Elhunyt Tony Jay, a World of Warcraft narrátora

  • Írta: Daks
  • 2006. augusztus 18.
  • Gyászhír
Link másolása
Augusztus 13-án, vasárnap elhunyt Tony Jay, akinek arcát bár annyira nem ismerhetjük, hangját mégis közel 130 filmben és játékban hallhattuk már.
Augusztus 13-án, vasárnap elhunyt Tony Jay, akinek arcát bár annyira nem ismerhetjük, hangját mégis közel 130 filmben és játékban hallhattuk már.

Tony Jay-ben egy jóindulatú daganatot fedeztek fel nemrégiben orvosai, melyet pár héttel ezelőtt sikeresen ki is operáltak belőle. A 70 éves szinkronszínészt azonban annyira megviselte a műtét, hogy már nem tudott felépülni és vasárnap eltávozott az élők sorából.

Munkásságát 1970-ben kezdte a Lied in My Hearth című filmmel, majd színészi pályafutását a 90-es években befejezte és utána (néhány kivételtől eltekintve) már csak szinkronmunkákat vállalt. Főleg rajzfilmekhez és videójátékokhoz adta hangját, melynek mély és robosztus csengése miatt általában narrációs feladatokra kérték fel.

Híresebb filmjei, rajzfilmjei: Fecsegő Tipegők, Tom & Jerry, Two Stupid Dogs, Fantasztikus Négyes, Tini Nindzsa Teknőcök, Superman, Kerge Kacsák, Pókember, Teen Titans, Héj Arnold, Austin Powers.

Híresebb játékok, melyet ő szinkronizált: Fallout, Die By The Sword, Planetscape: Torment, Legacy of Kain: Soul Reaver II, Sacrifice, Return to Castle Wolfenstein, Baldur's Gate, Legacy of Kain: Soul Reaver, Icewind Dale, Star Trek: Armada, Hunter: The Reckoning, Mace Griffin Bounty Hunte, Freelancer, Star Trek: Elite Force II, Lionheart, Armed & Dangerous, EverQuest, Galleon, World of Warcraft, The Bard's Tale, X-Men Legends.

12.
12.
General Thomas
most beugrott a sacrifice fohose, ha az o volt akkor nagyon de nagyon ja hangja volt.a tobbiben mer annyira nem tudom melyikl lehelett.



Rest in peace
11.
11.
Laky
8.
8.
Moebius
Nem is tudtam hogy ő adta a hangját az elder god-nak.

Köszönjük Tony.
7.
7.
Ca$h
Én egy csomó filmből ismertem őt, pl. Twin Peaks, Louis&Clark stb. de azt sosem gondoltam volna, hogy ennyi játékban ő volt a narrátor, pl. a Soul Reaverben is. Köszönjük meg neki és nyugodjon békében ...
6.
6.
dr3l
Nyugodjon békében tony, és köszönjük.
4.
4.
dezsiszabi
egyik kedvenc sorozatomban a legacy of kainben ő szólaltatta meg az elder godot

nyugodjék békében

3.
3.
Daks
forex: imdb-n utana tudsz nezni le van irva mindegyikhez h kit jatszott
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...