E3 2017: Majdnem folytatás lett az új XCOM-csomag

  • Írta: fojesz
  • 2017. június 15.
  • Hír
Link másolása
A Firaxis elmondása szerint az XCOM 2 következő kiegészítője olyan sok újdonságot vonultat fel, hogy majdnem XCOM 3 lett belőle. Végül egy oka volt annak, hogy maradtak az eredeti felállásnál.

A PC Gaming Show egyik legfontosabb bejelentését a Firaxis sütötte el, a csapat ugyanis leleplezte az XCOM 2 következő kiegészítőjét - a War of the Chosen augusztus 29-én jelenik meg PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.

A csomag számos újdonságot vonultat fel, ezért a fejlesztést vezető Jake Solomon szerint komolyan elgondolkodtak rajta, hogy XCOM 3-at csináljanak belőle. Solomon szerint az új funkciók jó lehetőséget biztosítottak volna egy folytatás elkészítéséhez, erről a tervükről azonban csak azért tettek le, mert ökölszabály náluk, hogy az új részhez a narratívát is le kell cserélni.

A War of the Chosen tartalmai a korábbi kiegészítőkhöz hasonlóan az alapjáték kampányába épülnek be. A történet során három új ellenálló frakció tűnik fel a játékban, akiket magunk mellé állíthatunk, és egy új ellenfél is bemutatkozik; a Chosen három parancsnokot vonultat fel.

A kiegészítők egy sor átvezető animációt készítettek, és a szinkronszínészeket is alaposan megdolgoztatták: a karakterek többet kommentálják majd az eseményeket, az új frakciók vezetői pedig úgy kommunikálnak a játékossal, mint most a Tanács szóvivője. Az idegenek parancsnokai folyamatosan bosszantanak majd minket a beszólásaikkal, és a korábbi csatákra is tesznek megjegyzéseket. Az audiorészt a rádióadások teszik teljessé, amelyek az Advent által megszállt területekről és a szabad településekről is érkezhetnek.

A játékmenet legérdekesebb újdonságát a katonák közötti kötelék jelenti. A csapatunk tagjai különböző szinten "kompatibilisek" egymással, ha elmélyítjük a kapcsolatukat és kötelék alakul ki közöttük, az új képességek formájában mutatkozik meg a csata közben, a bázison pedig sörözés közben láthatjuk viszont őket. Az is előfordulhat, hogy embereink éppen nem jönnek ki egymással, de egy életmentő akció fordulatot hozhat a viszonyukban.

1.
1.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...