Már az E3 előtt bemutatkozik az új Xbox?

  • Írta: Shifty
  • 2017. március 2.
  • Hír
Link másolása
Nemrég az IGN Unlocked című műsorának a vendége volt Phil Spencer, a Microsoft Xbox-divíziójának vezetője, akinek a nyilatkozata akár úgy is érthető, hogy már az idei E3 előtt bemutatkozik az erősebb Xbox.

A Microsoft idei nagy dobásának ígérkezik a Project Scorpio, azaz a minden tekintetben erősebb Xbox One. Eddig úgy tűnt, hogy a leleplezésre az idei E3-on kerülhet sor, de Phil Spencer nemrég tett sejtelmes kijelentést, ami után már közel sem biztos, hogy akkor mutatkozik be az új konzol.

Az Xbox-divízió vezetője az IGN Unlocked című műsorában ugyanis elmondta, nagyon nehéz lenne mindent a Los Angeles-i expón bemutatni. Természetesen szerephez jut majd a Scorpio az idei konferencián, de szeretné, ha inkább a jövőbeli, megjelenés előtt álló játékokról szólna a műsor. Ez pedig előrevetíti, hogy jó eséllyel már az E3 előtt megismerhetjük az új konzol egyes részleteit, méghozzá valószínűleg egy különálló show keretein belül.

Újabb részletek az Xbox Game Pass szolgáltatásról

A hét elején mutatkozott be a Microsoft tavasszal induló, az EA Access szolgáltatására erősen hajazó saját megoldása, az Xbox Game Pass. A bejelentés után több kérdés is felmerült, amit most igyekszik tisztázni a Microsoft.

Az első és legfontosabb, hogy az Xbox Game Pass használatához nem lesz szükségünk Gold-előfizetésre. Legalábbis addig, amíg nem szeretnénk kipróbálni a szolgáltatás nyújtotta játékok multiplayer módját, ez esetben ugyanis elő kell fizetnünk a Gold-tagságra. Fontos azt is megjegyezni, hogy a Games With Gold-játékokat nem érinti a Game Pass tavaszi bevezetése, vagyis az akciósorozat ugyanúgy folytatódik, mint eddig.

Fontos információ, hogy ha lejár az Xbox Game Pass-előfizetésünk, akkor a könyvtárból beszerzett játékokat is elveszítjük. Mivel a mentések megmaradnak, így egy megújított előfizetés esetén ott folytathatjuk kedvencüket, ahol abbahagytuk. 

Egyelőre a következő játékok azok, amelyek biztosan szerepelnek a Game Pass kínálatában: Fable III, Gears of War: Ultimate Edition, Halo 5: Guardians, LEGO Batman, Mad Max, Mega Man Legacy Collection, NBA 2K16, Payday 2, Saints Row IV Re-Elected, SoulCalibur II, Tekken Tag Tournament II.

Indul az Xbox Live Creators program

Az éppen zajló GDC-n jelentette be a Microsoft, hogy szeretné megkönnyíteni a fejlesztők dolgát, így elindítják az Xbox Live Creators programot, aminek az a lényege, hogy az elkészült játékokba sokkal könnyebb lesz integrálni a Live-funkciókat, hogy aztán a játék publikálása is gyorsabb és egyszerűbb legyen majd Windows 10-en és Xbox One-on.

55.
55.
user101
A multi mondjon le oszt ássa el magát! ;) Arról nem is beszélve, hogy multi fronton évek ( évtizedek óta ) mást se lehet hallani csak nyafogást, hogy ez szar, az szar, nem fejlődik, rókabőr... Közben meg jönnek tonnaszám az epikusabbnál is nagyobb élményeket nyujtó single játékok...

Konzolt pedig a hülyéket leszámítva kizárólag az exkuzívok miatt vesz az ember! Minden más tekintetben lényegtelen, közel azonos a szolgáltatások színvonala és spektruma.

