HWSW: Programozást tanít a Minecraft új kiadása

  • Írta: fojesz
  • 2017. május 8.
  • Érdekesség
Link másolása
A játékos tanulást népszerűsítő Minecraft: Education Edition új lehetősséggel bővült. Az iskolák már úgy is dönthetnek, hogy a programozás alapjait a játékon keresztül szeretnék bemutatni a diákjaiknak - írja a HWSW.

Új funkció jelent meg a Minecraft oktatási verziójában, a Code Builder már a programozást is lehetővé teszi a diákoknak - jelentette be a Microsoft a múlt heti oktatási fókuszú rendezvényén. A digitális világot fejlesztő céget 2014-ben vásárolta fel a redmondi vállalat, és két évvel később adta ki a játék Education Edition, azaz oktatási célú változatát. A rendszer különböző oktatási tartalmakkal rendelkezik például földrajzi, biológiai, matematikai témakörökben, az osztálytermi használatát pedig több ország tanáraiból álló mentorhálózat segíti. A most közölt adatok szerint több mint 100 ország iskolája próbálta ki a lehetőséget, amelyek összesen harmincezer profilt hoztak létre több száz tanári óraterv mellett.

Eddig is alkalmas volt alapvető matematikai feladatok szemléltetésére a rendszer, például különböző típusú lejtők tesztelésére vagy a Boole-algebra alapjainak megértésére. A Code Builder viszont egy olyan új funkció, amellyel kifejezetten a kódolás oktatható a diákoknak. Mindehhez a cég egy új nyílt forrású platformot is létrehozott, a Microsoft MakeCode eszközöket, sablonokat és útmutatókat közöl - a Minecraft mellett egyébként a micro:bit és az Adafruit Microsoft MakeCode projektekhez egyaránt.

Már itthon is használják a Minecraftot oktatási célból - további részletek a HWSW-n!

4.
4.
mestermagyar
#3: igen. Unity akart lenni.
3.
3.
Alienji
#2: Az Unreal Engine 4-ben nem igen lehet C#-al scriptelni (mono-n keresztül van némi lehetőség rá, de hivatalosan nem támogatott). UE4-ben minden C++. Nem programozóknak marad a vizuális scripting (blueprint).
Lehet a Unity-re gondoltál :) ott tényleg úgy van
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...