Destiny 2 - még a PS4 Pro is kevés a 60 fps-hez

  • Írta: zoenn
  • 2017. május 23.
  • Hír
Annak ellenére, hogy már erősebb konzolok is vannak a piacon, a Destiny 2 hasonlóan az elődjéhez, 30 fps-sel fut mindkét masinán. Csakis PC-n lesz elérhető a 60 fps, ha van hozzá elég jó vasad.

A Bungie fejesei, Luke Smith és Mark Noseworthy az IGN-nek adott interjújukban tisztáztak már apró, de annál fontosabb technikai kérdést a Destiny 2-vel kapcsolatban. Néhány rajongó abban reménykedett, hogy az engine megregulázása miatt akár 60 fps-sel is futhatna a játék konzolokon, ám ez nem így lesz.

A készítők szerint a Sony masináján továbbra is 30 fps-sel fut majd a shooter. Smith szerint a PS4 Pro rendkívül erős, de még így sem képes a 60 fps elérésére, mivel a játék rengeteg egyéb szimulációt végez egyszerre, és így nincs elég "lóerő" a nagyobb framerate-hez. Csak néhány példa: az ellenfelek mesterséges intelligenciája, a járművek és a karakterek fizikája, a gránátdobások, a záporozó lövedékek mind-mind megterhelik a hardvert, pláne, hogy 6-7 játékos lehet egyszerre az adott eventen.

A PS4 Pro GPU-ja viszont elég a 4K felbontáshoz, igaz, azt a fejlesztők nem említették külön, hogy natív vagy felskálázott 4K-ról van-e szó.

A Destiny 2 szeptember 8-án érkezik PS4-re és Xbox One-ra, majd valamivel később PC-re is megjelenik.

104.
#100: Engem csak a légből kapott statisztikád érdekelt, mert tök hülyeségnek tartom amit írsz.
Ez az igénytelen vagy sem dolog nem izgat, nem skatulyázok ilyenek alapján. Régen érdekelt az fps, most meg már nem elsődleges hobbi a játék, ezért is váltottam többek között konzolra, semmi ilyen nem érdekel.
100.
Zoli0507
#99: Csak azt hogy egy "JÀTÈKOKKAL FOGLALKOZÒ OLDALON", ki nem szarja le hogy valaki szerint aki 30fps-el jàtszik az igènytelen, illetve 60 alatt. Ha felnèz ide egy laikus jàtèkos ès a cikk alatti kommenteket olvassa..... nos azt hiszem körberöhögi az egèszet ès mondja magàban hogy na èn soha nem leszek ilyen bekockult idiòta.
Rohadtul a sajàt szegènysègi bizonyìtvànya ha valaki ez alapjàn ìtèl meg valakit. Nem is èrtem hogy èlhetnek ilyen èlőlènyek a Földön...


Ha közel 30vagy akkor meg èn nem èrtem mit nem èrtesz. Globàlisan 20èv felett. Mit nem lehet ezen èrteni? Vagy most a 70%-on lovagolsz? Rendben, legyen 80...... sőt 85. Nem teljesen mindegy? A lènyeg hogy idiòta kijelentèsre idiòta vàlaszt adok. Ami viszont tèny, normàlis EMBEREK nem fps alapjàn ìtèlnek meg valakit XDXDXDXDXD
99.
#97: "Majd ha kikerülsz a "nagybetűs èletbe"(ami ugyanùgy börtön mint a suli) ès felnőtt emberek vesznek körül "
Közel 30 vagyok.