Engem például ezért nem tud elcsábítani se a sony, se az ms, mert nem érdekel a halo, leszarom a forzákat, viszont kaptam Alan waket és Quatum breakot ( amik érdekeltek ). A sony oldalrol is csak a Detroit ami nagyon érdekelne, de arra max kérek kölcsön havertol prot ;)

Viszont van wii-m, mer azon értékelhető egyedül a mozgásérzékelös gaming illetve a party játékok és lesz switchem is, majd ha normális áron adják, mert ennyiért pofátlan legúzás...
54.
54.
Jhonyy
Heló. Hát ha jön az új konzol az biztos karácsony előtt nem érkezik,es persze mindig a játék diktál ahol jobbak a játékok es az exclusivek oda húzódik a többség, majd kivarjunk mit mutat be a Microsoft és akkor lehet dumálni. Bar jönne valami jo kemény cucc boxra nem ártana.
50.
50.
TDavid22
#48: És ez a nap csak most kezdődik! :D
48.
48.
Yanez
#47: XD Make my day! Főleg ha belegondolok, hogy pl egy MGS széria kitolása "recskázás". :)
33.
33.
Yanez
#32: A Skorpiónak ugyanaz a célja, mint a Prónak: kielégíteni azokat a vásárlókat, amelyeknek szüksége van a magasabb felbontásra, ergo minőségre.
32.
32.
TDavid22
#31: Szerintem már a legelején. Amikor az xbox one-t bejelentették már akkor nyert ügye volt eladásokban a sonynak...
Kommunikáció: csak folyamatos internettel megy, minden nap BE KELL jelentkezned stb. (amit aztán persze beláttak, hogy butaság és mégsem lesz ilyen, de rengeteg embernek megragadt ez a hír. Tudom, mert nem egy vásárlótól halottam vissza ezeket az ellenérveket a MS-tól)
árban: csak kinect-el együtt viheted haza (ezzel legalább 40 ezer forint különbség volt a konkurenciával szemben)
És mivel az emberek többsége csak játszani akartak a konzolján (nem pedig ugrálni előtte) és fúúú de durva nagy különbség nem volt grafikailag ezért anyagilag az olcsóbb megoldást, illetve az észszerűbb megoldást (ki az, aki minden egyes nap bekapcsolná a konzolját?) fogja választani. És így már hiába jön ki a 15k-s xbox, ami leklónoz téged, ha kell és a klónod bemegy dolgozni/tanulni, hogy te otthon maradhass játszani, nem cseréled le (akármilyen) ps4-ed, MERT a ps4-en már van egy játék gyűjteményed, amit nem akarsz eladni vagy újra legyűjteni. Esetleg barátokat is szereztél, online akikkel szívesen játszol ps4-en. Akinek meg PC-je van azt már itt előttem Link21 kifejtette, hogy miért nem vesz xboxot.


Egyébként nem is értem, hogy mi célja van a skorpiónak (még).
Mondom úgy, hogy one-m van. :)
18.
18.
Yanez
#17: Én is azt mondom, egymindegy, hogy Skorpió, Pró, XboxTwo, PS5, csak jöjjön rá sok faszántos game!!! Egyedül a hardver nem viszi el a hátán a konzolt.
17.
17.
DON GONDOCS
Énmeg 2017-ben még mindig nyúzom a jóókis 360at. Rendeltem a héten egy golden axe BR játékot boltból és csak a tokot küldték, de valamit tudtak, mert kétségek nélkül felajánloták hogy küldenek másikat. Gondoltam ezt megosztom hogy jó napotok legyen. Nagyon bízom benne hogy az új gép nem csak azt nyújtja aminek elsőre látszik, egy prémium konzol, erős hardverel. Lehet jobban jártak volna ha ezt a pénzt új stúdiók és címek fejlesztésébe ölik, de ha ezzel együtt eljönnek az új exkluzívok hát hajrá jöjjön a skorpió.
9.
9.
delphijos
Ja, és gondolom konzolból egyedül Switch-et érdemes venni 107-ért, mert jön a millió N játék.....az simán megéri.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...