Saját VR-kontrollerrel rukkolt elő a Microsoft

  • Írta: fojesz
  • 2017. május 15.
  • Hardver
Link másolása
A Microsoft még a múlt heti Build konferencián jelentette be, hogy saját mozgásérzékelős kontrollerrel rukkol elő, amivel a windowsos VR-, illetve MR-szemüvegeket tudjuk majd irányítani.

A Microsoft még tavaly jelentette be, hogy saját VR-platformot integrál a Windows 10-be, a megoldás támogatására pedig több gyártó is bejelentkezett, így az Acer, a HP, a Lenovo, a Dell és az Asus is Windows VR-headseten dolgozik.

A szemüvegek közös jellemzője, hogy az Oculus Rifthez és a HTC Vive-hoz képest viszonylag olcsón, már 300 dollárért megvásárolhatjuk őket, továbbá a beállításuk sem annyira komplikált, már azért sem, mert nem szükséges a használatukhoz külső érzékelő. Az eddig bemutatott modelleken továbbá előlapi kamerát is találunk, vagyis átláthatunk rajtuk, nem véletlen, hogy inkább MR-szemüvegként (mixed reality) hivatkozik rájuk a gyártójuk.

Habár eredetileg úgy volt, hogy a Windows VR-hullám még tavasszal, a Creators Update-tel együtt elindul, most úgy tűnik, csak az őszi Windows 10-frissítéssel, a Fall Creators Update-tel számíthatunk a rajtra. Az év végén érkeznek majd a Microsoft múlt héten bemutatott mozgásérzékelős kontrollerei is, amelyeket ezekhez a headsetekhez fejlesztett ki a cég - a HoloLensszel nem is lesz kompatibilis a kiegészítő.

Az Oculus Touch és a HTC Vive fagyijaira egyaránt emlékeztető kontrollerek sem igényelnek külső érzékelőt, könnyű őket belőni, és a Microsoft szerint pontos mozgáskövetést ígérnek. Az Acer sokat mutogatott szemüvege mellé biztosan megvásárolhatjuk majd, a két eszköz egy 399 dolláros csomagban lesz majd elérhető.

A Fall Creators Update-ről a HWSW-n olvashatsz bővebben.

Jöhet a billentyűzettámogatás Xbox One-ra

Az Xbox Live Creators Programot még az idei GDC-n jelentette be a Microsoft, a kezdeményezés célja pedig az, hogy a fejlesztők a lehető legegyszerűbben fejleszthessenek Xbox One-ra és Windows 10-re. A program kiterjesztéseként a jövőben billentyűzet- és egértámogatás jöhet az Xboxokra: a Microsoft szerint a billentyűzeteket biztosan használhatjuk a jövőben, és néhány egér is bevethető lesz. Andrew Parson, a cég munkatársának szavai alapján a jó öreg rágcsálók sorsa bizonytalanabb ebből a szempontból, de bíznak benne, hogy idővel a támogatott egerek listája is bővülhet majd.
4.
4.
zozo76hun
en nem bannam ha az ms is integralna valamit vr fronton a scorpio-hoz, ahogy a sony a psvr-el, hogy vegre elinduljon mar valami a vr fronton is mert ez az alloviz ellegge gaz.
3.
3.
delphijos
Abszolút egyéni ízlés, de megnéztem pár videót , és bár a képról is láttam, ez e fényes kék műanyag elég gagyi hatást kelt a sisakon. A kontroller az jól néz ki.
2.
2.
kergabi83
Valahol a kettő között van (oculus ès htc), ormótlanságban ès ergonómiában. :)
Az MR-el majd biztosan jól lehet szórakozni, az már a telefonos vr-ben is bejött!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...