Nintendo Switch - mi a helyzet az eShoppal?

  • Írta: zoenn
  • 2017. február 19.
  • Hír
Link másolása
A japán gyártó végre egy nagy lépést tett a helyes irányba. Az eShopon történt vásárlásainkat már a Nintendo-accountunkhoz kötik, nem pedig magához a konzolhoz. Erre már régóta fájt a rajongók foga.

Ha figyelmesen végignézted a tegnapi kicsomagolós videót, már rájöhettél, hogy fontos változás előtt áll az eShop. A digitális vásárlásokat a Nintendo Accountunkhoz kötik majd a jövőben, nem pedig magához a konzolhoz.

Minden tranzakció hozzá lesz rendelve a fiókunkhoz, így ha egy új konzolba ruházunk be, le tudjuk tölteni a korábban már megvásárolt játékokat és DLC-ket.

Az eShop egyik leginkább kritizált funkcióját orvosolta tehát a gyártó. Korábban ha új konzolt vásároltunk, újra meg kellett vennünk a kedvenc szoftvereinket, hiszen digitális könyvtáraink importálására nem volt mód, és nem is tudtuk átmásolni az adatokat egyik gépről a másikra.

A fenti kép tanúsága szerint mindez megváltozik a Switch márciusi premierjekor.

55.
55.
godach
#54: Azt hiszem, hiába magyarázod :(
40.
40.
user101
Én szeretném, ha belebukna a nintendo és végleg kiszorulna a konzolpiacról, mert akkor jönnének telefonra / pc-re a játékaik és nem olyan dologra pazarolnák az energiát amihez láthatóan nem értenek... :(((

Ugyanez igaz a Microsoft-ra is. Minél gyatrábbak az eladásaik, annál jobb nekünk.

A Sonynak meg már csak a PS maradt, minden más veszteséges... Sajnos ez még tartja magát, de ami késik nem múlik, ők is dögönljenek bele és STEAM-et mindenkinek a seggibe ! :D
39.
39.
delphijos
Nekem sem az ötelttel, a koncepcióval van a bajom, hanem a megvalósítással. Mert ez így nekem még mindíg pofátlan lehúzás. ( Röhej hogy pl. a Pro Controller DRÁGÁBB mint mondjuk egy Limited Edition GEARS ONE Controller ) De egy szónak is száz a vége, igazából se az én se mások véleménye itt igazából semmit sem számít. Meglátjuk hogy a piac, a potenciális vásárlók mit gondolnak erről. És ha én tévednék és ez kell az embereknek el fogom ismerni hogy tévedtem. De mint mondtam, ne az első hónap(ok) eladásai után verjük az asztalt, mert abban én is biztos vagyok hogy van az a réteg akinek ez mindegy hogy milyen és mennyibe kerül de kelleni fog. Majd fél, egy év múlva. Mert mindíg csak azt szajkóztam amit figyelmen kívül hagytak a rajongók, hogy ahhoz hogy sikeres legyen, NEM ELÉG HA A RAJONGÓK MEGVESZIK. Ezt tényleg jó lenne észben tartani.
34.
34.
Yanez
Azur, Futszi:

