E3 2017: Bemutatkozott az Xbox One X

  • Írta: Shifty
  • 2017. június 11.
  • Hardver
Link másolása
Ahogy az várható volt, a Microsoft már az E3-as konferenciája legelején bemutatta a Project Scorpiót, ami világszerte november 7-én jelenik meg, Xbox One X néven. A konzol a várakozásoknak megfelelően 499 dolláros áron kerül forgalomba.

A Microsoft az E3-as konferenciája nyitányaként azonnal lerántotta a leplet a Project Scorpióról, így végre kiderült, hogy a nyolc egyedi, egyenként 2,3 GHz-es x86-os magból álló, 30 százalékkal erősebb processzort, 4,6-szor erősebb, 6 teraflopos teljesítményt és 12 GB memóriát felvonultató konzol Xbox One X néven kerül forgalomba. A világon mindenütt november 7-én debütál, és ezt a hatalmas teljesítményt a lehető legkisebb külsőbe sikerült belepasszíroznia a Microsoftnak. 

A konferencia végén kiderült, hogy a konzol 499 dolláros áron kerül majd forgalomba. Ekkor hintette el Phil Spencer, hogy a már meglévő Xbox One-játékokhoz is érkeznek majd ingyenes 4K-s frissítések, a first-party címek között biztosan szerepel a Gears of War 4, a Killer Instinct, a Minecraft, a Forza Horizon 3 és a Halo Wars 2, de harminc third-party játék esetében is várható hasonló - köztük a Final Fantasy XV-höz és a Resident Evil 7-hez.

11.
11.
#10: Igazad van! Egyébként nekem is tetszik és váltani fogok rá, már csak az a kérdés, hogy cserélhető e benne a HDD, mert 1 Terabyte ma már nem sokáig elég. Gondolom, ha belsőleg nem is cserélhető a tár, akkor külső winyoval bővíthető lesz, csak az meg nem olyan szép; főleg egy prémium konzolnál.
10.
10.
delphijos
#6: CPU/-ból mehett volna bele erősebb, hogy jobban lépést tartson a GPU-val. De amúgy nekem tetszik.
8.
8.
Yanez
#6: Ezt pontosan nem tudnám szavakba önteni, de gondoltam valami másabb lesz a Scorpio, ergo a nyers erőn kívül valami egyéb dolgokat, vagy velejáró extra ficsőröket is kapunk. Valami speckót. Anno eleinte 800 dolcsis árat jósoltak, s én azt hittem valami különleges konzol lesz az XOX. Így pedig mi a prémium, az erősebb hardver? Hiszen az minden új konzol megjelenésekor az. 2-3 év múlva jön majd a PS5 meg az XOZ, ami gondolom ennél is erősebb lesz, akkor az is prémiumnak fog számítani? Elnézést, ha félreértelmeztem valamit, mert az könnyen lehet! :)

Lehet hogy csak szószoros értelemben prémium, ergo egy extra a sima XO mellett. Ezesetben elnézést! Máskülönben pont annyi, mint a többi konzol megjelenéskor.
7.
7.
Dark_Temptation
#4: erősebb, de ha nem lesz rá exkluzív, nem ér semmit :/
6.
6.
ADMlN
#5: Ne haragudj, de nem válaszoltál a kérdésre. Mitől lett volna "prémiumabb"? Nem kötözködés csak tényleg kíváncsi vagyok az elvárásokra.
5.
5.
Yanez
#4: Végtére is valóban erős konzol, megfizethető áron. Legalábbis a beharangozott célra 100%-ban megfelelő! Számomra pont annyi értelme van, mint a Prónak. Az igazi ereje a kizárólag erre a konzolra fejlesztett játékokon látszik/látszana meg, mint pl a Forza7, ám ezekből sem lesz dögivel. A 4K/60 természetesen szuper, de egy konzolnál nem ez az ütőérv. A léyneg viszont az, hogy az Xbox konzol(ok)ra is van és lesz dögivel játék, az XOX-en pedig még jobban is fognak kínézni, így aki beruház egyre, az igazán nem panaszkodhat,sőt!
4.
4.
ADMlN
#3: Milyen "prémium"-ot vártál? Minden paraméterében jobb mint a PS4 Pro.
3.
3.
Yanez
Nem lett akkora "prémium", mint vártam. Akinek hiányzik a 4K/60fps és nincs gamer pc-je, annak ez tökéletes választás. Jó játékot hozzá társaim!
2.
2.
Stranger
Nagyon durva az a promo video, csak már túl van tolva a marketing. Elveszik a lényeg ezek mögött az újított konzolok mögött... No offense, de ha megjelenik egy új videokártya, megnézem a teszteket és ha tetszik megveszem. Ami itt megy már nevetséges. :D De legalább láttunk egy kurva látványos videot.
1.
1.
belizarr
Uhh de vagány! :O A Microsoft nagyon odarakja ezt az E3 at!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...