NieR: Automata - nem jön Xbox One-ra

  • Írta: Shifty
  • 2017. február 21.
  • Hír
Link másolása
A Platinum Games hivatalosan is megerősítette, hogy egyelőre nem tervezik, hogy Xbox One-ra is elkészítik a NieR: Automatát, ráadásul úgy néz ki, a még mindig dátum nélküli PC-s verzió is csúszni fog egy picit.

Xbox One-ra biztosan nem

A napokban interjút adott a Neowinnek a NieR: Automata producere, Yosuke Saito, aki megerősítette, hogy az Xbox One gyenge japán eladásai miatt egyelőre nem tervezik, hogy a korábban PlayStation 4-re és PC-re is bejelentett NieR-játék a Microsoft masináján is tiszteletét tegye. Mint mondta, a döntés mögött nem a platformok közötti különbségek állnak, viszont így lehetőségük nyílt, hogy ne osszák meg erőforrásaikat és idejüket, és teljes erővel a minőségre koncentrálhatott a csapat.

Kicsit csúszik a PC-s verzió

A NieR: Automatát eredetileg PC-re és PlayStation 4-re jelentette be a Square Enix és a Platinum Games, a játék azonban csak az utóbbi platformra kapott eddig megjelenési dátumot. Ez nem is nagyon fog változni, Yosuke Saito producer egy nemrég tartott stream alkalmával ugyanis elárulta, hogy a csapat még most is gőzerővel dolgozik az asztali gépes változaton. Jelenleg a platformot sújtó kalózkodás ellen igyekeznek a megfelelő védelmet kialakítani, így az sem kizárt, hogy emiatt a tervezettnél kicsit később jelenik csak meg a PC-s változat. Egyesek szerint egyébként nem kizárt, hogy a végén a Denuvo-védelem mellett teszi majd le a voksát a stúdió.

A NieR: Automata március 10-én jelenik meg PS4-re.

43.
43.
Gykrizsi
#40: Király, semmi különös, csak úgy eltűntek a régi arcok, jó látni valakit ;)
42.
42.
zozo76hun
#37: nem mindenki birja az ilyen ugralos-kapalos-kaszalos japan gamekat.
41.
41.
jolvokq
na most mivan? az olvastam gamestaron ki vették a pc s megjelenési dátumot a videóbol na akkor lehet tényleg csúszik pár hónapot pc re mivel ps 4 exkluzív
40.
40.
kamgecam
#38: Köszönöm kérdésed a helyzet jobb és cuuuukor az élet! Illetve dolgozunk rajta! :)
Veled mi van?
39.
39.
ADMlN
A videók alapján nem voltam elragadtatva a játéktól, de a demo után teljesen megváltozott a véleményem. Igazából játékélményben nincs benne olyan amit már ne láttunk volna máshol, mert rengeteg platformer, bullethell és akció-rpg látott már napvilágot, de olyat még nem láttam ami ilyen gördülékenyen és élvezetesen olvasztotta volna ezeket egybe. Elő is rendeltem a demo után, de nemrég visszamondtam, mert egyszerűen nem lesz időm rá a Horizon miatt. A Gravity Rush 2-t sem fejeztem még be és a For Honor is pörög ezerrel, szóval nehéz az élet :(
38.
38.
Gykrizsi
#37: Rég láttalak, mi a helyzet?
37.
37.
kamgecam
Cím: NieR: Automata - nem jön Xbox One-ra (pc-re is ki tudja mikor)

Kommentek:Szar,szar,szar,szar,szar,szar,szar szar,szar,szar,szar,szar,szar szar,szar,szar,szar,szar,szar szar,szar,szar,szar,szar,szar szar,szar,szar,szar,szar,szar szar,szar,szar,szar,szar,szar szar,szar,szar,szar,szar,szar szar,szar,szar,szar,szar,szar szar,szar,szar,szar,szar,szar szar,szar,szar,szar,szar,szar szar,szar,szar,szar,szar,szar szar,szar,szar,szar,szar,szar szar,szar,szar,szar,szar,szar szar,szar,szar,szar.

Ez azért elég átlátszó nem? :)
36.
36.
Yanez
#34: Játszottam a demójával, szerintem tök rendben van a grafikája. Persze nem egy UC4, de nem is PS3-as szint, és a stílushoz pont tökéletes!
35.
35.
fehersam
A demo alapján nem tetszett, de majd elolvasom a gamekapocsos tesztet.
Remélem a selling point nem a bugyivillantás lesz!
34.
34.
Onion
Ennyire nem volt pénz erre játékra hogy ilyen elavult igénytelen grafikája van. kb 2008 PS 3 gagyi játékoknak volt ilyen grafikája.
33.
33.
user101
#30: Hagyd, életébe nem látta a játékot, csak "linkel a wikipediáról" ! :DDD

Más: Sony már többször lenyilatkozta, hogy neki a PC-s eladások nem számítanak konkurenciának, mert teljesen más világ, az ők "ellenfele" a Microsoft konzolja ( a nintendót meg sem említik :). Volt olyan nyilatkozat is, hogy ha a PC-sek látják milyen remek játékaik vannak, akár második platformnak beruháznak egy PS4-re. Szóval ez nekik egy remek lehetőség. Ezért jönnek játékok PC-re is és ezért KELLENEK olyan nagy húzócímek, mint az Uncharted, GoW, hogy legyen ami csábítja a népet.