Én konzolgenről beszélek. Nem is értem, mit akarsz összehozni. Egy játékokkal foglalkozó oldalon kit érdekel az aki nem is foglalkozik a témával? Játékosokról beszéltem végig, mert csak ez számít itt. Nyilván a huszadik kispistának gőze sem lesz az fps-ről, de nem is kell tudnia. Mintha ez alapkövetelmény lenne.
97.
Zoli0507
#96: Nem a jelenlegi generàciòròl beszèlek hanem a 20 èv feletti emberekről. Akik "gamer" közegbe mozognak azoknak persze hogy fel se tűnik, tök termèszetes hogy tudja mi az az fps.
De a felnőtt emberek szàmàra kurvàra nem termèszetes ès magàtòl èrtetődő. Majd ha kikerülsz a "nagybetűs èletbe"(ami ugyanùgy börtön mint a suli) ès felnőtt emberek vesznek körül majd magad is szembesülsz vele hogy fingjuk sincs az egèszről mert nem èrdekli őket. Maximum a gyerekük szàjàbòl halottàk mikor kell neki a pc-be ez az amaz ès apukàjànak magyaràzza hogy azèrt hogy a legùjabb jàtèkok 60fps-el fussanak.
96.
#94: Honnan van ez a 70%? Ok, a konzolokon sokáig nem foglalkoztak az fps-számmal, de a jelenlegi generációnál ez már alap, a fejlesztők is állandóan ezt nyomják az emberek arcába.
95.
Zoli0507
Apropò!! Tegnap megèrkezett a Ps4 Platinum headset-em!! Nem talàlok megfelelő topicot erre ezèrt ìrok ide. A sima ps4 7.1 cserèltem le. Valakit èrdekel megèri-e a csere vagy èppen filòzik melyiket vegye kèrdezzen nyugodtan.
94.
Zoli0507
#88: Hàt nem tudom. Baràtnőknek mèg sose mondtam olyat, hogy; "figyììì èn olyan igggèèènyes vagyok, hogy csak 60fps-el jàtszom."
Bàr ma èjszaka kipròbàlom poènbòl mit fog hozzà szòlni :D.

Az èletben az emberek kb 70%-nak fingja sincs arròl mi az az fps, eszik vagy isszàk(20èv fölöttiek). Bàr èn "sajnos" tudom ettől függetlenül èn szeretnèk megmaradni olyannak mint mikor egy laikust leültetsz jàtszani ès kizàròlag a törtènet ès a vilàg az ami magàval ragadja.

Szòval maximum neked ez az igènyed, de az emberek nagytöbbsège mèg csak le se tudja szarni mert azt se tudjàk hogy van ilyen. XD
93.
NemecsekErno
#90: Bezony.
Én is éppen a Horizon-t nyomom, basszus csak éjszaka tudom csinálni és a kialvatlanság már nagyon betesz.
De hihetetlen, hogy mit alkottak azzal a játékkal. És ja, a 4 Pro-n sem érdekel a 30/60fps, tökéletesen fut az alacsonyan is.

Csak a Destiny, meg a Horizon között a különbség, hogy a Horizon-ban ritkán keveredsz olyan aktív, gyors akciókba, ahol a 30/60 közti különbség érezhető és látható lenne.
Barangolni a gyönyörű tájon, néha levadászni egy fémszörnyet jól megy 30-on is, és cserébe kárpótól a hihetlen játékélmény.

