Ennyit kell fizetned a Switch online szolgáltatásáért

  • Írta: zoenn
  • 2017. június 2.
  • Hír
Link másolása
A Nintendo végre konkrétumokat is elárult a Switch online funkcióiról, és kiderült az is, mennyit kell fizetnünk ahhoz, hogy multizhassunk. Nem sokat: a három konzolgyártó közül a Nintendo tagsága a legolcsóbb.

A korábbi tervekkel ellentétben mégsem ősztől, hanem 2018 elejétől kell fizetünk a Nintendo Switch online szolgáltatásáért - addig szabadon multizhatunk. Most már biztos, hogy egy hónap tagságért 4 dollárt, három hónapért 8 dollárt, tizenkét hónapért pedig 20 zöldhasút kell leszurkolnunk.

A Nintendo közzétett egy táblázatot, amely a fizetős és az ingyenes tagság közötti különbségeket mutatja be.

Az online játékért, az online lobbyért és a voice chatért (amely okostelefonokon keresztül érhető el) fizetnünk kell, ám az eShop használatáért, a barátlistáért és a képek megosztásáért már nem. Ezenkívül, hogyha fizetsz, további akciókra is számíthatsz a Nintendo digitális boltjában.

Az előfizetők klasszikus játékokat is letölthetnek térítésmentesen havonta, a kezdő kínálatba a Super Mario Bros. 3, a Balloon Fight és a Dr. Mario kerül bele. A címeket a Classic Game Selection könyvtárban érhetitek el, amely folyamatosan bővülni fog. Az eredeti bejelentéssel ellentétben nemcsak egy hónapig játszhatsz velük, hanem addig, amíg aktív előfizetéssel rendelkezel.

38.
38.
Gamelord
#37: Viszont én örülök ha ennyivel több hardcore nintendo fan lett, a wii u hatására. Wait a minute..
No de majd kiderül igazából karácsonykor, hogy mi a helyzet.
37.
37.
Gamelord
#35: A Wii U karácsonyi szezonban produkált rosszabb eladásokat debütálásakor, és mélyrepülésbe kezdett. összehasonlítani is teljesen fölösleges a két konzol sikerességét. A legtöbb oldal/szakértők 10-15 misi eladást várnak az első évre, miszerint lehet egy év alatt beérnék a Wii u eladásait. Jelenleg ez az ésszerű, persze ez nem jelenti azt, hogy így is lesz.
35.
35.
delphijos
#29: "Az két hét volt, a Switch eladásai viszont azóta is töretlenek, már rég nem a hardcore fanokról van szó."

A első hónapokban WiiU-ból is elment 3 millió. Nem az első két hétben. Switch-ből is kb. ennyi ment el mostanáig. Az hogy van ennyi fan ( sőt ) az nem kérdés. Fogalmam sincs milyen statisztikára gondolsz, van hogy hány "fan" és hány "sima" játékos vett Switch-et? De mint mondtam, ha egy kicsit gazdagodik a játékkínálat, karácsony környékén én is berüházok, az meg hogy tartós siker lesz, az meg jövőre kiderül. Addig tényleg ezen filozófálgatni. A WiiU 14 millióval lett bukás, azért ettől még messze van a Switch. ( Jó persze, tudom hogy 3 hónapja jelent meg, csak arra célzok hogy hatalmas sikernek is ugyanúgy korai még kikiáltani )
29.
29.
Gamelord
#26: Splatoon és Arms várós nagyon, Bombermannal egyetértek, még én se szereztem be, pont az ára miatt. Az eladásokkal nem is rád céloztam, sokan a Wii U eladásaival hasonlították össze, ami szintén jól fogyott az első két hétben, azaz a hardcore fanok beszerezték akkor. Az két hét volt, a Switch eladásai viszont azóta is töretlenek, már rég nem a hardcore fanokról van szó. Azért ennyire elvakultan ne ragaszkodjunk már ehhez, csakis az ellenkezője látszik minden statisztikából. Ha már ez a fő érv, hogy miért fogy jól, akkor legyen alátámasztva rendesen. Én elmondtam a véleményem erről már egyszer, azért fogy, azért kell a népnek, mert nagy parti az egész. Nem a hc gamer réteg van megszólítva, illetve nekik ott a Zelda de kb ennyi jelenleg, hanem azok akik együtt akarnak szórakozni. Ha megnézitek, Amerikába veszik mint a cukrot, mert egy partikonzolként lett bereklámozva. az Arms az egyik legvárósabb cím, pont ugyanennek a közönségrétegnek. Eddig bármelyik ismerősömnek mondtam, teljesen odavoltak érte, nem lepne meg ha szép nagy eladásokat produkálna.
27.
27.
Norbiii
Tudjátok én aztán szeretem a Nintendo-t, de pár hónapos eladásokból nem lehet azt levonni, hogy sikeres lesz, vagy lenne, igaz a fordítottját sem! Ami tény hogy eddig jól fogy, de, hogy ez tartós lesz-e, az majd jóval később fog kiderülni!

