E3 2017: Multiplatform a Beyond Good & Evil 2?

  • Írta: Shifty
  • 2017. június 14.
  • Pletyka
Link másolása
A Beyond Good & Evil 2 újbóli hivatalos bejelentése egyértelműen az idei E3 egyik legnagyobb meglepetése volt. A leleplezéskor sok mindenről, így a várható platformlistáról sem esett szó, de talán ez utóbbi sem titok már.

A Ubisoft konferenciájának zárásaként mutatkozott be (újból) a rajongók által nagyon régóta várt Beyond Good & Evil 2, amiről egyelőre nem sok minden derült ki, így az sem, hogy mikor és milyen platformokra jelenik meg a második rész.

Ez utóbbira viszont most fény derülhetett, mert a konferencián is beharangozott Space Monkey Program jelentkezésénél három különböző platform közül lehet választani. A minden bizonnyal a majdani bétalehetőséget takaró kezdeményezést PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra hirdette meg a Ubisoft. Ez pedig azt is előrevetíti, hogy a sokak által remélt Switch-exkluzivitásból végül semmi sem valósul meg.

Ami pedig a játékot illeti, arról is kiderült néhány apróság, Michel Ancel ugyanis megerősítette, hogy az abban látottak a majdani játékmenetre is utalnak. Így például megtudtuk, hogy a vertikális városfelépítés nem a véletlen műve, a pályadizájn hasonló koncepciót fog követni. Azt is megerősítette, hogy Knox, a majom bárból történő menekülése is előrevetíti, milyen dinamikus mozdulatokra leszünk képesek a játékban, ami nyilvánvalóan segítségünkre lesz, ha ott is szorult helyzetből kell kivágnunk magunkat. Ancel állítása szerint a felfedezésnek sem lesznek korlátai, így nemcsak a bolygókon, de magát az űrben is tehetünk majd kitérőket, ráadásul a szárazföld, az épületek belső tereinek vagy az űrnek a látogatása mindenféle töltőképernyő nélkül történik.

Ami a történetet illeti, megjegyezte, hogy azzal kapcsolatban is elhintett ezt-azt a trailer. Ha alaposabban megnézitek a kedvcsináló végét, akkor az ott látott kincsestérkép felfed egy hatalmas mágneses mező által elpusztított planétát, aminek minden bizonnyal fontos szerepe lesz. Végül azzal zárta mondandóját, hogy a játék legfontosabb üzenete, hogy bármilyen rasszhoz is tartozunk, bármilyen a bőrünk színe, a lényeg akkor is az, hogy egy csapatot alkotunk és együtt fogjuk átélni ezt a kalandot.

9.
9.
user101
Nekem ez a Switch dolog nem kicsit sántít: folyamatosan azt kommunikálják, hogy nem állt rendelkezésre a technológia és mekkora grandiózus cuccot építenek. Ezzel kicsit ellent mondanának maguknak, ha mégis jönne vagy komoly kompromisszumokra fognak kényszerülni...

multi: nem baj az ha multiban ( coop ) vagy egy közös játszótéren játszható a játék, mindaddig ( !!! ) amíg van lehetőség kizárni a többieket és egyedül nyomni és van egy rendes történet-vezetés és körítés.

Ha olyan lesz, mint startkor a Destiny vagy a Division, akkor sem lesz bukta, mert a hype eladja, de nagyon csalódottak leszünk... :(((
8.
8.
SzDavid99
Michel Ancel azt írja az Instagramon, hogy a platformok csak hibásan tűntek fel a felületen, és hamarosan javítják a dolgot:

"Hi , that registering thing is a little buggy as we did not mention any consoles yet. The Ubi Soft teams are going to fix this asap ;)"

https://www.instagram.com/p/BVSt4OkAtKJ/

Érdekes, hogy ennyire nem akarnak róla beszélni, hogy mire jön a játék.
7.
7.
Heldengeist
#6: Poén az egészben, hogy az AC-ből meg kiveszik a multit. Na nem mintha az arról szólna.
6.
6.
KRAT0S
#5: OK de akkor miért nem lehet a szokásos single + multiplayer módok között választani?
Kb 5 percig örültem neki hogy mégis játszhatok vele...de el is vették rögtön a kedvem tőle.(Switch-re meg nem is jön,na ennyit a UBI szavahihetőségéről...)

Ha nem lesz benne normális/hagyományos Story-mod akkor inkább nem is kell,
egy ilyen játék NEM erről szól (!)
5.
5.
Heldengeist
#2: Mostanában nagyon szeretik ezzel elcseszni a játékaikat a Ubinál is és az EA-nál is. Így több pénzt lehet kivasalni DLC-kkel és mikrotranzakciókkal. A Ubi eddig mondjuk mindig bebukott az ilyesmivel és az EA-nál sem túl népszerű.
3.
3.
Hunszi
#2: Sajnos ez a jövő :( az igazi single élménynek lassan befellegzett. Lesz egy csomó "egyedül is játszható" multi cím.
2.
2.
KRAT0S
"A projekt sokkal nagyobbra nőtt, mint gondoltuk, és nem egy kalandjáték lesz, hanem egy online, összekapcsolt világban mászkálhatunk más játékosokkal."

Most komolyan valami online szart csináltak csináltak egy single kalandjáték helyett ?
1.
1.
Gykrizsi
Jó lenne, bár ez alapján elég esélyes. Viszont akkor Switchre még csak nem is készül el? Fura. Talán valami mellékvágány lesz ott.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...