Az aktív témáról való vitatkozás nem tilos, de kérlek titeket, hogy mindentől függetlenül, ne személyeskedjünk! Köszönöm emberek!
23.
23.
RedDerswan
Na én aztán nem szoktam kommentelni, de ez kihagyhatatlan.
Mikor bemutatták a Switch-et, oda meg vissza voltam tőle. Majd jöttek az infók.
Magas ár, drága játékok, horribilis áron kínált kiegészítők, amik felét az alapcsomag mellé kellett volna tenni. De nem ez húzott fel.
Adott egy 100+rugós konzol, és képesek pofátlanul arcba köpni 32GB-vel?(Vagyis 25-el, mert az a rohadt 32 giga sincs rendesen szabadon) Oké, ezt még elnézném, de nem 110 rugóért. Nem az árral van bajom, ez egy játékkonzol és kész, egyszer kell megvenni. Csakhát külön memkari 10-20 rugó, ha normális méretű kell. Mivel a hírben benne van, mi miatt kevés ez a 32 giga. Eddig a konzolhoz kötöttség miatt kb. senki sem vásárolt digitálisan címet rá, de ez megváltozott, ezért sokan fognak így venni gammát, a fizikai adathordozós játékok kora leáldozik. Felesleges kardoskodni ellene, ez van. Mi másért virágozna a Steam, a PS Store, vagy a box alkalmazás boltja.
Letöltünk 2 játékot és tele a tárhely.
"Lehetne több a belső tárhely de az eddigi N konzolokból (is) kiindulva felesleges"
De pont, hogy már nem lehet az eddigi konzoljaikból kiindulni. Most már az accountodhoz lesz kötve a vásárlás, így menni fog a digitális gamma vétel.
Drága játékok, valaki említette. Ez kétoldalú...nem kötelező megjelenéskor megvenni, vannak leárazások. De tényleg sok 15 ezer egy tablet játékért. Mert ez nem a nagy asztali konzolok ellen akar támadni, azt azért mindenki tudja.
Jó lett volna ez, csak mintha a Nintendo maga ellen dolgozna. Mint anno a Box One bejelentésekor a Microsoft.
Még egyszer leírom, nem az árral van bajom. Hanem azzal, amit ezért az árért adnak, illetve inkább nem adnak.
16.
16.
Darksiders84
#14: Sajnos igen amugy elférhetne a Ps4 mellett. Gyerekkoromban Nes Snes utána az igazán nagy 3d élményt hozta a N64 James Bond mekkora volt Banjo Donkey Kong Gamecube Resident 4 Wi is nagy élmény volt a mozgásérzékelős joyyal Mario Galaxy részek Zack Wiki szóval vannak emlékek.
14.
14.
Yanez
#12: A Zelda és a Mario engem is veszettül érdekel, de az N barátságtalan hozzáállaása a konzolhoz még ettôl is elveszi a kedvem. NAGY kár, de ez így számomra köpedelem.
13.
13.
Edgar26
Én nem vagyok hater, sőt a mai napig imádom a Nintendot(gyerekkorom szórakozását ők adták: gameboy, Nes, Snes, N64), de rohadtul kevés a 32 GB. Ez még akkor is semmi, ha nem rakják fel a játékokat a Nintendo tulajdonosok. Azt pedig most tudtam meg, hogy a konzolhoz volt kötve a digitális tartalom, ez egyenesen nevetséges. Kőkorszak. Ettől függetlenül nagyon szurkolok nekik, legyen sikeres a switch, mert kell egy jó Nintendo és még jobb Nintendo játékok.
12.
12.
Darksiders84
Nekem már elment a kedvem a Nintendotól pedig a Zelda nagyon érdekel de eléggé lehangoló a tények a gépről ezért biztos nem ugrok vásárlásba az elején még megvárom a Mariot addigra kiderül érdemes lesz vagy el kell felejteni de mondjuk 2 játékért se túl biztató számomra akár milyen jók lesznek.
10.
10.
RangerFox
Hé urak/fiúkák! Tessék befejezni a tárhely miatt való sírást! Röhejesek vagytok
7.
7.
aordog
Wii U-mon a 32 GB sem telt meg.
Minek a rinya?
Igen, igen...múltkor leszedhettem volna a Watch Dogs-ot leárazva, de nem tudtam, mivel ez kevés. Akkor mit dumálok?
A Nintendora is lehet USB- n keresztûl külsô vinyót rakni. Tudtommal 1TB a limit. Mivel nekem nincs...így kimarad!
Akkor mire jó a 32GB? Itt nem kell a játékot feltelepìteni, így rengeteg mindenre elèg! Ezt nem úgy kell kezelni, mint a többi konzolt.
A Switchre is bôven elég a 32GB, de akinek kevés az majd bôvìt.
Mièrt kell olyan embereknek ideírni, akiknek soha nem volt tervük Nintendo konzolt vásárolni?
Én nem akarok One-t venni, de ha arról van hír, akkor nem böffentek oda, mivel nem foglalkoztat.
Érdemetek legyen, hogy a Switch is most elkerûl engem, mivel közeledik a PS4 Pro vásárlása, ami miatt nagyon izgatott vagyok :)
De gyerekek! Legalább várjunk meg egy Switch játék tesztet...utána majd leköphetitek + le is szarhatjátok.
Mert ha jò is lesz a többség fikázni fogja.
Sokan elkûrják a pénzt Tippmix-re és egy forintot sem nyernek...szerintem ettôl a Switch is jobb.
Egy- kèt embernél tuti, hogy mentâlhigéniás probléma van.
108 ezer nem sok pénz ha az ember értelmes doligra költi!
Majd kiderûl, hogy ez mennyire èrtelmetlen!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...