Kiszivárogtak a Nintendo Switch specifikációi

  • Írta: zoenn
  • 2017. február 14.
  • Pletyka
Link másolása
A Redditre felkerült egy állítólagos fejlesztői dokumentáció, amely részletesen kitér a Nintendo Switch hardveres specifikációra, kiváltképp a processzor, a RAM és a GPU teljesítményére.

Ellentétben a Sonyval és a Microsofttal, a Nintendo nem szívesen nyilatkozik a Switch hardveres teljesítményéről. Pár héttel a premier előtt még mindig nincsenek pontos adatok a CPU és a GPU erejéről, és ez vélhetőleg az első szétszerelős videóig így is marad.

Szerencsére a Redditre felkerült egy állítólagos fejlesztői dokumentum, amely részletesen kitér a Switch hardverfelépítésére, a rendszer jellemzőire és a devkittel kapcsolatos instrukciókra.

Eszerint a Switch processzorában négy ARM Cortex-A57 mag teljesít szolgálatot, melyek maximális sebessége 2 GHz. A GPU egy Maxwell-alapú NVIDIA-chip 256 CUDA-maggal és 1 GHz-es maximális sebességgel.

A két órajel eltér a decemberi pletykákban feltűnt adatoktól, ennek az az oka, hogy a fenti táblázat az elméleti teljesítményt tünteti fel - a Digital Foundry értesülései szerint a CPU 1 GHz-es, a GPU 768 MHz-es órajel mellett működik majd, ha a Switchet a dokkolóval használjuk.

Ami a RAM-ot illeti, úgy tűnik, 4 GB-ot kapunk, megosztva a VRAM-mal. A masina legfeljebb 32 GB-os "kazettákat" támogat az 1, 2, 4, 8 és 16 GB-osak mellett.

A E-Commerce Features rész alatt az olvasható, hogy Switch nem támogatja a premierkor a free-to-play címekben megszokott virtuális pénznemeket, viszont a DLC-k és a szezonbérletek árusítása elérhető lesz.

A Nintendo Switch március 3-án veszi be a boltokat.

86.
86.
csiki_92
#85: Bocsi, másik hírhez akartam beírni.
85.
85.
csiki_92
https://gamepod.hu/hir/nintendo_switch_ilyen_a_gep_belulrol.html

Ez egy elég friss infó arról, milyen erős is lehet a Switch. Ezek az infók szerint Skippernek annyiban igaza van, hogy a dokkolt teljesítmény nagyjából olyan messze van az XBOX One-tól, mint a One a PS4-től. Ámde ő korábban azt írta, hogy XBOX közeli hardver a kézben, ami egyszerűen nem igaz, mert kézbe véve a Switch mindössze 375 GFLOPS-s, míg az XBOX 1,33 TFLOPS (nagyjából 3,5-szerese).
84.
84.
FlexSteel
Emlékszem amikor 94-ben azon vitatkoztunk a pajtikkal, hogy a SNES vagy a MegaDrive a jobb. Mindkettő nagyon bejött, de igazából a Nintendo gépe felé húzott a szívem, mert sokkal szebbnek láttam a játékokat. Az teljesen természetes volt, hogy mindkét gépre megvoltak a kor klasszikusai (MK1-2-3-Ultimate, Street Fighter, stb...), viszont az nagyot dobott a dolgon, hogy mindezek mellett ott volt a Mario, Donkey Kong, Zelda, Killer Instict, stb.. exkluzív címek. Hihetetlen királynak éreztem a SNES érát. Na az volt az a pont, amikor utoljára azt éreztem, hogy a Nintendo egyenlő A KONZOL fogalmával. Volt rá minden és még annál is több. Szomorú arra gondolnom, hogy milyen szinten kivágta azóta maga alól a fát és már tényleg csak azok maradtak ebben a "világban" akik még ragaszkodnak a klasszikus, kizárólag N címekhez. Nem hinném, hogy jól van ez így.
83.
83.
user101
De most komolyan ! A mosógépem erősebb és több rajta a program... :D

Ez így ultragáz és pofátlan lenyúlás szagot áraszt messziről... Amúgy meg a nintendo ( mint nemecsek ) teljes mértékben megérdemli azt a savazást amit kap... Ez a szolgáltatás és eszköz ilyen áron, bazári kacat, cirkuszi majom kategória. Én a gamer magazinok helyében egyszerűen ignorálnám a céget, mert kb. ezt érdemlik...
82.
82.
delphijos
#49: "Egyébként a ps és a box is veszteséggel árult konzolok"

