3,9 milliárd dollárral zárta a negyedévet a Tencent

  • Írta: fojesz
  • 2017. május 19.
  • Biznisz
Link másolása
Más kiadók egy teljes évben nem hoznak össze ekkora forgalmat, de még a legnagyobb riválisnak számító Activision-Blizzard is csak távolról tudja figyelni a kínai Tencent nyomulását.

A kínai Tencent a játékipar legnagyobb szereplője jelenleg, a tavalyi naptári évet több mint 10 milliárd dolláros árbevétellel zárta, és olyan cégeket vásárolt fel, illetve szerzett részesedést, mint a League of Legendset is fejlesztő Riot Games, a Clash of Clanst jegyző Supercell, az Epic Games vagy az Activision-Blizzard.

Utóbbi egyben a legnagyobb riválisa is, de még ez a cég is csak távolról figyelheti a Tencent bődületes számait. Erre bizonyíték, hogy bár az Activision örömmel újságolta el, hogy az elmúlt negyedévet rekordnagyságú, 1,73 milliárd dolláros árbevétellel fejezte be, a Tencent 3,9 milliárd dollárt könyvelhetett el, ami ennek az összegnek több mint a kétszerese.

Ez éves szinten 30 százalékos növekedést jelent a cég számára, és minden jel arra mutat, hogy az idei évet még látványosabb eredménnyel tudhatja maga mögött. Habár a bevételek nagyjából fele-fele arányban folytak be a vállalat PC-s és mobilos fejlesztéseiből, az utóbbi terület lényegesen dinamikusabban növekszik, így egyre nagyobb teret nyer magának.

Mobilfronton egyébként az Honor of Kings a Tencent egyik fő zászlóvivője, ennek a januári jelentések szerint napi 50 millió aktív felhasználója volt.

1.
1.
markoci555
biztos sokszor írtam már de elképesztő az emberi hülyeség, freetoplay játékokról van szó, még csak nem is kell semmire költeni, csak kinézetet vesz a hülyegyerek, és gazdagszik rajta ez a nemtommi, most hallom először
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...