E3 2017: Itt a Steam Direct, búcsúzik a Greenlight

  • Írta: fojesz
  • 2017. június 14.
  • Bejelentés
Link másolása
Tegnap hivatalosan is elrajtolt a Steam Direct, ezzel pedig a Greenlighttól is búcsút veszünk. A rendszer azt a célt szolgálja, hogy a fejlesztők minél hamarabb kiadhassák a játékaikat a platformon, ugyanakkor a szűrés is jobban működhet.

Új rendszer mellett adhatják ki a fejlesztők a játékaikat a Steamen. A Valve egy blogposztban jelentette be, hogy elrajtolt a Greenlightot leváltó Steam Direct, egyúttal pedig összefoglalta, hogy milyen teendőkkel kell számolnia a csapatoknak a váltás kapcsán. Röviden: papírmunkával, fizetéssel és a jóváhagyatással.

A digitális papírmunka keretei között a stúdiónak céges, azon belül pedig adózási információkat kell megosztania a Valve-val, a fontos újdonság pedig ezután következik: játékonként 100 dollárt kell fizetnie, hogy elkezdődhessen a jóváhagyatási procedúra, ami a Valve szerint a kifogástalan produktumok esetében egy-két napot vesz majd igénybe.

A 100 dollár egyébként csak letétbe kerül, amennyiben az adott játék (vagy annak mikrotranzakciói) elérik az 1000 dolláros bevételt, a fejlesztőcsapat visszakapja a pénzt, mégis jelentős változást jelent: mint látható, a Valve egészen más szűrési mechanikára támaszkodik majd a közösség segítsége helyett.

A cég szerint a letét alkalmas arra, hogy kiszűrje a kóklereket, ugyanakkor ez a rendszer fel is gyorsítja a publikálási folyamatot, vagyis arra következtethetünk ebből, hogy több és jobb minőségű játék érkezik majd a platformra. Hogy mi történik majd valójában, azt a Valve sem tudja, ezt a poszt végén be is vallja.

Akárhogy is, a Greenlight búcsúzik, a szolgáltatás a múlt hét óta nem fogad új címeket, a Valve pedig átnézte a csőben lévő 3400 címet.

8.
8.
Juha
Mondjuk ha az áruházban van egy 200 Ft-os meg egy 5 Ft-os joghurt egymás mellett, akkor én gyanakodnék valamire...

Ameddig hülye vásárlók léteznek, addig lesznek olyanok, akik ki is használják ezt. (Lásd provident, mlm stb.) én is ugrottam már be early-access-be, de tanultam belőle: nem veszek negyed-kész játékot, nem veszek megjelenéskor bughalmazt, nem veszek első 3 hónapban kivágott tartalommal rendelkező AAA játékot, majd csak GOTY kiadást, a multi (idő hiányában) engem hidegen hagy. Uff.
7.
7.
crytek
#6: Nem a szűrők miatt van ez ami.

Amíg a bundlek és a kártyák élnek virulnak ez lesz hogy ömlik a sok szenny fake game. Elég körbenézni a kisebb oldalakat.... 0.02$-okért lehet játékot szerezni ami kártyás... Alapból megy a bennfentes kereskedelem legenerálnak maguknak raklap kulcsot fake steam acountokkal kifarmolják azt saját maguknak termelik a pénzt...
Bármilyen szennyek is ezek bundlek mindig lesznek ott meg eladják őket és dől a lé..
Ezt nem lehetne meggátolni csakis akkor ,hogy ilyen noname indie cégek játékai csakis azután kerülnének fel steam-re ha egy erre a célra létrehozott tesztelő csapat szerint megüt egy mércét... Ezeket a 3 perces meg semmit nem lehet bennük értelmetlen fake gameket 1 perce ki lehet szúrni... De ilyen soha nem lesz!
6.
6.
Chrysh
#4: Hidd el, hogy gyorsan ki lesznek szórva azok a szennyek már ezzel a szűrővel is. Meglepődnél, hogy az ilyen sz*rokat gyártó "kiadók" mit le nem bírnak művelni.
5.
5.
crytek
Mit vártatok a legpénzéhesebb cégtől?
Hogy ömlik a sok szemét neki ugyanúgy jó mint a csaló fake game makereknek.
Eladás után is jön a zseton..a kártyázásból is....

De mennyi ilyen fake cucc van az félelmetes :) Indiegala Group Buyt szervezek és sokat aktiválok magamnak ,mert képet /videók alapján kamuznak meg a leírásoknál.. Legfaszább eddig a 2-3 perces volt bementem 3 ajtó lelöttem 4 szörnyet és vége volt..nagyon komoly. Van olyan is amikor van egy kis sziget a tengeren kb 2x2-es és ennyi nem lehet semmit csinálni.. Nos ebből van 2 db más címmel e ugyanaz.. Enyhén szánalmas ,hogy ez ellen nem lépnek fel. De hát pénz pénz pénz...
4.
4.
Extol
Csak 100 dollár? Ez semmi. Tele lesz szemetelve a Store még jobban mint eddig. Minőségi javulást reméltem a cserétől, de látom, itt nem lesz előrelépés
3.
3.
user101
Meg az se volna baj, ha a negatív értékelésű szarokat kivágnák a picsába! VÉGLEG! :)
2.
2.
user101
Ez BULLSHIT! Semmi sem fog változni, ez a rendszer így ebben a formában nem alkalmas arra, hogy kiszűrje a szart! Ahhoz legalább 1000 de inkább 5000 dolláros bejutási díj kellene amit adott eladás után visszafizet a Valve vagy levon a nekik járó jutalékból!

Arról nem is beszélve, hogy be kellett volna vezetni egy időlimitet ( mondjuk 3 vagy 6 hónapot ) ameddig el kell érni az eladásokat, különben törlődsz az áruházból.

Továbbá, szankcionálni azokat akiknek törlik a szarjukat: ideiglenes kizárással és a harmadik után véglegessel. Vissz-nem-lát pá-pá.
1.
1.
hedzsooo
Hát nekem eddig az elmondottak alapján eléggé semilyennek tűnnik ez az új rendszer. De persze majd meglátjuk, a vak is azt mondta... :-)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...