Ez egyáltalán nem igaz. Nem ebből gazdagodnak meg, de nincs rajta veszteség. Csak a Nintendo már a hardveren is durván kaszálni akar. Egy Zelda 12-13 giga, és van a gépben 32? Nem hiszem el hogy még erre sem gondolják a fan-ok hogy pofátlan lehúzás.
81.
81.
A hardver az egy dolog, gyenge. DE! Bárki aki azt mondja, hogy jujjdejó veszek, attól csak azt kérdezném meg hogy és mit játszol rajta? Mert konkrétan EZEK LESZNEK megjelenéskor vagy legkésőbb márciusban:

Just Dance 2017 - ez nyilván system seller...LOL
Skylanders Imaginators - tavaly októberben megjelent a többi platformra, köztük Wii U-ra is...
1-2 Switch - ...
Human Resource Machine - 2015-ben Wii U-n volt, majd mobilokon...
I am Setsuna - tavaly februárban más platformokon
The Legend of Zelda: Breath of the Wild - ugyan jön Wii U-ra is, de az EGYETLEN system seller és jó gammának tűnik!
Little Inferno - 2012-es Wii U cím
Super Bomberman R - még egy új játék, hihetetlen!
World of Goo - 2008-as PC és Wii játék csak simán, tök jó...tényleg...
The Binding of Isaac: Afterbirth+ - nyilván bővített verzió, de ismerjük...

esetleg még márciusban: Shovel Kinght (ami már mindenütt van), Has-Been Heroes (ez akkor jelenik meg amikor PS4-re és XOne-ra is, wow!), Mario Kart 8 Deluxe....no comment

japánban kapnak még Dragon Quest Heroes I és II-t (nálunk nincs dátum rá, de más platformon elérhető), Disgaea 5 Complete (nálunk később, de dettó kapható másra)

Kérdem én, hogy most komolyan 1 játékkal jön? Egyébként elhiszem hogy csak azért sok fan megveszi, de bakker ez nagyon kevés...
77.
77.
aordog
Amûgy WiiU-mat imádom.
Meg a Gamecube-om is csúcs volt.
N64-em maga a csoda.
Snes-em kamaszkorom fénykora.
Nes a gyermeki évek emlékei.
Wii nem volt..most ezt a WiiU-n élem ki.
De ez a Switch még hatalmas ?
76.
76.
aordog
A gyenge hardver lényegtelen?
Rendben!
Kiváncsian várom a játékfelhozatalt!
.....ide rengeteg belsôs cìm fog kelleni, mert senki...ismètlem senki más kiadó nem fog rà elfogadható játékot kiadni!
Nêzzétek meg milyen játékok jönnek az idén! Melyik lesz Switch-re is és persze nem butítva!
Itt csak egy dolog mentheti meg a konzolt: a règi Nintendo címek feltámasztása a mai elvárásoknak megfelelõen.
Amúgy szerintem a Skyrim még fog meglepetést okozni...persze negatívat. (lehet, hogy nem is jön....)
74.
74.
Norbiii
#71: Mario party 10-ben a Bowser mód, amikor az egyik játékos van a gamepaddal, ő irányítja Bowsert, a másik 4 játékos meg ellene a remote-al, óriási móka, nagyon ötletes. Sajnos igen kiaknázatlan maradt a Wii U, de számomra is a Nintendo játékok magas színvonalat képviselnek, azok a belsős játékok életem egyik legjobb játékai voltak!
73.
73.
Trapyd
#66: Sokan szarozzák, de ez egy igen izgalmas lehetőség a switchben és ez sikert biztosíthat a gépnek. Meglátjuk.
71.
71.
Trapyd
#68: Én úgy tudom anyagilag bukás volt a U és sajnos kiaknázatlan. Egyébként egyetértek abban és tény is hogy a N játékok magas színvonalat képviselnek. Sok embernek különböző okoknál fogva nem tetszik (de az ízlés dolga) és leszarozzák.
69.
69.
Trapyd
#67: Bár nem tudom mire gondolsz "party móka" címen, de én úgy vélem, hogy ez a lehetőség komoly játékok estén is adott. Erős kooperatív és vagy kompetitív élmény valósítható meg vele.
68.
68.
Csoki80
Nekem annyira furcsa erőltetett, ahogy sokan reagáltok. bár lehet, hogy én vagyok inkább fura. Szerintem a WII U is sikeres gép volt a maga nemében ha jól tudom 14 millió darab van belőle. Az én szememben sikeres volt a Dreamcast is a mai napig a kedvencem, abból 10 millió sem ment el. Hiába van ps4 meg one, Mario, Zelda stb. csak nintendon van. Lehet nektek ez fura, de ezek a játékok a mai napig képviselnek egy színvonalat, míg az ember behajít egy új játékot és 10 óra múlva vége. De tudom ez a divat a félévente tv, telefon konzol stb cserélgetés, csak akkor úgy beszéljetek a témáról, hogy a divathoz képest sikertelen gépek.
67.
67.
Yanez
#64: Igen, sajnos úgy fest, hogy idővel, ergo nemsokára tojni fognak rá a többi fejlesztők. Ugyanakkor a lehetőségek kihasználása ne csak party mókákat kéne, hogy érintsen, ahol több gép kell. Legyen egyedi a single gémelésre is! Erre pedig végképp nincs esély. A Nintendo mindigis az egyszerűségével, de mégis innovációságával hódított.
66.
66.
SzDavid99
#63: Azért az, hogy a konzolt bárhová magaddal viheted handheld formában egy kicsit jobb funkció, mint az, hogy nézheted a térképet a kezedben.
65.
65.
SzDavid99
#54: Nem hinném, hogy ha az a "több extra" a Nintendo címeit jelenti, az olyanok, akik "Na de jó, még egy Mario" kommentekkel kezdenek egy-egy N-es hírnél, inkább a Nintendo konzolt választanák. El hiszem, hogy vannak olyanok, akik szívesen kipróbálnának egy-egy Nintendo játékot is, csak nem akarnak plusz egy gépet tartani otthon, de ez a két tábor valahogy mindig külön állt egymástól.

