Oculus Rift / Oculus Quest PC

Az Oculus VR-szemüvegeinek adatlapja.

Az első generációs Meta Quest nem kap több szoftverfrissítést

Nem kap már több lényegi szoftverfrissítést az eredeti Meta Quest, de a biztonsági javításokat is csak 2024-ig kapja meg az eszköz.

Jövőre landolhat a boltokban a Meta Quest 3

Noha a Meta nem verte nagydobra, a legutóbbi üzleti jelentésében elhinti, hogy jövő érkezik a harmadik generációs Meta Quest.

Ez történt még a Meta Connect 2022 eseményen

A Meta Quest Prón kívül számos egyéb bejelentéssel is szolgált Mark Zuckerberg cége a Meta Connect 2022-n, lássuk a legérdekesebb híreket!

Komoly mérföldkövet ért el az Oculus Quest Store

A Meta nemrég megtartotta a szokásos pénzügyi beszámolóját, ahol megerősítették, hogy a vásárlók már egymilliárd dollárt költöttek el az Oculus Quest Store-ban annak 2019-es indulása óta.

Tízmillió eladott példánynál jár az Oculus Quest 2

Pontos számadatok nem állnak a rendelkezésünkre, de a headsetet hajtó chip gyártója, a Qualcomm arról beszélt a minap, hogy nagyjából tízmillió eladott példányt tudhat maga mögött az Oculus Quest 2.

Az Oculus márkanév is nyugdíjba megy

Nem csak a Facebook anyacége, hanem a teljes Oculus termékcsalád is felveszi majd a Meta márkanevet. Ezt a vállalat CTO-ja erősítette meg Mark Zuckerberg bejelentése után.

Hamarosan Questre is streamelhetünk játékokat

Nem más, mint a Facebook vezérigazgatója, Mark Zuckerberg erősítette meg nemrég, hogy hamarosan az eredeti Oculus Questre is streamelhetjük majd kedvenc PC-s VR-játékainkat az Air Linken keresztül.

Újabb fejlesztőcéget vásárolt a Facebook

Ismét bekebelezett egy fejlesztőcsapatot a Facebook, ezúttal az Onward című lövöldét is jegyző Downpour Interactive-ot csapták hozzá az Oculus Studioshoz. A játék jövője platformtól függetlenül biztonságban van a készítők szerint.

VR-ban tér vissza a Resident Evil 4

Régóta pletykálják már, hogy a remake-láz a Resident Evil 4-et is el fogja érni – a Resident Evil Showcase-en erről egyáltalán nem esett szó, de megtudtuk, hogy az eredetileg 2005-ben megjelent játék kap egy VR-változatot is.

Oculus Quest 2 - több lehetőség a PC-re kötéshez

Nemsokára akár búcsút is inthetünk a kábeleknek, ha PC-re szeretnénk kötni az Oculus Quest 2-t, ugyanis a következő szoftverfrissítés után ezt már a megfelelő gyorsaságú Wi-Fi-hálózat segítségével is megtehetjük majd.