És már ott vár betárazva a Last of Us meg a UC1-3 remastered, Last Guardian, meg az örök kedvenc, a Journey...
Mind tökéletes 30 fps-el remélem...
91.
delphijos
#88: Ha valaki nem fordít figyelmet a személyes higéniára ( pedig van rá módja ) , na az igénytelenség. Játszani meg játszon úgy hogy neki megfeleljen. Senki mellett nem kell ott ülnöd, és "rosszul lenned".
90.
Duken
#88: Nézd, a Last of Us-nál van lehetõség hogy 1080p 60fps vagy 4k 30 fps.Mindkettõt kipróbáltam és végül a 4k 30 fps verzával toltam ki. Persze jobb lenne a 4k 60fps de nem érzem magam igénytelenek azért mert 30fps-el is élveztem a játékot. Tipikus hiszti amit csinálsz. Szerintem az igazi igénytelenség az ha valaki olyan játékokat hagy ki 2017-ben mint a Bloodborne, Horizon, Last of Us, P5, Uc4 amiatt hogy nem 60fps.
88.
hydraxon91
#77: Azt elfogadni 2017-ben, hogy játékok 30fps-el futnak az színtiszta igénytelenség.
Én konkrétan rosszul vagyok attól ha egy játék hosszabb időn át 60fps alatt fut.
Most persze felhozhatod, hogy a filmek is csak 24 képkockával futnak. Igen, ez így igaz de valami különbözik. A filmeket nem lehet irányítani, szóval nem érezhető az alacsony képkockaszám okozta input latency.
86.
viktro
Csak olvass el egy index-es cikket. Ha egyet elolvastál, az összeset elolvastad. Mindent fikáznak, full negativitás, csak úgy "árad a sok okosság, és tapasztalat" a mindent jobban tudó cikkíróktól. Na nekem ezek az arcok villannak be, amikor őt olvasom.
82.
viktro
És még mindig nem tudtuk meg, miért is akarod más magyar gamerek tudtára adni, hogy te magyar vagy, miközben leprolizod őket? Ez a kettő nagyon üti egymást.
A véleményemet tartom. Számomra debil tizenéves szokás kiírni a HUN jelzőt (mert eddig csak debilekkel találkoztam, sajnálom csak javítottál az arányon), ahogyan számodra mindenki proli, akinek bejön a Destiny.
Nekem sem tetszik a Destiny, mégsem fikázom a játékosait, az meg hogy neked mi számít igénytelenségnek, ne legyen már mérvadó könyörgöm. Még most sem érted a lényeget :)

"Azért "kicsit" erősebb érv az, hogy:

- valaki azért proli, mert igénytelen, gagyi, legkisebb közös szellemi nevezőt megcélzó, érdemi történet és tartalom nélküli repetitív grindshooterrel játszik"

Ezen jót nevettem. Szóval a véleményed kőbe van vésve, szent és sérthetetlen :)
Véletlen nem Vityesz szavazó vagy? :)
Képzeld nekem meg a Diablo3 okozott nemrég négy hónapnyi függőséget, pedig ha van játék ami grindfest, az a Diablo. Most akkor azt akarod mondani igénytelen vagyok?
81.
viktro
#68 egyáltalán nem azért írtam, mert le akarom játszani élőben. Csak sajnos ahogyan kifejezed magad, abból az jön le nekem: tipikusan egy index-es cikkíró lehetsz, kibebaszott "nagy élettapasztalattal", aki aztán megmondja a tutit, közben meg nulla.
77.
Zoli0507
#63: Hihetetlenül hangzik de pèldàul nekem rohadtul nem szàmìt hogy 30 vagy 60. Èn konkrètan leszarom. Ha jàtèk közbe nem szaggat (èrsd; szemre simàn fut a jàtèk) akkor nincs miről beszèlni. Ha esetleg egy jàtèkban van 50-70-150....òràm ès ebben van pàr pillanat amikor esetleg 30fps alà esik nem fogom a seggem a földhöz csapkodni vagy a tv-t az ablakon kibaszni.
(Nem is olyan règen a gamereknek mèg fingjuk sem volt arròl hogy akkor most mennyi fps-el fut a jàtèkuk, most meg ha màr nem 60 hanem 55 akkor màr igènytelen fos szar....stb.)

A Nioh beton 60fps-el repeszt. Ha közvetlen utàna vàltok egy Dark Soul's vagy Bloodborne-ra amik 30fps-el futnak ès kèpesek 30 alà is bepislogni akkor mi törtènik? Semmi, ugyanùgy èlvezem a jàtèkot. Persze szemre is nagy a különbbsèg a Nioh utàn de ettől amit a BB vagy DS nyùjt èlmènyben az ugyanaz függetlenül attòl hogy 30 vagy 60. A szememnek kellemesebb a 60fps de ennyi.

