A Battlefield 1 és a FIFA 17 vitte az EA szekerét

  • Írta: zoenn
  • 2017. február 1.
  • Biznisz
Link másolása
Az Electronic Arts közzétette a 2016. december 31-én véget ért negyedév pénzügyi eredményeit. A Battlefield 1 a sorozat legjobb rajtját produkálta, már most 50 százalékkal többen játszanak vele, mint anno a Battlefield 4-gyel.

December 31-én ért véget az Electronic Arts 2017-es pénzügyi évébe tartozó harmadik negyedév. A kiadó ebben a három hónapos intervallumban 1,15 milliárd dollár bevételt ért el, ami csak egy kis ugrást jelent a tavalyi év hasonló időszakában elért 1,07 milliárdhoz képest. Ezzel együtt a cég 1 milliós veszteséggel zárt, ami azért jóval kevesebb az elmúlt év 45 milliós mínuszánál.

Immáron a forgalom 60 százalékát adják a digitális eladások (685 millió dollár), ami 20,4 százalékkal több, mint tavaly ilyenkor. Még egy érdekes számot elárult az EA: a teljes digitális játékokból 355 millió zöldhasú folyt be a negyedév során, ami két és félszer több, mint két éve (140 millió) és jelentősebb több a tavalyi eredménynél (195 millió). Úgy látszik, egyre többen preferálják a kényelmesen elérhető letölthető címeket.

Ami a játékokat illeti, ahogy az várható volt, a Battlefield 1 a sorozat legsikeresebb debütjét mutatta fel, játékosbázisa már 50 százalékkal nagyobb, mint a Battlefield 4-é a megjelenését követő időszakban. Független becslések szerint a DICE lövöldéje 18 millió példányban kelhet el, ezzel szemben a Titanfall 2 olyan 6 milliónál állhat meg. A Respawn alkotása kissé alulmúlta a kiadó elvárásait, mindenesetre további tartalmak érkeznek hozzá.

Az EA szerint a FIFA 17 volt a legkelendőbb konzoljáték 2016-ban, több mint 10 millió játékos próbálta ki a The Journey néven futó sztorimódot.

További érdekesség, hogy a negyedév során a felhasználók átlagban 155 percet töltöttek a Star Wars: Galaxy of Heroesszal naponta.

És mit hoz a jövő?

  • 2018. március 31-ig egy teljesen új IP-vel jelentkezik a BioWare, amely egy akció-kalandjáték lesz, nem pedig RPG. A csapat már 2012 óta dolgozik rajta, és egy eddig ismeretlen univerzumban játszódik. Talán az E3-on hallunk róla valamit?
  • Készül az új Need for Speed is, amely legkésőbb a 2018. március 31-ig a boltokba kerül. Az EA vezérigazgatója, Andrew Wilson ambiciózus címként jellemezte a Ghost Games alkotását, melynek középpontjában a kompetitív multi áll. És még jól is néz ki. 
  • A Star Wars: Battlefront 2-vel már a rajongók kívánságait szeretnék teljesíteni, így biztosan lesz benne egyjátékos kampány, amely több korszakot ível majd át. Maga a játék sokkal nagyobb lesz a 2015-ös elődjénél.
  • Nem meglepetés: lesz új FIFA (a sztorimód folytatásával), Madden, NHL és UFC is, és idén ősszel az NBA Live is visszatér.
  • A Battlefield 1 első kiegészítője, a They Shall Not Pass március végén lát napvilágot.
  • Sajnos a korábbi pletykák alaptalannak bizonyultak, az EA szerint jelenleg nem készül a Skate 4.
2.
2.
ollie92
"A Star Wars: Battlefront 2-vel már a rajongók kívánságait szeretnék teljesíteni, így biztosan lesz benne egyjátékos kampány, amely több korszakot ível majd át. Maga a játék sokkal nagyobb lesz a 2015-ös elődjénél."

Nem a single a lényeg, hanem a kurva tartalom ! Elég megnézni a Battlefornt 2 vs EA Battlefront összehasonlítást. Csomó jármű, karakter, hős, map kimaradt és lebutították.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...