1,5 millió eladott példánynál jár a Switch

  • Írta: Shifty
  • 2017. március 14.
  • Biznisz
Link másolása
A SuperData elemzőcég becslései szerint elég jól teljesít eddig a Switch. A Nintendo új konzoljából több mint 1,5 millió darabot adtak el világszerte, így talán a Nintendo március végére kitűzött célja is meglesz.

Tizenegy nappal ezelőtt, március 3-án mutatkozott be a Nintendo új kütyüje, a Switch, ami továbbra is töretlenül népszerű a rajongók körében, így nem csoda, hogy két nap alatt időarányosan a legjobban fogyó Nintendo-konzol lett Európában és az Egyesült Államokban.

Ugyan a kiotóiak még nem közöltek hivatalos adatokat, de a SuperData számításai szerint mostanra már világszerte több mint 1,5 millió eladott példánynál jár a Switch, így az sem kizárt, hogy a március végére tervezett kétmilliós álomhatárt is eléri a Nintendo.

Az adatok szerint az eladott konzolok harmada a tengerentúlon, az Egyesült Államokban talált gazdára, míg Japánban nagyjából 360 ezer darabot értékesítettek. Az Egyesült Királyságban 85 ezer egység lelt otthonra, Franciaországban pedig közel 110 ezer példány landolt a vásárlók kosarában.

Abban pedig semmi meglepő nincs, hogy a vásárlók 89 százaléka a The Legend of Zelda: Breath of the Wildot is megvette, ami így már 1,34 millió eladott példánynál jár - és ugye ebben nincs benne a Wii U-verzió eladási mutatója.

68.
68.
zozo76hun
#65: ertekesebbe tettek. csak jot tettek vele! :)
65.
65.
jszili32
#63: Meg akarták alázni a Switcht de nem jött össze???
Vagy mi...?
64.
64.
jszili32
#60: UC4 helyett töltsd le az Indiana jones valamelyik részét, mert az UC4 inkább egy film mint játék, ZERO kihívás az egész.
Ezt nem azért mondom mert ellene lennék vagy ilyesmi, nekem ez tapasztalat, azok az igazi gémerek akik marioznak meg zeldáznak, az UC4 inkább való gyerekeknek, azt zombi tekintettel és folyó nyállal végig lehet vinni, igazából a játék végigviteti magát, csak néha meg kell nyomni pár gombot.
A gyereked agya inkább fejlődik a nintendo által gyártott játékokkal mint bármelyik hiperszuper grafikás, "játékkal".
63.
63.
zozo76hun
https://youtu.be/qBVyF0I2Ruo
62.
62.
user101
#61: Addig nincs bajban a kis büdös amíg 40 ki nem játszott cím van a Steam librarymban és végre nem kell Super Panda Adventures-el, Terrariaval és Trine-al játszanom és cserélnem amikor "meghalok"... :DDD Nyomhatom végre a Doom-ot, Niert és Shadow Warrior2-t :)))
61.
61.
Norbiii
#60: Most elképzeltem: Fiam, kapsz egy Ps4-et, majd mondja a gyerkőc, apa meddig játszol még az UC4-el, engedj már ide, hiszen nekem vetted! XD
60.
60.
user101
Ebben az egészben az ciki, hogy én például a gyerek miatt tartok a PC mellett egy Wii-t is. Amit kezd "kinőni" és abban reménykedtem, hogy Switch-re tudom cserélni. Csakhogy tabletje már van ( aminek azért nem kicsit jobb a támogatottsága és nem is gyengébb :) ... Szóval életemben először elgondolkoztam, hogy kap egy PS4-et, maximum kijátszom az UC4-et, H0D-t ... és még olcsóbb is! :)))
59.
59.
delphijos
#58: Ja, azt azért még megjegyzem, hogy amikor keveselltük a tárhelyet, akkor az volt rá a válasz hogy elég az, mert egy vérbeli Nintendo-s nem digitálisan vásárol. Mert az N játékokat még 10 év múlva is el tudja adni magasabb áron. Megjegyzem hogy itt elég rendesen össze van mosva az, hogy egy GYÜJTŐ képes kiadni sok pénzt mondjuk egy ritkaságnak számító N64 cartridge-ért, azzal hogy maga a JÁTÉK ára tartós.
54.
54.
ADMlN
#26: Ja, bocs, igazad van. Az Edge egy erős gamer tablet, a Switch meg egy gyenge gamer tablet. Nem is értem hogy fordulhatott meg a fejemben, hogy összehasonlítsam a kettőt, hisz teljesen más a koncepció...
48.
48.
Norbiii
A Wii U-val maximálisan elégedett voltam és vagyok! Olyan játékok jelentek meg rá, amiket mindig is szerettem és szerettem volna, a Wii U-t totál nekem találták ki! Remélem a Switchen is elérhetőek lesznek ezek a játékok, mert akkor nagyon fogok örülni.
36.
36.
Yanez
#35: Ez sajna várható volt. Előszőr persze sokan rávetették magukat, mert az újdonság varázsa szinte mindig erős. Ám most, amikor már megvannak a revjúk, a vásárlók/felhasználók véleménye, senki sem fog tudatlanul lecsapni reá. Max aki annyit sem olvas, mint egy vak.
35.
35.
DON GONDOCS
#34: Ebben most nagyon igaza van Yaneznak. Ez a konzol már most rosszabul muzsikál mint bármelyik elődje.
http://enthusiast.gg/10369/japan-week-2-switch-sales-much-lower-than-week-2-wii-u-sales
34.
34.
Yanez
#27: Erősebb hardver? Egy konzolt nem az előző generációjához kell hasonlítani, hanem a jelenlegi ígényekhez, trendhez. Ilyen szempontból pedig a Switch sokkal gyengébb a generációjában, mint a WiiU volt!

