Újabb lemaradását pótolták az Oculus Riftnek

  • Írta: fojesz
  • 2017. május 29.
  • Hardver
Továbbfejlesztették a mozgáskövetést, ha van három szenzorunk a VR-szemüvegünk mellé, már sétálgathatunk is vele a szobában. Az újdonságot a legutóbbi frissítés élesítette stabil funkcióként.

Lehet, hogy többe került, de a HTC Vive tudásban sokáig előrébb járt az Oculus Rifthez képest. A Facebook tulajdonában lévő csapat decemberre dolgozta le a VR-szemüvegük az egyik legnagyobb hátrányát, a mozgásérzékelős kontrollerek hiányát, és már akkor elkezdtek dolgozni a mozgáskövető rendszer továbbfejlesztésén is.

Egészen eddig ugyanis csak állva vagy ülve használhattuk az Oculus Riftet, miközben a Vive-tulajok sétálgathattak is a szobában a szemüvegükkel. A jó hír az, hogy az 1.15-ös frissítés óta ezt a funkciót a Rift is támogatja, igaz, csak akkor vehetjük igénybe, ha három szenzorunk van a headsethez. A fícsör egyébként két hete bétatesztelhető, így nem kizárt, hogy találkoztatok már vele, a minap azonban kilépett a tesztállapotból, és stabil funkcióként jegyzik a készítők.

8.
zozo76hun
#4: egyebkent nem csak elhittem hanem tapasztaltam is. ugyanis en nem a lapos tv korszakaban szulettem, a commodore 64-hez egy hatalmas, szovjet szines televiziokeszuleket hasznaltam (katodsugarcsoves), aktivan nap mint nap, es igen, romlott tole a latasom.
5.
delphijos
A mászkálás aztán végképp olyan feature amit én személy szerint csak vezeték nélküli megoldásnál használnék.
4.
Grabowsky30+
#3: Te tényleg elhitted mikor kiskorodban azt mondták ne nézd sokat a tévét mert elromlik a szemed? :D Amúgy nem tartom kizártnak, hogy okozhat valami problémát ha valaki sokat használja, de az szerintem már extrém használat során jöhet elő! Az, hogy én egy héten 1x-2x használom pár órát a Riftet, nem hinném, hogy bajom lesz tőle! Legalábbis én nem érzek tőle semmi problémát!
3.
zozo76hun
#1: es meg az sem biztos hogy hosszu tavon milyen karos egeszsegugyi hatasa lehet (latas-romlas, stb). nyilvan az elso kiserleti alanyok azok kik mar rendelkeznek valamelyik 3D szemuveggel es aktivan hasznaljak azt...
2.
Dr.Mú
#1: Hasznos is lehetne, orvostudomány, akár építészet vagy akár még játékok terén is. De sok más terület is biztos van, ahol jó lehetőségeket adhatna.

Viszont...

Egyenlőre még akármennyire is ki van adva, akármennyire is forgalomban van, nincs kész. A virtuális valóság kifejezés ennél azért többet takar, sok dolog van még, ami kifejlesztésre és tökéletesítésre vár.

A nagy kérdés az, hogy ha valaha is elkészül teljes egészében, akkor is mennyi kárt okozhat majd.

Nem azt akarom mondani, hogy a Mátrix megvalósul, vagy hogy mindenki kényszeres VR függő lesz, vagy bármi ilyesmi, habár a függőség néhol biztos kialakulna, de bármi megtörténhet.

Én mindenesetre kíváncsian várom, hogy hogyan alakul majd a VR sorsa a jövőben.
1.
NemecsekErno
De még mindig nem tudjuk, hogy erre miért is van szüksége az emberiségnek?
Annó a 3D TV volt ekkora sláger, utána a Google Glass, a Microsoft HoloLens a PlayStation VR, etc.
Mindegyik csak egy technológiai zsákutca...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...