Itt az Alien: Covenant előzményfilmje

  • Írta: zoenn
  • 2017. április 27.
  • Cooltúra
Link másolása
A The Crossing című hivatalos rövidfilmből végre kiderül, mi történt Dr. Elizabeth Shaw-val és a szintetikus Daviddel a Prometheus eseményei után. Tegnap lezajlott a nemzetközi Alien-nap, és végre okosabbak lettünk.

A 20th Century Fox megígérte, hogy az Alien-napon vetítik le Prologue: The Crossing című kisfilmet, amely az Alien: Covenant előzményeit meséli el. Végre fény derült David és Elizabeth Shaw sorsának, valamint a Prometheus és az új Alien-film kapcsolatának eddig homályban maradt részleteire. 

A nő megjavítja az androidot, majd folytatják az emberiség teremtőinek felkutatását.

Az Alien-day alkalmából számos kulisszatitkot is elárultak a készítők a májusban érkező Covenant kapcsán. Az élő közvetítés egyórás felvételét most visszanézhetitek:

21.
21.
Extol
Sztem zsír, én megyek majd
20.
20.
markoci555
Ménem' ebből lett film? Egy ilyen 2 perces sz*rral kell beérni? f*ck...
19.
19.
Prax
#15: Egy szoval nem irtam, hogy en valami alien hent party filmet akarok, csupan egy megallapitas volt.
Az fealdozhatoak egy vicc.
18.
18.
Mufika
16.
16.
Prax
#12: Pontosan. A film java azert joval lassabb tempoban haladt, szerintem kicsit megvezeto, de manapsag mindenhol ez tapasztalhato. En kivancsian varom a filmet egy jo csavaros vegkifejletben bizva. Azert gondolom a szokasos 1-2 tulelos felallas meglesz, meg nemi neomorph vs xenomorph harc.
15.
15.
bitbandita
#11: :O Egen. Mert az a film, az pont a lövöldözésről, lángszórózásról, meg az akcióról szól... Szerintem maradj az Expendablesnél.
14.
14.
Netricho
#10: Most nem azért, de ha letépnék a fejemet, én is rájuk kúrnám utána a vázákat a fekete bioformáló anyaggal. *debilsmiley
12.
12.
Simonus18
#11: Eléggé lényegtelen részletek :D inkább fundamentálisakra gondoltam, mint pl. az "engineer"-ekről nem volt szó, illetve a szerepükről a filmben (magát az engineer elnevezést a moziban hallottam először) S hogy mi van a vázákban. Csak a feláldozós jelenetből mutattak egy képet mindig, s a takonyról sem sokat. De az hétszentség, hogy sokat mutogatnak manapság a trailerekben.
11.
11.
Prax
#9: A prometheus trailereben kb. Minden lovoldozos, langszoros, hajo elgurulos reszletet ellottek, legalabbis nekem ez remlik.
10.
10.
kirschakos
Lenyűgöző kis részlet volt, David keményen odavágott a Tervezőknek, hogy rájuk dobta a saját fegyverüket.... nagyon várós az új film, számomra a Prométheusz remek volt, és eddig minden tetszik, amit láttam :)
9.
9.
Simonus18
#8: Hát nu, legalább én élvezni fogom :D az a helyzet, hogy a Prometheus sem volt lelőve a trailerekkel sem, Ridley lehet, hogy hülyül, de azért annyira nem, hogy 100%-ig spoilerezzen az előzetesekkel.
8.
8.
#7: Neked akkor biztos jó nagy meglepetés lesz a film.
7.
7.
Simonus18
#4: HÁ persze. S akkor ezzel ki is írtuk Dávidot meg Shaw-t a storyból meg az engineereket? Kétlem. Engineerek lesznek szerintem máshol is. Prometheus meg az evolúcióról szólt, s mi más lenne fontosabb annál? Itt is lesz dögivel.
6.
6.
azureknight0715
Én nem értem egyeseknek mi a baja, még ki sem jött de már egyesek temetik. Csak ez sokszor téves szokott lenni, szerintem várjuk meg míg a film kijön. Aki meg nem tud várni nézze meg az Életet. Nagyon jó kis alienes film, sőt még azis lehet hogy az most jövő alient is túlszárnyalhatja.
5.
5.
#4: SPOILER azoknak akik nulláról szeretnék a filmet élvezni

Michael Fassbender pedig valóban kettős szerepet alakít. Egyrészt ő alakítja a galaxis túlsó felére induló, Covenan nevű kolonizációs űrhajó legénységét vérvizsgálatokkal segítő szintetikust, Waltert. Másrészt ő David, a Mérnökök bolygójára eljutó, Isten-komplexusos android. Aki a kisfilmben mintha úgy küldené mélyalvásba Dr. Shaw-t, mint aki soha többé nem akarja kihozni a krioágyból. A rég nem látott hajó üdvözlésére elősereglő Mérnököket pedig épp meg akarja szórná a fekete bioformáló anyaggal, ami majd azokká a mutáns szörnyekké változtatja a derék teremtőket, mint amilyeneket a korábbi Covenant-előzetesekben láttunk. Így már rögtön érthető, hogyan lesz a Mérnökök civilizált bolygójából egy ősi szentélyekkel teli, kihalt hely, ahol semmilyen élőlény nincs egy csuklyás különcön és az acsargó Alieneken kívül!
Port -

Régebbi hír:

Albínó Alien is lesz az új filmben, és most már biztos, hogy Noomi Rapace karaktere is visszatér!


