1,5 millió eladott példánynál jár a Switch

  • Írta: Shifty
  • 2017. március 14.
  • Biznisz
A SuperData elemzőcég becslései szerint elég jól teljesít eddig a Switch. A Nintendo új konzoljából több mint 1,5 millió darabot adtak el világszerte, így talán a Nintendo március végére kitűzött célja is meglesz.

Tizenegy nappal ezelőtt, március 3-án mutatkozott be a Nintendo új kütyüje, a Switch, ami továbbra is töretlenül népszerű a rajongók körében, így nem csoda, hogy két nap alatt időarányosan a legjobban fogyó Nintendo-konzol lett Európában és az Egyesült Államokban.

Ugyan a kiotóiak még nem közöltek hivatalos adatokat, de a SuperData számításai szerint mostanra már világszerte több mint 1,5 millió eladott példánynál jár a Switch, így az sem kizárt, hogy a március végére tervezett kétmilliós álomhatárt is eléri a Nintendo.

Az adatok szerint az eladott konzolok harmada a tengerentúlon, az Egyesült Államokban talált gazdára, míg Japánban nagyjából 360 ezer darabot értékesítettek. Az Egyesült Királyságban 85 ezer egység lelt otthonra, Franciaországban pedig közel 110 ezer példány landolt a vásárlók kosarában.

Abban pedig semmi meglepő nincs, hogy a vásárlók 89 százaléka a The Legend of Zelda: Breath of the Wildot is megvette, ami így már 1,34 millió eladott példánynál jár - és ugye ebben nincs benne a Wii U-verzió eladási mutatója.

Modern Android-fejlesztői képzés indul - végre Kotlin-alapokon
A Java múlté, az Android elsődleges nyelve immár hivatalosan is a Kotlin. A HWSW új online képzésével egyszerre ismerheted meg a Kotlin nyelvet és az androidos mobilfejlesztést.
68.
zozo76hun
#65: ertekesebbe tettek. csak jot tettek vele! :)
67.
CSOI
"azok az igazi gémerek akik marioznak meg zeldáznak..."

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Xcom long war say hello...

SZVSZ úgy cirka 1990-től MINDEN játék nagyobb kihívási faktorral rendelkezik mint bármelyik mario vagy zelda... sőt has bele gondolok még régebbről is mert ott van a castlevania...
66.
NemecsekErno
"azok az igazi gémerek akik marioznak meg zeldáznak"

Tipikus Nintendo-s, az alacsony társadalmi státusz, az eltérő fizikai és/vagy szexuális tulajdonságok miatt, illetve a gyerekkorban tapasztalt nagyfokú mellőzés által, a csak Nintendo-rá futó kisebbségi komplexustól fakadó komment.
Javaslom szakértő bevonását a gyógykezelésre, mielőtt az eset súlyosbodik, ahogy azt Skipper kollegánál már megfigyelhettük.
Szaktanácsadásomért honoráriumot el nem fogadok.
65.
jszili32
#63: Meg akarták alázni a Switcht de nem jött össze???
Vagy mi...?
64.
jszili32
#60: UC4 helyett töltsd le az Indiana jones valamelyik részét, mert az UC4 inkább egy film mint játék, ZERO kihívás az egész.
Ezt nem azért mondom mert ellene lennék vagy ilyesmi, nekem ez tapasztalat, azok az igazi gémerek akik marioznak meg zeldáznak, az UC4 inkább való gyerekeknek, azt zombi tekintettel és folyó nyállal végig lehet vinni, igazából a játék végigviteti magát, csak néha meg kell nyomni pár gombot.
A gyereked agya inkább fejlődik a nintendo által gyártott játékokkal mint bármelyik hiperszuper grafikás, "játékkal".
63.
zozo76hun
https://youtu.be/qBVyF0I2Ruo
62.
user101
#61: Addig nincs bajban a kis büdös amíg 40 ki nem játszott cím van a Steam librarymban és végre nem kell Super Panda Adventures-el, Terrariaval és Trine-al játszanom és cserélnem amikor "meghalok"... :DDD Nyomhatom végre a Doom-ot, Niert és Shadow Warrior2-t :)))
61.
Norbiii
#60: Most elképzeltem: Fiam, kapsz egy Ps4-et, majd mondja a gyerkőc, apa meddig játszol még az UC4-el, engedj már ide, hiszen nekem vetted! XD
60.
user101
Ebben az egészben az ciki, hogy én például a gyerek miatt tartok a PC mellett egy Wii-t is. Amit kezd "kinőni" és abban reménykedtem, hogy Switch-re tudom cserélni. Csakhogy tabletje már van ( aminek azért nem kicsit jobb a támogatottsága és nem is gyengébb :) ... Szóval életemben először elgondolkoztam, hogy kap egy PS4-et, maximum kijátszom az UC4-et, H0D-t ... és még olcsóbb is! :)))
59.
delphijos
#58: Ja, azt azért még megjegyzem, hogy amikor keveselltük a tárhelyet, akkor az volt rá a válasz hogy elég az, mert egy vérbeli Nintendo-s nem digitálisan vásárol. Mert az N játékokat még 10 év múlva is el tudja adni magasabb áron. Megjegyzem hogy itt elég rendesen össze van mosva az, hogy egy GYÜJTŐ képes kiadni sok pénzt mondjuk egy ritkaságnak számító N64 cartridge-ért, azzal hogy maga a JÁTÉK ára tartós.
58.
delphijos
#32: Egy szóval sem mondtam hogy a lemez nem az. Én a N helyében már nem erőltettem volna a kártyát. Kellet volna 256G tárhely bele, és ennyi.
57.
CSOI
#48: Fasza, hogy elégedett vagy, de szerinted a drágalátos N-ed meddig fogja még húzni ezzel az üzletpolitikával ? Engem igazából nem is zavarna ha az N gépére nem jönnének AAA 3party támogatás mer arra ott (lesz) az izom pc-m.

