Xbox One - billentyűzettel és egérrel?

  • Írta: Shifty
  • 2017. január 31.
  • Hír
Link másolása
Phil Spencer, az Xbox-divízió elnöke a Twitteren egy rajongói kérdésre válaszolva hintette el, hogy a Microsoft nagyon szeretné, ha a jövőben teljes körű billentyűzet -és egértámogatást kapna az Xbox One.

A közeledő Halo Wars 2-megjelenés alkalmából az egyik rajongó a Twitteren érdeklődött, hogy vajon mikor lesz Xbox One-on is elérhető az egér és a billentyűzet támogatása. Spencer erre azt válaszolta, hogy a játék közelgő premierjére biztosan nem kap ilyen funkciót a konzol, de terveik között szerepel, hogy végre támogassa ezt a lehetőséget.

Ennek egyébként azután, hogy a Windows 10 és az Xbox One között egyre szorosabb a kapcsolat, mindenképpen lenne létjogosultsága.

Hosszútávú támogatásra számíthat az Xbox One

Az idei esztendő igazán izgalmasnak ígérkezik az Xbox számára, hiszen a karácsonyi szezonban boltokba kerül az ígéretek szerint elképesztően erős Project Scorpio. Ezek után nem csoda, hogy az Xbox One- és Xbox One S-tulajdonosok aggódnak, de Phil Spencer szerint erre semmi ok: megerősítette, hogy semmiképpen sem hagyják magukra a jelenlegi játékosokat, és hosszútávú terveik vannak a mostani generációval.

56.
56.
Yanez
Oksa fiúk, ennyi off elég is volt mára! Több alert nem lesz. Köszönöm!
55.
55.
godach
#48: Már ne is haragudj, de oly annyira nem tudsz elkülöníteni egy-egy vitát, hogy alig várod mikor tudsz belém kötni újra. Valószínűnek tartom, hogy neked is rettenetesen "mindig igazad kell hogy legyen"
Hát legyen. Oszd az észt, mint mindig.
48.
48.
delphijos
#44: Már ne is haragudj, de olyan fertelmes butaságokat tudsz néha kommentelni, hogy azért nem csodálkozom ha valaki nem úgy reagál ahogy szeretnéd....
47.
47.
delphijos
#38: "Simán meg mernék lépni. Pont azért mert esetükben nem 50 millió darab eladott konzolról beszélünk."

Nem, valóban nem , hanem olyan 20 millió körüli darabról. Mi az az MS-nek, hogy egy játéknál bevállalják hogy ennyi potenciális vásárlót buknak... És igazából haszna meg nem sok lenne.... Mindíg az felejtődik ki a képletből, hogy az igazi nagy haszon nem az eladott konzolokból jön , hanem az eladott játékokból. Ha kijön egy játék ami megy ONE-on és Skorpión is, egész biztos jóval több megy el belőle mintha csak Skorpió exkuzív lenne, Ráadásul ez nem csak az MS, hanem a 3rd party kiadók érdeke is. Miért adnénak ki valamit csak Skorpióra? Hogy a 20 millió ONE tulaj ne tudja megvenni? Azért ez nem agysebészet. Az meg irreális elvárás lenne, hogy majd embere milliói rohannak gépet cserélni.... A Sony se képzelte hogy majd monst mindenk PS4 tulaj Pro-t vesz....
42.
42.
godach
#36: Figyelgesd a Tagot egy hétig, aztán rájössz miért bukik be az ember egy-egy megnyilvánulásánál. (amiből sajnos sok van :/ )
40.
40.
CitromH
#39: Még korrigálni sincs kedvem amit írtam, ha már te sem veszed a fáradtságot sosem.

Miért nincs szerkesztés gomb az felfoghatatlan.
38.
38.
McDuff
#11: Simán meg mernék lépni. Pont azért mert esetükben nem 50 millió darab eladott konzolról beszélünk. És pont mivel szoftverekből élnek, leírják majd veszteségnek. Ha már szoftver, megszüntetik a windows mobile Minecraft támogatását. Az MS! Az android és többi platform megy tovább. Tudom, 2 % amit a WP lefed a piacon világ szinten de akkor is millió felhasználóról beszélünk és amekkorra kult játék simán elképzelhető hogy vki ezért vett windowsos telefont anno (pl. öccsém biztos). Nah már most az ilyen menjen át androidra vagy ios-re, eléggé abszurdnak hangzik. Olyan mintha később az MS belső studioi elkezdenének PS-re fejleszteni mert hát abból van több meg hát szoftverből élünk. Elég sarkalatos példa csak arra akartam rávilágítani hogy most pont ezt érzem Xbox fronton is,ezt a fajta töketlenkedést megint mint a telefonos ágnál,és azt látva,ez a cég bárkit szarban hagy ha már nincs benne érdeke. Persze igen nem napokról beszélünk,nem fog egyik napról a másikra menni,ezzel tisztában vagyok.
33.
33.
godach
#30: kimoderált üzenet
27.
27.
CitromH
#22: kimoderált üzenet
22.
22.
godach
#20: kimoderált üzenet
19.
19.
delphijos
#18: Egyetértek. Eddig mindenféle "tákolós" módszer amivel egeret akartak konzolon emulálni, rosszabb volt mintha kontrollerrel játszana az ember. Vagy van rendes support , vagy el kell felejteni.....
18.
18.
s4jtqkac
#6: Gyors guglizás szerint ez pshez van, semmi nem utal olyasmire, hogy müködne Xboxon. Illetve mindenhol savazzák a sensitivity ingadozás és a lagg miatt. Just sayin'
16.
16.
user101
Azur: nézd meg mi a helyzet a konkurenciánál és utána emlékezz vissza mi történt az x1 stat-jakor amikor az ms fel akarta rugni a szabályokat. Mindehez add hozzá, hogy gyakorlatilag vert helyzetben vannak, de nagyon, mert a sonyn kívül van egy másik erős konkurrens platform is ami szorongatja őket, ami nem is annyira ismeretlen a számukra...:P