A Horizon mièrt lelketlen? Először jàtszàl vele ès ne videòkbòl èrvelj.
A media marktba biztos valami 40èves szovjet tv-re kötöttèk a ps4-et. Az Uncharted-ban nem làtsz pixelt.

Leàrazàs; màrciusba vagy àprilisban volt a ps store-ban 29euro.
75.
NemecsekErno
Nevetséges.
Ma már tényleg arról szól a játék, hogy vegyünk meg valami motort, cseréljük le a skineket az előző játékon és adjuk el megint pár új bevezető videóval....
Aztán, hogy programozni tudni kéne, hardware-re optimalizálni, az meg minenk, mert csak fáj....
A motor meg futtat mindent a juke box-tól kezdve az otthoni kávéfőzőn át a Destiny 2-ig.
Biztos a nagyszerű Java-ban íródott, hogy egy legújabb célgépen sem képesek kihasználni a hardwaret.
De legalább mindenütt fut....

Talán azokat kellene alkalmazni akik annó a 80-90-es évegkben az intro versenyekre assembly-ben írták meg a grafikai motort az ócska videókáryákra.
Azok még tudtak programozni, és egy normális motort is össze tudnának rakni.
Külön géptípusokra természetesen...
70.
delphijos
#63: Én sem hiszem hogy ne látnák az emberek. Én a magam részéről csak "elfogadom". Persze butaság amellett érvelni hogy "nem látni". Egyébként ez ( hogy valaki elfogadja ezt, valakit meg mondjuk annyira zavar, hogy inkább nem játszik konzolon ) ugyanolyan szubjektív, mint az hogy "lelketlen" egy játék.
67.
Galdech
#63: Játszottál Horizon-nal?
66.
hydraxon91
#65: Igen így értettem én is, csodálkoztam is, hogy miért ilyen, sajnos TV-t nem tudtam átállítani és a konzolnak ha jól emlékszek vagy nem volt ott a kontrollere vagy csak nem működött szóval nem tudtam megnézni a beállításokat..
65.
Yanez
#63: Ha az UC4 tiszta pixel volt, akkor jó szar tv-n futathatták! Én sima PS4+4K tv-n semmi ilyesmit nem észleltem. Persze egy átlagos fullhd tv is hasonlóan teljesít ezesetben.
64.
hydraxon91
Destiny 2 meg azért lesz 30FPS PS4 Pro-n mert ugyanazt a fos CPU-t használja mint az alap PS4 amivel nem tudják elérni a szilárd 60FPS-t.
Battlefield 1-re meg annyit mondok, hogy az se 60FPS PS4 Pro-n, inkább 35-55fps.

Ha a PS4 Pro-ba raktak volna egy igazi nem AMD FX CPU-kat megszégyenítően gyenge CPU-t akkor jó konzol lenne, de így egy nagy rakás szar az a konzol.
63.
hydraxon91
Imádom azokat a kommenteket ahol emberek védik a 30fps-t mert az nem számít úgyse.
Miért ne számítana az FPS?
30 és 60 között ég és föld a különbség és még szóba se jött a 120/144fps.
Horizon Zero Dawn hiába gyönyörű ha a játék maga lelketlen.
Uncharted 4 meg tényleg szép, videókon, azon kívül Mediamarkt-ban láttam kiállítva ahol csak annyi tűnt fel, hogy tiszta pixel a játék, mint ha kb 720P-ben futna ami biztos, hogy az ő hibájuk.
Várok egy Ebay leárazásra, hogy megvegyem.
62.
Galdech
Ha már növényzetről van szó, legyen hozzá egy kis nyugiság:
https://youtu.be/mlsrtlsgNHQ?t=821

Ezt egy 2007-es játékhoz hasonlítani... bátor na, bátor :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...