HWSW: Csodás médiahack lett a Nokia 3310

  • Írta: fojesz
  • 2017. február 28.
  • Hardver
Link másolása
Zseniális húzással hackelte meg a Mobile World Congress hírforgatagát a Nokia márkát továbbvivő csapat. Az ötlet, a legendás 3310-es modell feltámasztása bejött, 24 óra alatt mindenki megtudta: visszatér a márka a piacra.

Hogyan dobj be egy hajdan híres, mára megkopott világmárkát újra a köztudatba? - címmel tartott mesterkurzust az új nokiás csapat a napokban. A feladat tényleg nem volt egyszerű: a finn cég hosszas hányattatás után visszatér az okostelefonos piacra és merész terveket szőve globális rajtot szeretne venni - pont a legendás márka segítségével.

A feladat nem volt egyszerű: a hőn áhított vásárlóbázis ugyanis nem (csak) a tech blogokat folyamatosan fürkésző fanatikusok szűk rétegéből kell álljon, hisz már az első androidos sorozat specifikációiból és árazásából is egyértelmű, hogy a márkát licencelő új csapat igazi néptelefont szeretne csinálni. Ilyen széles, különösebben nem is differenciált célcsoportot a megfelelő üzenettel elérni elképesztően nehéz (vagy rettentően drága), amennyiben a cég nem akar sok százmillió dolláros globális marketingkampányt indítani, akkor valamilyen ötletes húzásra van szükség.

Nagytestvérünk, a HWSW a helyszínről közvetíti az MWC újdonságait: cikkükben részletesen olvashatsz a visszatérő 3310-esről és a Nokia új okostelefonjairól is!

10.
10.
#6: Munkahelyre nekem halott ötlet lenne, amikor csomó alkalmazást kell elindítani, amit ez nem fog tudni. Amúgy a hír kb 3 napig tartott aztán annyi...
9.
9.
Extol
A 3310-es anno sok forradalmi újdonságot tartalmazott, mindamellett strapabíró is volt. Telefonokat viszont nem lehet újra feltalálni.
8.
8.
PS4jacksony
Még jó,hogy fehérek a gombok fehér világítással :) Nem értem miért erőlködik a nokia ezzel a vacakkal...
7.
7.
user101
Hol van ez a hulladék a 3210-hez képest, ugyan már ! :D
2.
2.
ollie92
Mikor először olvastam róla, azt hittem valami gagyi, troll vicc az egész. Hát, nagyon úgy néz ki, hogy nem ! Sajnos ez már a legalja alatt van ...

https://cdn.meme.am/cache/instances/folder726/60956726.jpg
1.
1.
Gykrizsi
Szerintem az egész egy baromság. Ha vissza akarták hozni a 3310-et, miért ezt csinálták meg. Ez csak egy szimplán csúnya, félbuta telefon, gagyi kamerával, és a nevetséges színek miatt még csak komolyan sem vehető.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...