Az msnek egy nagyon tökös lépést kellene meglépnie ( nem tudom, hogy be merik-e vállalni és képesek félretenni az arroganciájukat, bár voltak ilyen jellegű pletykák ) de azzal letarolnák a piacot: egy nagyon kedvező alkut kötni a valve-val... ;)
15.
15.
kopic
#10: Én inkább ad1-re szavaznék. Egy szavukat sem lehet sajnos már elhinni, kommunikációs részleguk a katasztrofálisnal is rosszabb, semmit nem tudnak normálisan le kommunikálni vásárlók fele stb...
12.
12.
godach
#4: Aim Assistot úgysem fog használni egy értelmes játékos. :D
11.
11.
delphijos
#7: "Ha 10-ből 8 játékfejlesztő cég azt mondja, hogy onnantól csak a Scorpio élvez prioritást"

Azért ez nem túl valószínű az eladott gépmennyiség miatt. Azért én nem feltételezem ( mint ahogy a Pro-nál se ez történt ) hogy most minden user rohan Skorpiót venni, és a már eladott One vásárlóbázist egy kiadó se fogja félvállról venni. Csak mert a Skorpió erősebb.... Ehhez az kéne hogy mondjuk egy év alatt legalább annyi Skorpiót eladjanak, de még akkor is buknák a potenciális vásárlók felét. A kiadók sem hülyék, Ha most teszem azt egy Pro exkluzív játék jönne, csak mert az jobb, hány millió potenciális vásárlót vesztenének? Ez egyszerűen nem éri meg.
10.
10.
user101
7,9: El vagytok tévedve: egyetlen egy tényezőn múlik mégpedig a Microsoft-on és ezért van mindenki beparázva.

Ad 1.: Kurv@ra nem szavahihető bagázs hírében állnak és folyamatosan menetrendszerűen változtatják a szabályokat, kommunikálnak piros kockát és adnak ki sárga búgócsigát...
Ad 2.: Ha az Ms a Sonyhoz hasonlóan azt mondja, hogy a kiadott játéknak ugyanúgy ( !!! ) kell támogatni a régi és az új boxot és csak fps, felbontás, látvány++ ra használhatják a plusz erőforrást, akkor vége a dalnak. A fejlesztők fejre is állhatnak, kutyát nem érdekli !!!
8.
8.
frankdelgado
Na pont mostanàban gondolkodtam cronusmaxon
7.
7.
McDuff
"hosszútávú terveik vannak a mostani generációval" - a Windows 10 Mobile-al is volt és ma már ott tartunk, hogy az Androidos Xbox App/Office/Onedrive frissebb, mint a Windows 10-es és jobban is működik.
Az hogy az Xbox One sorsa hogy alakul ahhoz vastagon hozzá fog járulni a Scorpio sikere avagy bukása.
Ha 10-ből 8 játékfejlesztő cég azt mondja, hogy onnantól csak a Scorpio élvez prioritást akkor az MS ha fejen áll se lesz sima One-ra tartalom. Egy ideig majd pénzel akarja ezt kompenzálni, próbálja majd elodázni, de amint kimutatható is lesz ez egy negyed éves pénzügyi jelentés formájában, úgy ki fognak farolni mögüle hogy csak nézünk, mint szűz lány a néger f.szra!
6.
6.
strike19
#2: Szerintem emiatt ne aggódj.Eddig is lehet kapni egeret és billentyűzet cuccot ami átverte a boxot és ps és azt hitte hogy kontrollerel játszod.
Ha jön a frisssítés annyival lesz másabb hogy még többen fognak egérrel játszani.
Hori Tactical Assault Commander 4 (30 000 Ft)

5.
5.
delphijos
"aim assist és megnövelt hitboxnak hála" Szerintem ( pusztán magánvélemény ) de elég gáz ha ezért "hálálkodni" kell. Ilyen áron inkább ne legyen ilyen. Azt meg nem hiszem hogy ne tudná a rendszer hogy milyen kontroller van csatlakoztatva.
4.
4.
CitromH
#3: Igen, erről én is olvastam nem olyan rég. Xboxon aim assist és megnövelt hitboxnak hála sikerült kiegyenlíteni a meccset, és asszem engedélyezik is a GOW4nél, hogy együtt legyen a 2 tábor.

Ez nagyon üdvözítő, de valahol szomorú is, hogy csalás nélkül nem működik az egység. Miért nem adnak végre mouse támogatást a konzolra? Abban a pillanatban vennék én is egyet, és nem csak idényszerűen kérnék kölcsön egy egy érdekesebb játék erejéig.
3.
3.
Klank
#2: Ha plug and play módon lesz csatlakoztatva a rendszer szerintem nem fogja tudni besorolni, hisz bármikor kihúzhatod, lecsatlakoztathatod az egeret. A Gears of War 4 esetében néhány módban már összeeresztették a PC és konzolosokat. Állítólag nem volt különbség az eredményekben.
2.
2.
delphijos
Én csak arra leszek kiváncsi, hogy ha lesz ilyen, akkor egy multi játékban különválasztják a kontrollerel és egérrel jájtszókat? Mert különben nem lesz túl korrekt a dolog.....
1.
1.
Klank
És újra itt vagyunk. Vannak olyan műfajok, amiket ha keresztezünk, mindig suta lesz az eredmény. Ez is az lesz, ha lesz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...