Folytatódik az Alien: Isolation?

  • Írta: Shifty
  • 2017. április 25.
  • Pletyka
Link másolása
Nagyon úgy néz ki, hogy az elmúlt esztendők egyik legjobb Alien-játéka, az Alien: Isolation annak ellenére folytatást kaphat, hogy a Sega nem volt maradéktalanul elégedett a játék eladási adataival.

Talán kevesen gondolták volna, hogy a 2014 őszén megjelent Alien: Isolation lesz az a játék, ami majd helyreteszi az Alien-adaptációk megtépázott renoméját. Az addig leginkább csak a Total War-alkotásairól elhíresült Creative Assembly ugyanis első alkalommal kóstolt bele valami egészen új témába és végül a végeredmény nagyon is jóra sikerült.

Ezzel szemben a játék eladásai nem úgy alakultak, ahogy az egyébként a premiert követően körvonalazódni látszott. Habár pillanatok alatt átlépte az egymilliós álomhatárt az Isolation, utána szó szerint földbe álltak a mutatók és végül valahol 2,5 millió példány környékén állt meg a játék. Ez összességében nem egy rossz eredmény, de ez is csak annak volt köszönhető, hogy a Sega hamar leárazta az Alien: Isolationt, így a legtöbb példány alacsony árcédulával landolt a kosarakban. Nem csoda, hogy korábban több helyen is arról lehetett olvasni, hogy a Sega elégedetlen és nem tervezi, hogy újabb pénzeket öl majd egy folytatásba.

Végül valami történhetett a háttérben, mert úgy néz ki, a kiadó mégis lát potenciált az ijesztgetős túlélőkalandban, a PlayStation Universe ugyanis arról számolt be, hogy az Official PlayStation Magazine következő számában olvasható egyik írás szerint a The Creative Assembly a Halo Wars 2 munkálatai után egy vadonatúj Alien-játékon kezd majd el dolgozni, ami jó eséllyel az Isolation folytatása lesz.

33.
33.
Binder
Mondjuk azt nem tudom mit lehetne belőle kihozni ha folytatnák, de majd kiderül...én örülnék neki...de ha az eladások nem voltak jók, nem fognak vele vesződni.
32.
32.
McDuff
#30: Ja és persze ölés nélkül! Mindent felvéve és mindenhova benézve.
31.
31.
McDuff
#27: Dettó! Magam is egyedül, este/éjszaka, fülessel, emiatt a "szeszély" miatt néha sajnos akadtak napok (akár több is egyhuzamban) amikor nem került elő, de ha igen, mindenképpen megérte! :)
30.
30.
McDuff
#24: Sajnos pontosan nem tudnám belőni, mert 2 részletben nyomtam le, kb a felénél beütött egy költözés és a box pár hónap után tudott utánam jönni (fúúú de bántam, nehéz volt utána visszaszokni :)), de ha tippelnem kéne kb annyi lehetett nekem is, szintén HARD-ban.
29.
29.
Netricho
#27: Úgy imádkoztam, hogy VR-ban is legyen, végül nem lett. Írták, hogy készül, én azóta se hallottam hivatalos verzióról. A VorpX-et hagyjuk.
Lehet jobb is. Szerintem meghaltam volna 5 perc alatt szívrohamban. :D
28.
28.
logic5
#27: +1.. Akárcsak a RE7-nek, meg most az Outlast 2-nek...
25.
25.
Netricho
Ez "K" jó hír! Imádtam. Bár, az is igaz, hogy tőlem jöhet bármi ami Alien. :-)
24.
24.
Binder
#23: Na...mennyi idő alatt sikerült végigvinni? Nálam 43 óra volt az első HARD végigjátszás...xD
23.
23.
McDuff
Jöhet! Úristen de élném, az elsőnek még most is hatása alatt vagyok pedig fél éve befejeztem már. Nagyon hosszú volt, de ennek ellenére még így is toltam volna tovább, nagyon belelőttek vele a tutiba sztem.
22.
22.
dcba
#20: Ne aggodj, itt vagyok en is, 7 eve varom mar a kovetkezot :D
21.
21.
Binder
#19: Azt most hagyjuk hogy azzal mi volt a baj...én a CM-et 5x toltam végig haverokkal 4 fős coop-ban...csak emléxem hogy sokan már akkor is az első film hangulatára vágytak, az meg inkább a másodikat dolgozta fel...én mondjuk magát a második részt (a filmet) sem szeretem annyira...az Isolation nagyon el lett találva...de mindenkinek megfelelni képtelenség...
20.
20.
ollie92
És itt vagyok én, aki csak egy új AVP játékra vár....
19.
19.
Firsttime
#11: ColonialMarines-nél sajnos nem az volt a baj.
18.
18.
Ruuny
Sziasztok. Nem nagyon emlekszem mar pontosan a jatek befejezesere de nem ugy lett vege hogy vagy vagy..... szoval anno nahh... akkor majd johet a folytatas!?
17.
17.
shorty123
Nagyon bízom benne, hogy nem csinálnak belőle agyatlan lövöldét. Az első rész tökéletes volt mind story mind játékmenet szempontjából.
16.
16.
szenye
Remek játék volt, kiválóan hozta a az első film hangulatát. Az eladási gondokat inkább a marketingben kéne keresni. Ha az Outlastnek nagy sikere volt, ennek háromszor akkora kellett volna hogy legyen.
15.
15.
KopyAti
#14: Mármint az Isolation!
14.
14.
KopyAti
#2: Pedig nagyon jó volt az! De kinek mi. ;)
13.
13.
guba800
Nekem nagyon bejött az isolation.ugyhogy várom a folytatást! Aki meg hentelősdit akar játszani azoknak ott a call of duty,ott hentelhetnek ezerrel.
12.
12.
Binder
#11: ...félbehagytam a gondolatmenetet...szóval másrészről meg a ColonialMarines "sikerei" után meg egyértelmű hogy az emberek nem fognak bizalmat szavazni a frencsájsznak...
11.
11.
Binder
Amúgy azon nem nagyon kell meglepődni hogy az emberek nem mertek belevágni...egyrészt ez a fajta a játékmenet egy elég vékony réteget köt le...sokan amiatt nyavalyogtak hogy miért nem hentelős lövődözős...a ColonialMarines-nél meg az volt a baj hogy az...XD
10.
10.
Binder
#2: Nekem pont hogy ez jött be igazán...imádnám a folytatást...ez is elsőnapos vétel volt, a folytatás is az lesz!
7.
7.
Simonus18
#4: Ezt te most nem mondhattad komolyan. A horror gémek közül szerintem pont hogy az Isolation tudott nyújtani olyan rettegést, melyet pl a szarrá scriptelt Outlast csak álmodhatott. Pont hogy a hentelősdinek nincs nagy értelme az Alien franchise-ban.
6.
6.
Őrnagy
2.5 millió példány nem túl nagy haszon, úgy látszik. Hm, szomorú.
5.
5.
Drazhar
Nagyon, nagyon, nagyon kéne, úgyis nyitva maradt a vége. Várós!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...