólt". Akkor miről? Mintha Zelda-t vagy Mario-t nem lehetne csak ilyen vasakra csinálni. Mert mekkora innováció. A Wii irányítás az volt. De évben mi a hatalmas innováció? Hogy lehet hurcolni a gépet? És mondjuk egy Zelda-t tudsz 2.5 óráig játszani így is? De ha meg nem használod ki, akkor ott "rohad" az érintőképernyő a dokkolóban. Ami a videóban volt, annak a 80% erőltetett. Eszembe nem jutna ha focizni megyek a haverokkal , vinni a konzolt hogy foci helyett azon FIFA-zunk egy 6" képernyőt bámulva.

Azt kéne megérteni, hogy az N-nek ma már édeskevés ha a fanok megveszik. Mert az nagyon kevés.
60.
60.
Thor Vath
#39: Erre mondjuk ott a pont. Én a PS2-őmet 160 ropiért vettem, amikor kijött (Mediamarktban volt 180 is). De azért ha a Sega Dreamcastnél gyengébb lett volna és drágább, nyilván nem veszem meg, hiába van rajta a szép kis PS logó.
A Nintendós reklám életszerűségét megkérdőjelezendő, még kihúznám a kutyasétáltatóst is, mert valljuk be, hogy azért gáz elmenni a kutyával és nem a labdát dobálod neki, hanem mariocartozol, a kutya meg már Alsó-iszapszentkukacoson van. Hiányoltam viszont a reklámból, hogy egy hancúrozó párocska aktus közben Zeldázik :)
57.
57.
Don Mattrick dr Phil Spencer
#56: :O A 3ds tényleg jó gép, ha tényleg annyira kézreálló switch az egy + pont.
56.
56.
myrte
Akik Londonban kipróbálták a hétvégén, nem azt mondják, hogy kényelmetlen a kontroller. Olyan, mintha a 3ds-nek levágták volna a két szélét. Ezért, akiknek kényelmetlen a 3ds, valószínű, hogy akkor a joy-con is az lesz.
54.
54.
Don Mattrick dr Phil Spencer
#46: +1 valaki jól látja a dolgokat, Jól írta innováció, kontroller átszabták szétszedhetőre, +hordozható lett oszt jóéccakát. Meg belőtték az szokásos formára és akkor még ott a kiegészítők. Pedig ott van a lehetőség a gépben, csak ugye, ez így kevés. Ja és igen. hogy mit várok egy új konzoltól? Legyen a kontroller kényelmes+ legyenek jó játékok (végülis van) a gép ne legyen sérülékeny, ennél nem úgy nézki. Az ára legyen reális.
53.
53.
Don Mattrick dr Phil Spencer
Ezért a *arért már bocsánat egy 30at nyugodtan levághatnának az árcédulából, mert mire megveszedd hozzá a fontosabb kiegészítőket ott van egy ps4 ára és akkor játékot még nem is vettél. Hát maga a Gép és a játékok is elég gyenge eresztés, kategórián belül is. Pedig én szerettem a nintendot, de rossz nézni mit művelnek manapság.
52.
52.
Heldengeist
#47: 3. Oké, a nintendót szánják a nintendo fanoknak. Mivel a belsős címeken és a multiplatform sportjátékokon kívül semmi nincs, így senki másnak nem kell. De miért van ez? Két generációval ezelőttig (pre-WiiU) tudott úgy a mainstreamnek konzolt gyártani, hogy megtartsa a tipikus "N" jellegét. A Wii-ből másfélszer annyi ment el, mint Xbox360-ból vagy PS3-ból. WiiU-ból meg tizedannyi, mint Wii-ből és a Switch sem látszik egyelőre nagy visszatérésnek. Szerintem ilyen szinten igencsak érdekli őket a dolog.

4. Rengeteg szemét van, igen. És rengeteg jó játék is. Változatos a kínálat, ami szerintem jobb annál, mintha nincs kínálat (egyféle van). Hogy játszol Switchen azzal, ami neked tetszik, ha nem jön rá semmi, ami neked tetszik? Oké, neked mondjuk pont jön, meg annak a 10 millió játékosnak, aki megvette a WiiU-t és nem csalódott. De mi van azzal a 170 millióval, aki PS3-at és/vagy Xbox360-at vett, vagy azzal a 80 millióval, aki PS4-ez és/vagy Xbonet?

