Egymilliárdos franchise az Overwatch

  • Írta: Shifty
  • 2017. május 5.
  • Biznisz
Link másolása
Az Activision-Blizzard is megtartotta aktuális pénzügyi beszámolóját, amiből nemcsak az derült ki, hogy az Overwatch tolta a kiadó szekerét, hanem az is, hogy alig egy év alatt egymilliárd dolláros franchise-zá nőtte ki magát a shooter.

Tegnap az Activision-Blizzard is megtartotta első negyedéves pénzügyi beszámolóját, amiből kiderült, hogy több mint 1,73 milliárd dolláros árbevétellel zárt a kiadó.

Ebből leginkább az Overwatch vette ki a részét, ami kevesebb mint egy év leforgása alatt 30 milliósra hízlalta rajongói bázisát és csatlakozott az egymilliárd dolláros címek táborához, amivel eddig olyan játékok büszkélkedhettek, mint a World of Warcraft és a Call of Duty-sorozat. A bevételek jelentős részét egyébként a loot box-rendszeren keresztül bevezetett mikrotranzakciók generálták.

Így 2016 hasonló időszakához képest 19 százalékos emelkedést ért el a cég, míg a digitális eladásaik összeladása elérte az 1,39 milliárd dollárt, ami nem kevesebb mint 50 százalékos növekedést jelent. Az Activision-Blizzard összes játékának felhasználói bázisa jelenleg 431 millió aktív játékosra tehető.

A jövő is biztató képet fest, a nemrég bejelentett Destiny 2 és a Call of Duty: WWII előrendelései ugyanis nagyon erőteljesen alakulnak. Utóbbi játék a széria legjobban kedvelt előzetesével is büszkélkedhet, és elképesztő tempóban érte el a 10 milliós YouTube-nézettséget.

8.
8.
delphijos
Hát, én valami elképesztően béna vagyok konzolon ( anno próbáltam a bétában ) , nem is eröltettem a dolgot.... :) A kisfilmek viszont nagyon igényesek voltak.
7.
7.
#5: Ezt ne is mond, három oldalon keresztül sírnak utána. Pedig teljesen igaz.
5.
5.
azureknight0715
Szarok ált azok az emberek akik nem tudnak játszani és a játékot hibáztatják. Bocsi de ez az igazság.. :D
3.
3.
Chrysh
Nagyon jó lenne, ha leállnának már ezzel az ocsmány sóherkedéssel, amit leművel mostanság a két cég, és elkezdenének érdemleges címeket is hegesztgetni, mert példának okáért ez a Blizzard, már árnyéka annak a cégnek, akik miatt megszerettem a Diablo 2-t és a Starcraftot.
2.
2.
markoci555
Simán lehetett volna freetoplay is, annyi a baromállat, hogy az ilyen skin meg kiskosárból összejön ennyi
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...