Külső merevlemezeket is támogatni fog a PS4

  • Írta: zoenn
  • 2017. február 3.
  • Hír
Link másolása
A PlayStation 4 következő rendszerfrissítése egy régóta várt funkcióval bővíti a masina tudását. A 4.50-es firmware-rel végre külső merevlemezeket is csatlakoztathatunk a konzolhoz, játékokat tölthetünk és telepíthetünk rájuk.

A PlayStation 4 közelgő rendszerfrissítését már tesztelhetik azok a játékosok, akik regisztráltak a Sonynál. A gyártó most egy blogbejegyzésben árulta el, mi várható a 4.50-es update-ben, amely Sasuke kódnéven fut.

Először is, immáron USB 3.0-s külső merevlemezeket is csatlakoztathatunk a konzolhoz, ha a belső HDD-n helyszűkében lennénk. Ugyanúgy tölthetünk és telepíthetünk rájuk alkalmazásokat - a konzol legfeljebb 8 TB-os modelleket támogat majd. Ha később rádugjuk a PS4-re a külső vinyót, a Content Launcherben látni fogjuk, mi található rajta.

Ezen kívül egyedi háttérképeket is beállíthatunk, akár egy általunk lopott screenshotot is. A Quick Menu is átalakult, az Online Friends szekcióban egy gombnyomással indíthatunk partit, vagy csatlakozhatunk egyhez, nem kell a Party Appba ellátogatni hozzá.



A Notification-listát egyszerűsíthetjük, így csak azokat az értesítéseket láthatjuk a képernyőn, amelyeket szeretnénk. Az Activity Feedben szereplő bejegyzésekhez közvetlenül hozzá is szólhatunk, szöveget, képet vagy gifet szúrva be.

Minden játékot és PSN-felhasználót címkézhetünk is, illetve a The Live from PlayStation appban már a játékosok által közzétett screenshotok közül is mazsolázhatunk.

Apró, de fontos hír még, hogy a PlayStation VR immáron a 3D-s Blu-Ray filmeket is támogatni fogja.

44.
44.
delphijos
#21: Te jó ég. Ez a maga nemében páratlan komment volt. :)
43.
43.
felegyi
Valaki tudja esetleg az update megjelenési idejét?
42.
42.
Duken
#41: Ign:
"A Boost mód nem minden játékkal kompatibilis, így amennyiben bugokra leszünk figyelmesek egy-egy játék esetében, érdemes kikapcsolni az opciót. A tesztelők szerint a Boost azon játékok esetében működik, amelynek framerate-je felülről nincs limitálva.
A PlayStation hivatalos képviselője az IGN-nek azóta megerősítette az móddal kapcsolatos pletykákat. "A Boost mód segítségével a PS4 Pro magasabb GPU és CPU órajellel fut, amely bizonyos, a PS4 Pro megjelenése előtt kiadott, ám PS4 Pro frissítést nem kapott játékok esetében növeli a teljesítményt. A változó képfrissítési rátájú játékok járnak jól a frissítéssel, a töltési idők pedig a legtöbb esetben megrövidülnek" - írta a Sony munkatársa."
41.
41.
Duken
Pro kap egy boost módot is, azaz ahol a fejlesztők nem lock-olták az fps-t ott stabilabban vagy magasabb fps számon fog futni a játék.Alapból így kellett volna kiadni a gépet nem értem miért csak most kezdik kihasználni a plusz erőforrást a pro-ban?
31.
31.
JackBauer
#23: Már bocs, de 40 és 60 FPS között nagyon is látható a különbség.
29.
29.
ADMlN
#21: 50895048.jpg

A te kommenteden én is sírtam, de nem a nevetéstől. Őszintén elszomorított, mert úgy látszik téged sem az eszedért szeretnek otthon. Mélységesen remélem, hogy szaporodni nem szándékozol. :(
Nemhogy a 60-40, de még az 60-50 fps közötti különbséget is látni. A 60-30 meg kiveri a szemed hacsak nem vagy vak.
Amúgy nem azt mondtam, hogy RÁharapok valamire, hanem, hogy harapok. És természetesen azt is képletesen értettem. De a fentiek fényében nem várom, hogy ezt megértsd.

De félreértés ne essék, engem nem zavar ha valakinek elég a 30 fps, és nem mondom, hogy játszhatatlan, csak azt, hogy az én szerény személyem zavarja. Ez egyéni preferencia. Mint ahogy a luxus autóknál is van aki az eleganciát, a kényelmet és prémium anyaghasználatot tartja fontosnak, más meg azt, hogy 400km/h-val repesszen.
És végül engem ezzel kapcsolatban már csak az zavar, hogy annak ellenére, hogy - mint te is - sokan mondják, hogy őket nem érdekli az fps, mégis ha szóba kerül, akkor úgy rábuktok a témára mint gyöngytyúk a takonyra. Oké téged nem érdekel, de engem igen. Ez téged pontosan miért is zavar?