5. A harmadik dolog, ami miatt nem fejlődik, vagy legyünk pontosabbak, nem abba az irányba, amibe egyesek szeretnék és amit úgy látszik az N nem tud vagy nem akar megérteni, hogy az elmúlt 10-15 évben megváltozott a mainstream játékos. A játékok, sőt, bármelyik terméknek a többségét mindig a mainstreamnek célozzák. Persze, voltak olyan termékek is, amiket egy szűk rétegnek céloztak. Presztízs termékek, professzionális piacnak szánt termékek, nosztalgiatermékek, stb. Ilyen a Nintendo Classic Mini, de szerintem a Switch pont nem, szerintem ebből pont sokat szeretnének eladni.
51.
51.
kopic
Pfffff....
Csicska nintendo Úgy megfog bukni ez a hulladék mint a huzat.
50.
50.
SES_HUN
Korábbi hozzászólásodnál linkelted a zelda videót,arra volt "válasz".
Maseratit ne keverjük már ide.
Engem próbál meghódítani meg mindenki mást aki kedveli a játékokat illetve a konzolokat,nekünk játékosoknak van rá pénze vagy vágya (mindkettő) az pedig,hogy elnyerje a tetszésem csak rajtuk múlik.
Biztos személy szerint nem nekem készítették,de a célközönséghez tartozom,még ha nem is tetszik.
Igen a konzolok térnyerése az egyik a másik pedig a kiadók,adjunk ki mindent egy év alatt a címe úgy is eladja (cod,ac stb. aszem ezek a tucatjátékok),és amikor megnézel egy retkes sz.r konzolon hogy tud kinénézni egy uncharted vagy akár egy halo de egy bf1-et is ide lehetne írni a grafika miatt,akkor ne jöjjön már nekem senki azzal,hogy a kiadó nem sza.ik a pofánkba,pénz érdekli minél kevesebb munkával,ezért lesznek olyan primitív szarok a játékok.
Witcher 3,GTA 5-ön hány évig dolgoztak?
Szerintem látszik is a különbség,mert a PC-sek és a konzolosok se panaszkodtak nagyon.
49.
49.
Norbiii
#39: Az oldalon leginkább Ps, Xbox és PC kedvelők vannak, ez a többségés, de vannak Nintendosok is, de jóval kevesebben!