Ahhoz, hogy az N megszólítson engemet is ahhoz vagy az kel, hogy akkor bő nyállal leszopja az indie fejlesztők garmadáját, vagy növesszen golyókat és ne csak az n+1 mariokat meg társait fejlesszen...

Esetleg felejtse el a külön hardverrel való buziskodast és akkor szórja ki a marióit pc/ps/xbox-ra ha már képtelen kínálat terén változatosságot felmutatni...
54.
ADMlN
#26: Ja, bocs, igazad van. Az Edge egy erős gamer tablet, a Switch meg egy gyenge gamer tablet. Nem is értem hogy fordulhatott meg a fejemben, hogy összehasonlítsam a kettőt, hisz teljesen más a koncepció...
48.
Norbiii
A Wii U-val maximálisan elégedett voltam és vagyok! Olyan játékok jelentek meg rá, amiket mindig is szerettem és szerettem volna, a Wii U-t totál nekem találták ki! Remélem a Switchen is elérhetőek lesznek ezek a játékok, mert akkor nagyon fogok örülni.
36.
Yanez
#35: Ez sajna várható volt. Előszőr persze sokan rávetették magukat, mert az újdonság varázsa szinte mindig erős. Ám most, amikor már megvannak a revjúk, a vásárlók/felhasználók véleménye, senki sem fog tudatlanul lecsapni reá. Max aki annyit sem olvas, mint egy vak.
35.
DON GONDOCS
#34: Ebben most nagyon igaza van Yaneznak. Ez a konzol már most rosszabul muzsikál mint bármelyik elődje.
http://enthusiast.gg/10369/japan-week-2-switch-sales-much-lower-than-week-2-wii-u-sales
34.
Yanez
#27: Erősebb hardver? Egy konzolt nem az előző generációjához kell hasonlítani, hanem a jelenlegi ígényekhez, trendhez. Ilyen szempontból pedig a Switch sokkal gyengébb a generációjában, mint a WiiU volt!

A többi amit felhoztál, az teljesen lényegtelen, mert nem ebbe bukott bele a WiiU, hanem főleg a gyenge játékfelhozatalba és a third party-k kihagyásába. Ebben pedig a Switch úgy néz ki rátesz egy lapáttal. Tehát a válasz: nem. Nem orvosoltak semmi lényegeset, sőt tovább betegítették azt. Az egyetlen pozitívum amit képvisel a masina, amit tényleg nem tudott a WiiU, az a mobilitás. Ám ez sajnos nem elég...
32.
Futszi
#30: Szerintem meg a lemezk idejet multak.Sokkal tartosabb egy kartrige mint egy lemez. Bar engem egyik se nagyon erdekel mert en meg a digitalis vasarlas hive vagyok. Ps hez is kb van 4 lemezem (amiket ajandekba kaptam)es tobb mint 200 digitalis.
30.
delphijos
#28: A kártyás megoldás meg magasabb árat , hosszabb gyártási időt eredményez. Szerintem idejétmúlt megoldás. És ha vicceskedni akarok azt hogy nem kell telepíteni nem csodálom a 25G-s alap tárhely mellett.
29.
delphijos
#27: Volt a kezemben a gép, és persze megértem hogy nem vagyunk egyformák, de én nem tudom elképzelni hogy ezt elővenném mondjuk a buszon. Ahhoz hordozható gépként egyszerően túl nagy a joycon-okkal együtt.
27.
Sechu
#20: Erősebb hardver, a joyconok minden mozgásérzékelős mókát tudnak, a Wii U tablet irányítója kihasználatlan volt (általában csak arra szolgált hogy streameld rá a játékokat a konzolról), ezzel szemben most a kedvenc játékodat nem csak a házban hanem bárhová magával viheted.
26.
Sechu
#21: Pont nem. A Razer Edge egy erős tablet ami PC alapú játékokat futtat.
A Switch konzol, bepattintod a kártyát és gémelsz töltögetés, telepítés nélkül.
22.
Norbiii
#19: Én is örülök, hogy nem ültek fel errre a vonatra. :)
21.
ADMlN
#19: Jó, hogy nem ültek fel a PC alapú vonatra, inkább lemásolták a Razer Edge-t.
Egyedi koncepció!
20.
Yanez
#19: Mit orvosoltak? Csak mert én épp ellenkezőleg látom.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...