Újabb rövid előzetes, vagy ha úgy tetszik tévészpot jött ki a május 18-án nálunk is mozikba kerülő Alien: Covenanthoz. Íme:



Ennek a Take Me Home című, új videónak kering egyébként egy hosszabb változata is a neten, amiben végképp beigazolódik az a konteó, miszerint a Prometheus mozifilm egyetlen humán túlélője, Dr. Shaw (Noomi Rapace) sokáig a kihalt élővilágú bolygón kutatott, de mire a Covenant legénysége megérkezik, már csak a doktornő dögcéduláját találják meg. Egyes rajongói vélemények szerint a Take Me Home című John Denver-dalt ő indította el, végtelenítve, egyfajta segélykérő üzenetként.


A napokban egyébként két másik rövid tévészpot is kijött a Covenanthoz. Íme a Run címet viselő videó:



Ez szintén egy hétfői videó, a Hide, amiben egy albínó Alien harapja le az egyik szereplő fejét:



De a Pray is felvillant egy vízből kiemelkedő, kedves kis banánfejű jószágot:



Az új Alien-film középpontjában a címbéli kolonizációs hajó, a Covenant legénysége áll majd. Ők indulnak el a Weyland társaság megbízásából egy Új Paradicsomnak hitt, erdős-hegyvidékes bolygó meghódítására, és a tervek szerint ott is maradnak, hogy új kolóniát alapítsanak. Csakhogy nem is sejtik, hogy a planéta nem a Paradicsom, hanem maga a Pokol, mivel tele van Alien-tojásokkal, amelyekből ki is kelnek kedvenc moziszörnyeink, hogy megint egy jó kis kergetőzést csapjanak a szűk űrhajófolyosókon!


Forrás: 20th Century Fox


Ami emellett még biztos, az az, hogy Michael Fassbender kettős szerepet alakít. Egyfelől ő lesz Walter, a Covenant legénységét vérvizsgálatokkal és egyebekkel segítő android, másrészt viszont ő lesz a Prometheusból ismert David is, aki miután egy Mérnök letépte a fejét, újból összerakta magát, és mostanra egy kicsit meggárgyult: Istennek képzelve magát elkezdte felboncolni és kipreparálni a Mérnököket és a fekete trutyiból életre kelt, módosított DNS-ű lényeket, valószínűleg így létre hozva az 1979-es A nyolcadik utas: a Halálban megismert idegen létformát.

A trailerekben ez már mind volt, érdekes hogy van akinek nem esett le xD
4.
4.
#3: Megnézted a fentebb lévő videót egyáltalán? :D
3.
3.
Simonus18
Bocs már, de ti miről zagyváltok? Ki pusztít el milyen engineereket? Miért ne lenne ez folytatása a Prometheusnak, honnan veszitek mi történik a folytatásban a két főszereplővel s az engineerekkel? Még ki sem jött a film. Vagy netán utána néztetek néhány fan fiction-nek... attól mert a Covenant-ban egy klasszikus alien sztorit láttunk kibontakozni a trailerekben, még nem jelenti azt, hogy a Prometheus vonal nem folytatódik a többi részben.
2.
2.
Mortis
#1: nekem sem tetszik, hogy így kukázták a Prometheus-által megkezdett irányvonalat, mert nagyon érdekesnek találtam, hiába a pocsék kivitelezés: ebből a 'rövidfilmből' kellett volna csinálni egy új részt, nem megint egy űrhajós bújócskát.
az első Alien-nél úgysem lesz jobb, ezen felül rengeteg másolata van (idén is volt egy, az Élet), tehát azt sem mondanám, hogy rég nem láttunk ilyen horrort.
1.
1.
Ahhoz képest mennyire fanboynak tartom magam, egyszerűen nem tetszik amit látok. A Prometheus megbukott és ahelyett hogy megpróbálnák valahogy kijavítani a hibákat, beraknak egy sértődött androidot, amint elpusztítja az engineereket, majd valami hiba lesz a szerkezetben és megsemmisül a két utas. Onnantól meg az egész egy Alien 1 remakenek tűnik nulla ötlettel. Ja nem, lesz benne egy neomorph.
Bővíteni kéne a világot gondolkodó teremtményekkel, most megint távolodunk az előzménytől.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...