Ha ilyen nagy elvárásaik vannak a 0dawn-al, akkor valószínűleg pont ezért nem is fogják másra megjelentetni, mert abszolút platform seller, húzó címnek szánják és ezért jön a Nier, mert nem az ...
32.
32.
jolvokq
tervezgessék nyugotan a denuvójukat CPY nem fogja hagyni :)
31.
31.
zozo76hun
nem is tudtam mi ez a game, csak a hir miatt neztem bele egy gameplay-be, hogy egyatalan mi ez. azt kell mondjam nem vesztettem semmit. mikor lattam a karakter meg 6-7x ugrik a levegobe, ehh olyan tipikus japanos baromsag az egesz, azokat meg ruhellem.
20.
20.
batnor
PC-s változatnak is van dátuma:
https://gamepod.hu/hir/nier_automata_megvan_a_pc-s_valtozat_premierjenek.html
10.
10.
Gykrizsi
#5: Rengeteg játék, melybe a Sony biztosan bele tett valamennyit jön ki mostanában pc-re, csupán 1-2 játék van már ott is ami elkerüli. Ebben semmi gonoszság nem volt részemről, csak szerintem ez a helyzet. Lehet, hogy tévedek. Egyébként tsulok jól összefoglalta, +1
6.
6.
tsulok
#5: Az 'Everybody's gone to the rapture'-t meg a 'HELLDIVERS'-t például a Sony pénzelte és PC-re is kiadták. Szval akár fizethetett is érte a Sony és még úgy is kijöhet PC-re.

Itt egyébkén olyasmi a helyzet mint a Rise of the TR-nél, csak nem nagyon beszélnek róla mert nem akkora név mint a TR. Ez volt pl a Witness-nél is. Már megvolt XO-ra a besorolás de még akkor is azt mondták hogy egyáltalán nem biztos. Gondolom benne volt a szerződésben, hogy nem beszélhetnek az XO kiadásról egy darabig.

Azért hozta fel Japán-t mert az eladások jelentős része ott várható (ami XO esetén kb 0 db lenne). Ha nyugaton (főleg az USA-ban) sikeres lesz akkor biztos kiadják XO-ra is. Viszont, ha PC-n meg PS4 nem fogy elég jól akkor nem fognak az Xbox-os változattal bajlódni.
5.
5.
Yanez
#4: Ha a Sony fizetne, akkor miért jön PC-re? Amúgyis hülyeség azt állítani, ha valami épp nem jön boxra, akkor biztosan lefizették. Ha ilyesmi vagy hasonló előfordul, annak hivatalos hangja szokott lenni, lásd pl Rise of the TR.

Amúgy tényleg érthetetlen miért nem jön XO-ra, mert a fenti magyarázat minden, csak nem az.
4.
4.
Gykrizsi
#3: Az csak a támogatott játékoknál megy: összes MS játék, Resi7, és egy pár indie cumó. Most jött valami nagyobb cím, de már nem emlékszem mi volt az.
Maga a magyarázat elég gyenge. Miért nem mondják meg nyíltan, hogy a Sony fizetett és kész. Nekem az jött le a nyilatkozatból, hogy ha gyengék az eladások, akkor lesz, ha megfelel akkor nem, és kész.
3.
3.
BloodyDeath
#1: Ez jutott nekem is az eszembe. Mondjuk én ps4-re már előrendeltem, de ez így ebben a formátumban gyenge érv. Monda volna i kább azt, hogy nem akarják, és pont.
Viszont a box-n meg a pc-n lehet már megosztani a játékokat. Ha pc-re kijön, akkor nem lehet majd az xboxone-n is játszani? Vagy ez nem így működik?
1.
1.
Yanez
"...Yosuke Saito, aki megerősítette, hogy az Xbox One gyenge japán eladásai miatt egyelőre nem tervezik, hogy a korábban PlayStation 4-re és PC-re is bejelentett új NieR-játék a Microsoft masináján is tiszteletét tegye."

Ezt nem értem, hiszen XO nem csak japánban van, ahogyan a játék sem csak ott jelenik meg.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...