60 millió példánynál jár a PlayStation 4

  • Írta: fojesz
  • 2017. április 28.
  • Biznisz
Link másolása
A Sony is közzétette az éves pénzügyi beszámolóját, ebből derült ki, hogy mára 60 millió leszállított egységnél jár a PlayStation 4. Még bő egy év, és a konzol utoléri a PlayStation 3 eladásait.

Fontos mérföldkővel zárta a Sony az elmúlt pénzügyi évét: márciusig bezárólag 60 millió PlayStation 4-et szállítottak le a boltoknak világszerte. Az elmúlt negyedévben 2,9 millió PS4 fogyott így (600 ezer példánnyal több, mint az előző év hasonló időszakában), míg az éves termés 20 millió darab volt - szemben a legutóbbi pénzügyi év 17,7 milliós eredményével.

A PS4 a várakozásoknak megfelelően teljesített tehát, a számok kilőttek, igaz, a lendület átmenetinek tűnik: a Sony a következő évre már "csak" 18 millió leszállított géppel számol, jóllehet azt nem részletezte, hogy miért számít visszaesésre. Akárhogy is, ilyen tempóban bő egy év, és a PS4 utoléri a PS3 eladásait - az előző generációs konzol 80 milliónál állt meg.

Ahogy az utóbbi időben mindig, a Game & Network Services divízió most is remekül teljesített a Sonynál: a bevétel éves szinten 6,3 százalékkal 14,73 milliárd dollárra nőtt, míg az üzemi eredmény 1,21 milliárd dollárra hízott. A számoknak a PS4 teljesítményén túl a PS4-játékok eladásai is jót tettek, és a PS4 gyártási költsége is csökkent. Voltak persze negatív tényezők is: a PS3 kiesése még mindig fáj, emellett az árfolyamhatások és a PS4 árcsökkentése is mérsékelték az eredményeket.

A teljes Sony bevétele 6,2 százalékkal 67,88 milliárd dollárra csökkent, míg az üzemi eredmény 2,57 milliárd dollár volt, ami szintén visszaesés.

22.
22.
Norbiii
#21: Psycho egy mestermű! Ebben és hasonló témában, annyi filmvégi csavaros filmet láttam, hogy sokszor már mindig mindenre gondolok, és a végén nem mindig van meglepetés, de a Psycho annyira betalált nálam, hogy teljesen leesett az állam a végétől. Hatalmas rendezés, hatalmas film.
21.
21.
delphijos
#20: A filmgyártás amúgy sportot űz az olyan projektekből ahol szinte borítékolható a bukás. Nekem a Hét mesterlövész sikertelensége se meglepő. Egy ilyen filmenek remake-t csinálni ( szinte párját ritkító szereposztás ) kb. mint a Psycho remake. Szellemirtók meg szintúgy. Én nem vagyok szentimentális, de vannak olyan filmek amikhez jobb nem nyűlni.
20.
20.
DevilTakeU
A filmgyártó részlegük,a Sony Pictures 700 millió dollárt bukott egy év alatt (többek között a Szellemirtók óriási - bár várható -,és a Hét mesterlövész meglepő sikertelensége okán). Azért az nem kevés pénz még nekik sem...
19.
19.
zozo76hun
#17: jaja, igaza van cod40, a konzol reszlegen kivul minden szar a sony-nal, gyakorlatilag a ps4 tartja el a ceget ugy nagyjabol... :)
14.
14.
Galdech
#13: Erről a Sony is tud? Mert szerintem elég kényelmesen elvannak a villáikban.
13.
13.
GAMEROD
Nagy szerencséje volt a Sony-nak hogy belevágtak a konzol-gyártásba is, mert máskülönben ma már sehol nem lennének a térképen.
11.
11.
csabuszflash
#10: a jó ég tényleeeeg ,lesz majd olyan is. köszi a választ :D
10.
10.
Yanez
#8: Nem jut eszedbe? Ezért a pokol tűzén fogsz sütkérezni! God of War. :)
9.
9.
csabuszflash
jah meg a Days Gone. csak valamiért baromi csöndben ülnek rajta remélem majd E3on megint mutatnak ezekből minden jót csak h felcsigázzanak és belepusztuljak a várakozásba >
8.
8.
csabuszflash
#3: Rdr2 meg Tlou és a Deteoit-ot nagyon várom de mi is az a GoW most nem hut eszembe :p
6.
6.
Legjobb konzol a piacon. Az Xbox One-om most adtam el, mert porosodott, semmire nem használtam, helyette vettem egy Switch-t. Na, az meg úgy, ahogy van vicc Zeldástul mindenestül.
4.
4.
Galdech
Ha így haladnak játékkínálat terén, nyithatnak még egy gyárat mert nem fogják bírni a gyártósorok.
3.
3.
Yanez
Lesznek itt még durva eladások, csak mert gondolom sokan fognak még konzolt venni, amikor pl megjelenik a RDR2, TLoU2, GoW, Detroit, stb.
2.
2.
#1: Azért remélem még egy ideig nem hallunk az ötről.
1.
1.
csabuszflash
60 millió ?! annyira hihetetlen . nagyon kíváncsi vagyok, h az 5 milyen lesz ,h tud-e hasonlóan teljesíteni majd.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...