Egyébként pedig - bármennyire is nagy N fan vagyok - a Nintendo önfejűsége miatt semmi esélyét nem látom annak, hogy bármikor is fel tudnák venni a versenyt a konkurenciával például az online szolgáltatások terén.
64.
64.
Trapyd
#63: Pontosan.
A gép hordozhatóságát kell kihasználni. A közös térben több gép lehet, illetve, hogy az egyik gépet akár a tv re csatlakoztatva használjuk. Nyilván ehhez az kellene, hogy a baráti társaságok, több tagja is rendelkezzen switch el. Nem hiszek benne, hogy ennyire elterjedne. Mivel a gép gyenge a ps hez vagy a boxhoz képest, nagy multiplatform játékok tuti nem lesznek rá, de egyik külsős fejlesztő, sem fog rá dolgozni, ha nem fogy a gép. Minek törnék magukat, ha ott van a több tízmillió vásárló ps el és vagy box al. Ha nem lesz rá játék nem lesz elterjedt. Meglehet , hogy nem lesz anyagi bukás a switch, de...
63.
63.
Yanez
#60: Most milyen lehetőségre gondolsz? Még azt a kis pluszt is elvették a Switch-től, amit a WiiU tudott, itt ugyanis nem használhatod egyszerre a kézi képernyőt és a tv-t, csak az egyiket.
60.
60.
Trapyd
Én úgy gondolom, ha nem lesz bőven ex anyag switchre nem fog megfelelően fogyni a gép. Ha nem fog megfelelően fogyni a gép nem lesz rá ex anyag. Pedig lehetőség ebben a konzolban is van.
57.
57.
Heldengeist
#56: Össze-vissza írkálok már, hosszú nap volt.
56.
56.
Heldengeist
#52: Jó volna egy szerkesztés gomb már végre. ha ciklusonként (és tényleg 1GHz-en fog járni), akkor megáll a majdnem 20.
55.
55.
Trapyd
#46: Többször olvastam már a kommentekben, hogy párhuzam volt vonva a 2 gép közt. Másfelől nem mondtam, hogy rólad van szó. Amiket pedig írsz az nem csak magánvélemény, hanem tény is. Hiszed vagy sem javarészt egyezik a véleményünk a switcet illetőleg.
54.
54.
DON GONDOCS
#39: Az odáig oké hogy nem ezek termelték a third party címek hozták a bevétel nagy részét. De azt is bekell látni hogy az marék nintendo exclusive cím se mentette meg a teljes bukástól a gépet. Egyszerűen nem elég annyi hogy egy szűk réteget kiszolgáljon a gép. Ha van 2 különböző termék az egyik az nyújtja a alapszolgáltatásokat amire szükséged van, de van egy másik ami ugyanazt nyújtja csak több extrával és lehetősségel közel egy árban adják őket. Nyílván azt veszed meg, nem?
52.
52.
Heldengeist
#51: *vagyis kétezererszer
51.
51.
Heldengeist
#47: A PS4 nem csak kétszer erősebb. A Switchnek például GPU számítási teljesítménye 1GFLOPS, a PS4 pedig 1,84 TFLOPS. Akárhonnan nézzük, ez inkább közel hússzor erősebb. A CPU részben sem csak kétszer annyi mag van, hanem azok a magok megint csak egyenként is erősebbek.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...