A többi amit felhoztál, az teljesen lényegtelen, mert nem ebbe bukott bele a WiiU, hanem főleg a gyenge játékfelhozatalba és a third party-k kihagyásába. Ebben pedig a Switch úgy néz ki rátesz egy lapáttal. Tehát a válasz: nem. Nem orvosoltak semmi lényegeset, sőt tovább betegítették azt. Az egyetlen pozitívum amit képvisel a masina, amit tényleg nem tudott a WiiU, az a mobilitás. Ám ez sajnos nem elég...
30.
30.
delphijos
#28: A kártyás megoldás meg magasabb árat , hosszabb gyártási időt eredményez. Szerintem idejétmúlt megoldás. És ha vicceskedni akarok azt hogy nem kell telepíteni nem csodálom a 25G-s alap tárhely mellett.
29.
29.
delphijos
#27: Volt a kezemben a gép, és persze megértem hogy nem vagyunk egyformák, de én nem tudom elképzelni hogy ezt elővenném mondjuk a buszon. Ahhoz hordozható gépként egyszerően túl nagy a joycon-okkal együtt.
27.
27.
Sechu
#20: Erősebb hardver, a joyconok minden mozgásérzékelős mókát tudnak, a Wii U tablet irányítója kihasználatlan volt (általában csak arra szolgált hogy streameld rá a játékokat a konzolról), ezzel szemben most a kedvenc játékodat nem csak a házban hanem bárhová magával viheted.
26.
26.
Sechu
#21: Pont nem. A Razer Edge egy erős tablet ami PC alapú játékokat futtat.
A Switch konzol, bepattintod a kártyát és gémelsz töltögetés, telepítés nélkül.
22.
22.
Norbiii
#19: Én is örülök, hogy nem ültek fel errre a vonatra. :)
21.
21.
ADMlN
#19: Jó, hogy nem ültek fel a PC alapú vonatra, inkább lemásolták a Razer Edge-t.
Egyedi koncepció!
20.
20.
Yanez
#19: Mit orvosoltak? Csak mert én épp ellenkezőleg látom.
19.
19.
Sechu
Nekem nagyon bejön az új konzol. Örülök hogy nem űltek fel a PC alapú Pro/Scorpio vonatra, hanem újból egyedi koncepcióval áltak elő. Orvosoltak nagyjából mindent amit a WiiU elrontott. A játék kínálaton sok fog múlni.
Hajrá N! :)
17.
17.
Duken
#15: +1 meg jöhetne már az a Metroid Prime!:)
16.
16.
Duken
Tetszik a hordozhatósága, ha lesznek rá exkluzív N játékok lehet beszerzek egyet addig Wii U-n tolom a Zelda Breath of the Wild-ot, életem egyik legjobb játékát. :)
15.
15.
dcba
En csak attol felek, h jon egy jo Wario jatek mert akkor felek kelleni fog egy switch, bar szegeny kis anti mariot nagyon regota hanyagoljak, pedig imadom a kis kapzsi dagadekot :))
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...