Mikor 2012-ben regisztálram Gamekapocsra, pont ezért tettem, mert akkor nem igen volt Nintendo-s blog, én meg mondom ne mindig csak Ps-ről, meg Xbox-ról legyenek írások, és elkezdtem blogokat írni az N-ről, rengeteget írtam, hogy az olvasók a másik világot is megismerjék!
48.
48.
Deystan92
Ez ugyan olyan eges lesz mint a wii u. sajnalom pedig a sima wii rohadt jó volt.
47.
47.
CitromH
#43: 1. nem én kezdtem a grafikai versenyt, de állok elébe, mutasd meg hol is kezdtem.
2. személyesen a te pénztárcád a kutyát nem érdekli.
3. bizony a pénzről szól, és a piac pedig nem egy nagy homogén valami, hanem rengeteg szegmense van. Maseratit sem fogsz venni, hiszen csóró vagy, és hidd el a Maserati sem fog sírni, hogy te személy szerint nem veszed az autóit, hiszen nem is neked gyártják. Hozzátenném, hogy az én pénztárcám sem érdekli, vagyis az én elképzeléseim sem hatják meg a céged. Ha te azt gondolod hogy igen, azt bóknak veszem.
4. Kiemelhetsz fejőstehén játékokat, de PCn is rengeteg szemét van. Nem azzal kell játszani, illetve pont azzal kell játszani ami neked tetszik.
5. A játékipar 2 dolog miatt nem fejlődik úgy mint régen. Az egyik a konzolok térnyerése miatti technológiai stagnálás, a másik pedig a AAA játékok egyre drágábbak és a kockázatminimalizás megöli az innovációt. Lehet számodra érdekes, hogy mindig a konzolt szidják, de ha mindig azt szidják, akkor van azért benne valami nem?
46.
46.
daenath
#21: Innovacio? Gyakorlatilag haromba vagtak a Wii-U kontrollert es joccakat! En ebben semmi innovativat nem csipazok! Arrol nem is beszelve hogy kb. 10 eves gyerek kezere lett belove a kontroller merete, az arcedularol inkabb nem is mondok semmit (vicc kategoriaban is elbukna).
A Nintendo a sajat koporsojaba veri a szogeket minden evben a Wii lecsengese utan!!! Meg is erdemlik, mondom ezt ugy hogy ithon meg mindig van SNES/N64/GC masina!
44.
44.
SES_HUN
#42: Lehet azért mert csak nálunk van ennyire túlárazva :D.
43.
43.
SES_HUN
Eddig konzolokról volt szó,de az U4-nek nem kell szégyenkeznie a Witcher3 PC-s verzió mellett se pedig az a PS4 hardweresen már egy kalap sz.r,nem is értem mitől lenne az U4 tucat játék,még ha nekem se a kedvencem,és pont a nintendot véded amelyik a 28. Zeldával és az 50. Márioval jön.
Érdekes hogy mindig a konzolt szidják ha nem fejlődik a játékipar,pedig csak a kiadók akarnak nagyobb piacot lefedni,ez pedig a pénzről szól és nem a technikai megvalósításról,nem akarok konzolos címekkel és kiadókkal dobálózni,de az ND-tól sokan tanulhatnának a fejlesztők,és nem készülnének ilyen szellemileg romboló tehén fejős játékok.
Bőven túl vagyok a 30-on,tudom melyek a jó és igényes játékok,de ezzel a tehén fejős marhasággal ne akarja nekem senki bemesélni,hogy igényes a nintendo,az ilyen sza.okat mobilon is megtalálja az ember.
Az igény meg legyen arányos a pénztárcámmal,mert pont a Te elképzelésed miatt kerül ennyibe.
Grafikai versenyt Te kezdted,én csak szemléltettem veled,hogy más platformon találsz szebbet kevesebbért.
42.
42.
myrte
#39: Ránéztem egy külföldi oldalra, ott nincs ekkora rinya.
41.
41.
LtGlove
Beszéljük róla ősszel, mert addig kiderül, hogy érdekli-e a közönséget a termék vagy sem. Ha jól árazták, akkor sok fog elkelni. Ha rosszul árazták, akkor kevés. Ha nincs értelme a terméknek, még kevesebb. :)
39.
39.
pszihoapu
nem ertem ezt a rinyat. amikor kijott a playstation(az elso) en 179k forintot perkaltam erte. most 2017-et irunk.
szerintem az egesz csak eloitelet, ha a PS5-rol lenne szo hetcsillio terraflopp szamitassal meg 18k-s felbontassal 300k hufert az nem lenne gond, bar ugyanazt a szart jatszana mindenki mint eddig, csak nagyobb teven.
38.
38.
CitromH
#33: Hát igen. Ez a legszebb játék konzolra. És mégis karcsú egy PChez képest. Mégis megveszik a konzolt, mert elvileg olcsóbb. Gyakorlatilag, ha vesszük egy 4 éves időtartam összes költségét, ma már egy PC nem is olyan drága, hiszen a fejlődés egy helyben topog a konzoloknak köszönhetően, így PCt sem kell fejleszteni túl gyakran. Természetesen értem miért vesznek konzolt, csak szemléltetni akartam a párhuzamot, ha már grafikai versenybe kezdtél.

Nézd picit más szemmel: Családfő vagy, és a gyereknek kiváló lenne, ráadásul mobil is. Nem mellesleg a játékok nagy többsége nem tucatszemét. Ez nyilván szubjektív, és a 20 éves gyerekek nem gondolom, hogy Nintendót szeretnének venni, de ebben a kategóriában nem is állja meg a helyét. Én pl nem rajongok az uncharted 28 vagy a far cry 43:prehistoric kiadásért, egyrészt mert kinőttem belőle, másrészt mert unalmasak. Neked nyilván megfelel, de engem egy Witcher 3 ultra graphics a PCn jobban megmozgat. Van mélysége, és gyönyörű. Sajnos ritkák mint a fehér holló az ilyen játékok, de ez van.

A lényeg, hogy a te igényeidnek és pénztárcádnak nem megfelelő, és ezzel nincs is gond. Másnak viszont lehet pont ez kell.
37.
37.
McDuff
#29: Jajjj bírtam anno ezt a beharangozó reklámot! Kosarazunk a haverokkal, de szarjunk bele, inkább nyomkodjunk kis hangyafasznyi 1 analóg karos vackokat mind ahányan vagyunk és nézzünk közben egy 6 colos kijelzőt. Menjünk srácok gokartozni, de egyszerűen nem bírjuk ki addig, nyomjuk a kocsiban a Mario Kartot, mert annyira visszaadja az élményt! Az utolsó jelenetek meg már a vicc kategória: addig álljak fél lábon amikor a Switchet majd E-sport eseményen látom :DDD
A repülőn utazó és a kutyát sétáltató faszi az egyetlen értelmes felhasználási módja.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...