Húszéves a Castlevania: Symphony of the Night

  • Írta: fojesz
  • 2017. március 21.
  • Érdekesség
Link másolása
Tegnap töltötte be a huszadik születésnapját a Castlevania: Symphony of the Night. Az eredetileg PlayStation-exkluzív játék egyúttal megteremtette a manapság reneszánszát élő metroidvania műfajt is.

Japánban 1997. március 20-án került boltokba a Castlevania: Symphony of the Night, amely PlayStation-exkluzív játékként rajtolt, később pedig megjelent Saturnra, majd PS3-on, PSP-n és Xbox 360-on is játszhatóvá vált. A sorozat klasszikus epizódja ráadásul valódi mérföldkő, innen számítjuk ugyanis a metroidvaniák létezését.

A Symphony of the Night pályatervezése a Metroid-stílust idézte, vagyis az oldalnézetes játék a lineáris térképet egy szerteágazó, labirintusszerű hálózatra cserélte, amely fokozatosan nyílt meg a játékosok előtt az új képességek elsajátításával. A körítés különbségei mellett a Castlevania abban is más volt, hogy viszonylag komplex harcrendszert vonultatott fel egy rakás fegyverrel.

További érdekesség, hogy a Symphony of the Nightnak egy nagy titka is volt, ami sokáig városi legendának tűnt. A készítők egy "második" kastélyt is elrejtettek a játékban, amit egy titkos befejezés elérésével lehetett feloldani: ez a kastély valójában az eredeti kastély volt, szó szerint megfordítva. 

4.
4.
godzilla2
Elég sokat toltam vele tavaly nyáron emulátoron, de nekem úgy rémlik, h a fejreállított második kastély kb. a játék felétől elérhető volt...nekem legalább is tuti sikerült átmásznom oda (azt hiszem, ott is tettem le a játékot, mert elbarmoltam a mentést és folyton meghaltam :D )
3.
3.
XuChi
#1: +1. Imádom. Vagy 3x végigvittem, de tuti nekimegyek még 3x :D
2.
2.
Trapyd
#1: Bizony azt a részt nagyon összerakták. Pont most játszom újra. Zseniális.
1.
1.
DarkLord
Én szerettem a régi részeit is , de nálam a Lords of Shadow az az a szint, amely olyan, mintha én magamnak csináltam volna egy játékot. Abban minden az én ízlésem szerint zajlik. Szörnyek, pályák, boss-ok. Mai napig az egyik kedvenc játékom.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...