E3 2017: Nézzük meg közelebbről az új Xboxot!

  • Írta: zoenn
  • 2017. június 12.
  • Képek
Link másolása
Megérkeztek az első nagy felbontású képek az Xbox One X-ről. Kiderül, hogy pontosan mennyivel lett kisebb és könnyebb az Xbox One S-nél, és elemzők segítségével körüljárjuk az ár témáját is.

Éjjel végre bemutatkozott Microsoft Project Scorpio kódnéven futó konzolja, amely világszerte november 7-én kerül a boltokba 499 dolláros áron. A hivatalos sajtóközleménynek hála végre már jó minőségű képeket mutathatunk a masináról, fény derül annak pontos méretére és súlyára is.

Ami a méretet illeti, az Xbox One X nem sokkal kisebb az Xbox One S-nél: 0,5 centiméterrel szélesebb, 1 centiméterrel mélyebb, de 0,5 centiméterrel vékonyabb elődjénél. Érdekes, hogy az új konzol körülbelül 30 dekával nehezebb a tavalyi modellnél.

Az Xbox One-család technikai adatainak összehasonlítása:

A Microsoft marketingfejese, Aaron Greenberg rendkívül "büszke" az Xbox One X árára, mivel a gépet prémium termékként pozicionálták a legnagyobb teljesítményre törekedve, kompromisszumok nélkül, így pedig eléggé barátinak gondolja a 499 dolláros árat.

A népszerű iparági elemző, Michael Pachter már szkeptikusabb. Szerinte ennyi pénzből már két konzolt, egy Xbox One S-t és egy alap PS4-et is vásárolhatunk, ami gondolkodásra késztetheti a vevőket - ennyiért nehéz lesz eladni az új gépet.

Pachter kiemelte, hogy az Egyesült Államok háztartásainak mindössze 10 százalékában van 4K-s tévé, ami az év végére 20 százalékra duzzadhat. Ez még mindig kevés, sokan csak egy jó játékba szeretnének beruházni, nem számít nekik a 4K felbontás.

A 499 dolláros ár leginkább egy következő generációs konzolhoz illene, Pachter szerint inkább 399-ért kéne adni a gépet. Ez esetben a Sony holnap hajnalban a PS4 Pro árcsökkentésével reagált volna, de így erre nincs szüksége.

37.
37.
Klank
#18: Ha teljes értékű pc-t windows-al úgy hívják PC.
34.
34.
Belső HDD lehet benne cserélni, mint a Pronál?
32.
32.
frankdelgado
Az az alapvető különbség, hogy nem személyeskedek és nem hisztizek. Az előbbi gyáva dolog, az utóbbi meg nevetséges. Ha bárkit megsértettem azzal, hogy egy darab műanyag hiányosságait kikarikíroztam, akkor elnézését kérem. Nekem nem esik rosszul ugyanis. Érdemes ezen elgondolkodni és ebben járhatsz akár te is az élen.
30.
30.
frankdelgado
#29: Helyes, látom figyelsz. :) Egy dolog a vélemény, meg egy dolog, ha hergelni akarod a sok véresszájút. Természetesen az egy jó játék, de akkor is csak egy sétaszimulátor :)
29.
29.
delphijos
#26: "meg a Horájzonnal is"

Az nem csak egy dínós sétaszimulátor? ;)
28.
28.
Falcon
megszületett az első értelmes x box amimért pénzt is adnék úgy nézem csak mivel ps 4 hez vettem kormányt 120 ezerért így ez már kimarad
forzát nekem már nem lenne élmény joy-al nyomni
így viszont csak reménykedni tudok hogy megijed azért egy picit a sony és csak lesz árcsökkentés a ps4 pro -ra
27.
27.
frankdelgado
#8: Nekem katonazöld színű az S-em. Sajnálnék megválni tőle, jól néz ki.
25.
25.
Zoli0507
#24: Rise of the Tomb Raider-t kihagytam, ő is megkapta a 4k-t.

A Witcher majd kiderül valòban megkapja-e, bàr szrintem nem fogja.
24.
24.
Zoli0507
#20: A Dishonored 2 kapott 4k-t pèldàul.(deee èn errôl azt olvastam ez is csak azèrt mert màr kèszen volt, a pc miatt). A multi jàtèkok fingom sincs kaptak-e. Csak a For Honor, Division ès Ghost recon ami megvan nekem multis az összes többi singel vagy exkluzìv, ezeknèl viszont vagy semmit vagy kicsi eltèrèst tapasztaltam kivètel a Nioh, ott èles a kontraszt grafikàban is ès fps-ben is.