#23: Azt ugye vágod, hogy Azur és én nem ugyanazok vagyunk? Vagy az "Azur" és az "ADMlN" felirat között sem látni a különbséget? XD
25.
25.
Zoli0507
#24: Igen, lentebb javìtottam a faszsàgomat.



Biztos előnyös bàr èn nem igazàn fogom kihasznàlni.... esetleg hàttèrkèpek XD
24.
24.
Shannaro
#21: "Az emberi szem ès latòközpont az agyban 25kèpkockàt tud feldolgozni. E fölötti èrtèket nem èrzèkeli, nem làtja. "

Ez így egyáltalán nem igaz. Az ember 25 fps-t már folyamatos mozgásnak látja, de a 30 és 60 közötti különbséget is észlelni lehet.

A külső merevlemez támogatása szerintem eléggé előnyös a konzolok szempontjából.
21.
21.
Zoli0507
#20: A bloodborne valòban elèg csunyàn be tud droppolni, erdős rèszeken.

Az utolsò mondatod viszont mindent visz!!XDXDXD FEL sìììrtam. Tövig szoptam az alkaromat ùgy nevettem.XD
Az emberi szem ès latòközpont az agyban 25kèpkockàt tud feldolgozni. E fölötti èrtèket nem èrzèkeli, nem làtja.
Ha TE mègis különbbsèget tudsz tenni mondjuk 40 ès 60 fps között akkor te vagy Jèzus.
Ha nem tùl szemèlyes a kèrdès, merő kìvàncsisàgbòl. Ha drop van a jàtèkban akkor miket szoktàl összeharapni? XD Bocs de vizuàlis tìpus vagyok szòval elkèpzeltem ahogy a monitorba beleharapsz, vagy a tv-be, esetleg a kontrollert....... XDXD

Szemèlyes vèlemènyem ha màr ìgy felhoztad, akinek nem inge nem......
Amùgy ez az fps hiszti nekem tök olyan mint a discoban èlő agyatlan picsàk akiknek meg a selfi a minden.XD A kockàk a monitort sasolva èlveznek az fps szàmra ès fòrumokon farokmèregetve osztjàk az èszt ès extàzisba esve àradoznak a gyönyörű fps szàmròl amit a gèpe kisajtol egy egy jàtèkbòl, mèg a selfis picsàk mindezt facebookon teszik ès csinàljàk ugyanazt majd vàrjàk az elismerèseket XD. Tiszta vicc az fps hiszti. Kìvàncsi lennèk ha"betiltanàk" ès nem lennènek fps szàm merő programok hanem csak a szeme alapjàn dönthetnè el az ember akkor hànyan hisztiznènek vernèk magukat a földhöz. Ez is a hülye kocka pc-ek miatt van.:D Szar konzol nem tud ilyet se mèrni, ezert a konzolosok leszarjàk. Tetszik a làtvàny? Tetszik! Fps? Leszarom ;D
20.
20.
ADMlN
#6: Hahaha, jó vicc volt. :)
Nemrég újrajátszottam ismerőssel, mert megvettük a GOTY-t. Nem csak dropol, de néha olyan durván teszi, hogy még a játékélményt is rontja. Lehet te ehhez szoktál hozzá, de én 60fps-sel szoktam játszani, így már a 30 fpstől is húzom szám a dropoktól meg egyenesen harapok.
19.
19.
felegyi
Nagyon baba a hír, mivel már nem fért játék az 500-as tárhelyre... így viszont lehet töltögetni bátran!!
16.
16.
Duken
#13: Én sem tapasztaltam droppot pedig én aztán nagyon érzékeny vagyok rá.
12.
12.
zozo76hun
azt hittem ezt eddig is tamogatta.
6.
6.
ikaralyos01
#5: A Bloodborne-al pont nincs baj :). (Több mint 100 órám van benne vagyis bámultam eleget) Talán a második patch-ig volt ritkán kis drop de az is alig észrevehető.
3.
3.
Yanez
Apróság, de jólesik!
2.
2.
crashpipi
Az Eurogamer szerint feloldják a hardver blokkolását is a nem Pro patchelt játékoknál!!! Végre!

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2017-ps4-pro-boost-mode-makes-standard-ps4-games-run-more-smoothly
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...