Hivatalos: hatrészes a Trónok harca utolsó évada

  • Írta: fojesz
  • 2017. március 13.
  • Cooltúra
Link másolása
A Trónok harca showrunnerei a hétvégi SXSW fesztiválon erősítették meg formálisan is, hogy mindössze hat epizódot vonultat majd fel a sorozat lezárásának szánt nyolcadik évad.

Habár a készítők korábban is elhintették, végül csak a hétvégén erősítették meg formálisan is, hogy mindössze hat epizódot számlál majd a Trónok harca nyolcadik évada.

David Benioff és D.B. Weiss showrunnerek már az írói teendőket is leosztották: a szezon első felvonását Dave Hill szállítja, a másodikat Brian Cogman, míg az utolsó négyet ők ketten vetik papírra. Viccesen azt is megjegyezték, hogy míg korábban körülbelül két perc alatt osztották fel egymás között a jelenetek megírását, most tizennyolc e-mailváltással alkudoztak. Nagy dolog ez, na.

Benioffék emellett bejelentették, hogy a hetedik évadban Ed Sheeran is feltűnik majd. Az utolsó előtti évad szintén rövidebb lesz, és július 16-án rajtol, ez múlt héten derült ki egy teaser társaságában. A showrunnerek szerint az HBO valóban azon töri a fejét, hogy spin-offok formájában vigye tovább a Trónok harcát, ők azonban ezekben a projektekben már nem vennének részt.

12.
12.
Mufika
Csak legyen már publikálva az a rohadt 6.kötet :D
11.
11.
#10: Martin csak a sorozat lezárását árulta el az íróknak. épp ezért mondható el, hogy a könyv és a sorozat alternatívan meséli el a történetet, ami ugyan oda tart. Illetve ez az egyik verzió csak, ugyanis találni erről is sokfélét, például Martin kijelentette, hogy akkor engedi nekik folytatni a sorozatot (bár kétlem hogy nem fordítva lenne, inkább Martin volt akkora nyomás alatt, hogy kénytelen volt rábólintani), ha kitalálják, mi lesz a vége. Másik forrás szerint meg Jon anyját kellett volna kitalálni, a harmadik szerint meg Martin nem mondta el konkrétan a lezárást, csupán annyit, hogy a végén ki ül majd a trónon.

Zavaros az egész nagyon, de a lényeg az, hogy Martin már nem szól bele a sorozat alakulásába, inkább csak helyes útra tereli őket, mielőtt elmennének valami nagyon rossz irányba. De miután már látják az írók az alagút végét, erre annyi szükség sincs.

#7 Sajnos az eredeti interjút képtelen vagyok megtalálni (igazából régen sem láttam, már akkor is csak olvastam erről), úgyhogy csak ennyivel tudok szolgálni:

http://collider.com/george-r-r-martin-interview-game-of-thrones/
http://asoiaf.westeros.org/index.php?/topic/62796-george-is-changing-parts-of-twow-for-osha/

Valamint egy másik interjúban, ami Tena-val készült, pont ezt mutogatja a faszi, amit én nem találok:

https://www.youtube.com/watch?v=0gDQIB6AHw0

Persze eleget nem hallani itt se, de remélem ezzel már eleget mutattam ahhoz, hogy lásd, nem csak kitaláltam.
10.
10.
Firsttime
#9: Ja válasz az ötösre
9.
9.
Firsttime
És akkor veled együtt sokan tévednek. A rendezők és írok folyamatosan kapcsolatban vannak martinnal. Vannak eltérések, de a gerince ugyanaz. Attól hogy nem jelent meg még a könyv folytatása, pntosan tudják hogy merre kell vinni a történetet.
8.
8.
Hab
Úgy látszik én vagyok az egyetlen akinek még mindig nagyon bejön a sorozat. Fattyak csatája pl örökké emlékezetes marad.
7.
7.
Mortis
#5: bocsi, nem akarok szemétkedni, de tudnál adni linket Osha-val kapcsolatban? csak mert én nem emlékszem ilyenre, pedig elég őrülten követek mindent hírt Martin apóról. én azt olvastam már több, mint egy éve, hogy a prosti Ros karakter tetszett meg neki a sorozatban s tervezi beemelni a könyvek cselekményébe.
amúgy már az sokat elmond a sorozatról, hogy a pilot epizódban k*rváznak Winterfell falain belül, míg az első kötet kb. első fejezetében elmondják, hogy Ned nem tűr meg bordélyt a vára falain belül. ne értsetek félre, az első 3 évad rohadt jó TV sorozat, de már az elején nyilvánvaló volt, hogy a könyvhűség sokadlagos szempont. 4.-től fölfelé meg inkább ne is beszéljünk róla.
6.
6.
Formula1fanatic
Az első 4 évad összességében erősebb volt mint az 5. és 6. de ez leginkább a királyvárban zajló események beteg hangulata miatt volt. Viszont az 5. és 6. jóval több fantasy elemet hozott be ami pozitív.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...