Ellenben pici szemèlyes vèlemèny. A Horizon zero dawn, van sima ps4-em, fullhd tv az egyik szobàban az enyèmben pedig 4K hdr. Hogy őszinte legyek a 4K annyira nem venni èszre-ez ìgy baromsàg de nem tudom màshogy ìrni, hogy kèsőbb vàltozni fog-e azt nem tudom de jelenleg őszintèn szòlva csak luxus mert nem azt fogja az ember kapni mint amit gondol-. Nincs akkora nagy kontraszt a jàtèknàl. A HDR viszont űberbrutàl.
21.
21.
Pain
#20: Én azt tudom elképzelni, hogy amik megkapták a pro patchet, az kapni fog ide is.
20.
20.
Gykrizsi
#17: Most lehet, hogy rosszul emlékszem, 300 korábbi címet ígértek, ami kapp x fejlesztést, igy gondolom várható is. Ami jó jel, hogy a W3 kapp talán, pedig a pspronál kijelentették, hogy nem érdekli őket a dolog. Talán mások is így vannak vele. Pspro tulajok visszajelezhetnének, ott mi a helyzet e téren.
19.
19.
dvs00
A gép kiválónak ígérkezik, de hiába az erőfölény bazmeg, ha nincsen exkluzív cim, labdába sem rúghat, és ezen a fronton a Sony mindig erősebb volt. A Forza szerintem meg erősen ingerküszöb alatti, egyelőre marad a PS4 Pro. A The Last Of Us folytatása, a Days Gone stb.. , még mindig vonzóbb, úgyhogy ez egyelőre lófasz. Persze a változásra nyitott vagyok reméljük nem marad el, de az nem lesz elég hogy a Tomb Raider exkluzívitását megszerzik 3 hónapra, vagy hogy a COD szebben fut rajta. (ez utóbbiban így sem vagyok biztos.)
18.
18.
Lorthirash
Ha lehetne használni teljesértékű pcként windowsal tuti vennék egyet.
17.
17.
McDuff
#16: Úgy értem, ami már itt is asszem többeknél felmerült, a kérdés az, hogy a külsős fejlesztők (mivel MS esetében csak azokról beszélhetünk) veszik e majd a fáradtságot ugyanazon játéknál, hogy esetleg X-en jobban nézzen ki/jobban fusson, mint PS4 Pro-n? Mert ha nem, akkor ott vagyunk ahol a part szakad.
Az a 3 db MS cím az biztos kihasználja majd, jó, ez tény, de ez már úgy is egy multiplatform konzol/PC/f.szom hibrid lett, rendben, elfogadom ezt is, de akkor már ennyi pénzért ilyen vason hadd játszak már fasza minőségben a multiplatformos fasza játékokkal!
16.
16.
McDuff
#8: Hát én még a kis 8 éves 360 FAT-ommal, tudom hihetetlen, de még mindig elvagyok :D még így is annyi játékom van rá megvéve amikbe bele se tudtam kezdeni, nem beszélve az ingyen játékokról! Emiatt (meg ugye visszakompatibilitásnak hála) mindenképp csak Xbox jöhet szóba!
Igazából nem is értem miért vártam vele eddig: anno az első One-nál (meg úgy a PS4 is) nem dobtam tőlük akkora hátast, mint anno a 360-nál és PS3-nál, az meg hab volt a tortán, hogy hogy az anyámba nézett ki az első One?! :D
Megfogadtam, hogy amíg jönnek címek 360-ra is addig nem sürgetem a váltást. Aztán el is jött az idő, támogatás "vége" kb, jött a Slim is, nah az már bitangul néz ki, eldöntöttem most már nem várok. Erre bejelentik, hogy jön a Scorpio a.k.a X, hát mondom azt még megvárom :D Most hogy itt van, nem tudom, hogy 4K TV hiányában mire lesz jó (nekem meg aztán pláne nagy ugrás lenne 720p-ről).
Talán ha majd lesz hivatalos magyar ár már és többet tudunk meg arról, hogy milyenek lesznek a játékok akkor ha csak 1080p-t akarok, akkor az közelebb vinne a végső döntéshez. A pénz az most jelenleg nem akadály, inkább az idő/türelem, most már azért egyre többször veszem magamon észre, hogy One S pakkokat rakdosok webshop kosarakba :D
14.
14.
Obiwan HUN
#10: Akkor nem csak nekem tűnt fel! :D
13.
13.
csabuszflash
ha most akarsz xboxot venni és tudsz várni akkor sztem várd meg az x-et. ha nem sürgős akkor az s-el ugyan olyan jól fogod élvezni a játékokat ráadásul biztos h ez itthon lesz vagy 175k
12.
12.
csabuszflash
#7: nekem a valaha volt legszebb konzol külsőre az alap ps4 a matt hdd fedővel. és ez az xbox one x is szerintem tök szemrevaló :D
10.
10.
delphijos
Ezzel az "eltolt" felső résszel amúgy hasonlít kicsit a PS2-re.
9.
9.
dcba
#8: Ingadozo 25-30 fpssel
8.
8.
dcba
#7: Az S szebb, ellenben a feher szin szerintem gaz, en sosem vennek feher szinu elektronikai keszuleket, annak a szine fekete es tudtommal az S csak feher szinben van.

Viszont ha van min2re penzed en azt mondom menj ra az Xbox X-re, mivel a sima One es az S sztem hamarosan nagyon elmaradott lesz ebben a generacioban es kb very low grafikat fogsz kapni rajta 720pben.
7.
7.
McDuff
B.szki én még mindig nem tudom eldönteni, hogy szép-e :D
Ha önmagában látom és sokáig nézem, tetszik, ha úgy nézem, hogy mellé van téve egy One S, nah akkor már nem :D
Azt hittem mára már, a konferencia után okosabb leszek, hogy akkor nyár végén ez vagy a One S, de még mindig nem tudom eldönteni. A magyar ára se úgy fog sztem alakulni sajnos, ahogy vártam, plusz ez a kinézet és szín: ez most fekete, szürke, grafit, ezüst, stb, milyen szín ez? :D (tudom, szörnyű vagyok, de nekem számít mit bámulok a TV alatt :/)
6.
6.
McDuff
#4: A Gears of War 4-es hírben, lentebb benne van az erre vonatkozó rész.
5.
5.
delphijos
#4: Hát, a konverencián azt mondták hogy ha 1080p az output, akkor is magasabb felbontáson renderel, és azt méretezi "vissza", vagyis az oversampling hozhat valamit a konyhára, de szerintem ehhez már sasszem kell.
4.
4.
Gykrizsi
Arra leszek kíváncsi, 4k tv nélkül van e valami értelme. Aki tud valamit, érdekelne.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...