Quake Champions - ingyenes, meg nem is

  • Írta: zoenn
  • 2017. március 13.
  • Biznisz
Amikor a Bethesda tavaly nyáron bejelentette a Quake Championst, még nem tudott konkrétumokat mondani a játék üzleti modelljéről. Most már tudjuk, hogy az anyag free-to-play lesz, de fizethetünk is érte.

Tim Willits, a játék kreatív igazgatója szerint a Quake Champions alapból ingyenes lesz, de ha vérbeli rajongó vagy, fizethetsz is érte. Persze nem jótékonysági adományokat vár az id Software. Az ingyen játszók kezdetben egyetlen karakterhez, a Rangerhez férhetnek hozzá, de ha az összes hősre fáj a fogad, akkor meg kell venned a Champion Packet.

Persze a játékbeli valutával, az úgynevezett favorrel ideiglenesen a többi karaktert is megnyithatjuk, vagyis ez esetben limitált ideig vehetjük bérbe őket. Az ingame kreditet valódi pénzért nem lehet megvásárolni.

A megjelenésig még rengeteg konkrétumot kell a fejlesztőknek tisztázni. Nem tudjuk még, hogy pontosan mennyibe fáj a Champion Pack, és azt sem, hogy a favorrel megnyitott bajnokokkal mennyi ideig játszhatunk.

Az ingyen játszók és a fizetős játékosok ugyanazokon a térképeken és játékmódokban, valamint ugyanazokkal a fegyverekkel nyomulhatnak, nem szeparálják el őket. Szintlépésnél lootboxokat kapunk, amikben különféle kozmetikai elemek lapulnak.

A zárt bétatesztre már jelentkezhettek.

3.
markoci555
előnybe kerül az aki más karakterrel van?
2.
Juha
Tehát újra van demo (vagy Shareware) verzió, mint 20 éve. Örülünk Vicent.
1.
shatterhand
Nézzük fordítva: alapból fizetős (akinek kell úgyis megvette volna). De ha mégse akarsz fizetni megkapod fapadosan. F2p hírrel kezdve anyázás menne, de ha fizetősen akkor kutyának nem jutna eszébe.
For honornál se jut eszembe hogy miért nem f2p butítva inkább.
De ezzel sincs probléma. Virtua fightert leszedtem ingyen és mivel egy karakter tetszett, azt vettem meg csak a ruháival együtt. És elég volt nekem az. 2000ért már tolhattam online a VF-t premier után.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...