3,9 milliárd dollárral zárta a negyedévet a Tencent

  • Írta: fojesz
  • 2017. május 19.
  • Biznisz
Más kiadók egy teljes évben nem hoznak össze ekkora forgalmat, de még a legnagyobb riválisnak számító Activision-Blizzard is csak távolról tudja figyelni a kínai Tencent nyomulását.

A kínai Tencent a játékipar legnagyobb szereplője jelenleg, a tavalyi naptári évet több mint 10 milliárd dolláros árbevétellel zárta, és olyan cégeket vásárolt fel, illetve szerzett részesedést, mint a League of Legendset is fejlesztő Riot Games, a Clash of Clanst jegyző Supercell, az Epic Games vagy az Activision-Blizzard.

Utóbbi egyben a legnagyobb riválisa is, de még ez a cég is csak távolról figyelheti a Tencent bődületes számait. Erre bizonyíték, hogy bár az Activision örömmel újságolta el, hogy az elmúlt negyedévet rekordnagyságú, 1,73 milliárd dolláros árbevétellel fejezte be, a Tencent 3,9 milliárd dollárt könyvelhetett el, ami ennek az összegnek több mint a kétszerese.

Ez éves szinten 30 százalékos növekedést jelent a cég számára, és minden jel arra mutat, hogy az idei évet még látványosabb eredménnyel tudhatja maga mögött. Habár a bevételek nagyjából fele-fele arányban folytak be a vállalat PC-s és mobilos fejlesztéseiből, az utóbbi terület lényegesen dinamikusabban növekszik, így egyre nagyobb teret nyer magának.

Mobilfronton egyébként az Honor of Kings a Tencent egyik fő zászlóvivője, ennek a januári jelentések szerint napi 50 millió aktív felhasználója volt.

Junior projektvezetőt keres a HWSW
Építsük együtt a Birodalmat! Egyetemistákat várunk részmunkaidőre, rugalmas munkabeosztással.
1.
markoci555
biztos sokszor írtam már de elképesztő az emberi hülyeség, freetoplay játékokról van szó, még csak nem is kell semmire költeni, csak kinézetet vesz a hülyegyerek, és gazdagszik rajta ez a nemtommi, most hallom először
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...