Viszont én emlékszem vészjósló hangokra is, akik egyenesen totális bukásról beszéltek, (persze ez is bekövetkezhet) és a fejemet rá, hogy voltak, akik nem számoltak ilyen jó kezdéssel, mondván, hogy ez drága, gyenge stb....Na most ők persze védekezhetnek azzal, hogy ez csak három hónap, tök logikus védekezés a Switch hírek alatti elkönyvelt bukáshoz képest, aztán majd kiderül, hogy sikeres lesz-e, vagy sem, de ehhez kell minimum egy év, vagy körülbelül egy év, ahogyan delphijos írta! A sikerhez meg játékok is kellenek, és egyenlőre még én sem érzem azt a játékáradatot, amit szeretnék érezni, látni, de azért adjunk neki egy kis időt!
26.
26.
delphijos
#23: Ez nem igaz. Márciusban jelent meg, ez három hónap. Én azt mondtam hogy biztos jól fog kezdeni, az hogy a Nintendo rajongókon kívül is elég embert tud megszólítani, az egy múlva kiderül. Nem három hónap után.

"akkor látod, hogy egyre több nagyobb fejlesztő akar switchre játékot"

Én azért annyira nem látom. De tényleg nem akarok vitázni. Mint már sokszor mondtam én is berüháznék egy Switch-re karácsony környékén, de NEKEM ez a játékfelhozatal ( akárhogy erősküdtök ) elég harmatos. A 90 % a játékoknak valami Indie cucc, vagy máshol már ezer éve megjelent. Én most a Zelda-val, a Mario Kart-al, a Splatoon-al meg a Snipperclips-el játszanék. A Bomberman pofátlanul túlárazott, akárcsak a Tetris. Én örülök ha Nektek bejött, én a jelenlegi választékért nem ruházok be egy platformra. Ennyiről van szó csupán.
25.
25.
#23: Nem, látszik hogy sosem figyeltek. Delphijos szépen leírta (ezerszer), ne a pár hónapos eladások legyenek mérvadóak (negyed éve van kint a gép), hanem majd egy-két év múlva kiderül tényleg mennyire fogy. Most pont a fanboyok pakolták fel a polcra...

"Ha követed a híreket, akkor látod, hogy egyre több nagyobb fejlesztő akar switchre játékot, mert nem hülyék."
Pls, írj pár konkrét címet. De ne ilyen Binding of Isaac nevű kis játékokat, hanem tényleges nagy címeket. Mert eddig mindenhol csak elvetették a portolási ötleteket is.
20.
20.
delphijos
#19: "amire a 3rd party fejlesztők is rájöttek már"

Ne haragudj, de én ezt valahogy nem nagyon látom egyelőre.....Én drukkolok, ha lesz választék karácsony környékén én is beújítok egyet, de szinte csak olyan hírek vannak, hogy "nem zárják ki" , de "most nem jön Switch-re". A Monster Hunter mondjuk üdítő kivétel.

19.
19.
Gamelord
Mi beszereztük otthonra egy két hónapja. Az ég világon semmi baja nincs a cuccnak, minden tökéletesen működik. Nem hajlik a konzol, nem hibás az irányító, és még az akváriumtól sincs baja, hiába megy a gyerekes haterkedés :D . Én a Zeldához nem nyúltam még (pedig megvan), ami itt sokak szerint az egyetlen játék a konzolra. Mario kartot például múltkor is vagy 5 órán át zúztuk négyen haverokkal, nagyon nagy parti játék, és bármennyire árkád gyerekesnek tűnik, tele van trükkökkel és lehet hardcore csapatni. Számomra a két legvárósabb játék az Arms és a Splatoon 2, ezek most nyáron kijönnek, és jólét lesz. Monster Hunter, Pokemon, Super Smash Bros, Mario, Xenoblade is kijön majd idővel, és akkor beindulnak a már amúgy is jó eladások is. Erősen megállíthatatlannak tűnik a konzol sikere, amire a 3rd party fejlesztők is rájöttek már, szóval nincs mitől félni.
Témához is szólva: Ez semmi pénz a játékok árához képest, akinek van konzolja, az túléli.
15.
15.
Az éves díj tetszetős, persze csak az ingyenes játékok miatt fizetnék elő. A kezdő csomag is jó, a legtöbb SMB kimaradt nekem :(
14.
14.
maktub
#11: Lassan normálisan működik a gép, elindulnak az alapszolgáltatások és már nem csak egy Zelda van rá. Mi kell még?
13.
13.
Yanez
#11: Bárhogyan is nézzük, ennyit már csak a rendes multi is megér. Úgy értem, ha nincsenek csalók és simán fut a rendszer.
11.
11.
#1: Miert is? Telos voice chat, fizetos multi es kapsz super mario 3-mat, ezek mistt erdemes venni v mi?
10.
10.
strike19
Szerintem ez a 20 USD ár nagyon jó.Főleg ha jó értem jönnek vele a régi NES,SNES,gamecube stb Virtual Console címek.
Azért valljuk be grafika ide vagy oda inkább játszanék egy Nintendo NES AAA címmel mint egy PS Plus Inde ratyiságal..
5.
5.
Gykrizsi
#3: Mármint így, hogy a mobilról irányítod.
4.
4.
Gykrizsi
Mondjuk olcsóbb az tény, de hát azért kevesebbet is kapsz. A store most is drága (WiiUn szerintem az volt)?
3.
3.
Gykrizsi
Azért elég durva, hogy a beszélgetésért is fizetni kell :(
1.
1.
maktub
Kb. egy évvel a megjelenés után a Switch úgy tűnik, hogy megvásárlásra érdemes állapotba kerül.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...