E3 2017: Készülnek komolyabb Xbox-exkluzívok

  • Írta: Shifty
  • 2017. június 16.
  • Hír
A Microsoft idei konferenciája ugyan tömve volt játékokkal, legtöbbjük mégsem élvez majd exkluzivitást. Phil Spencer azonban elárulta, nem kell aggódni, készülnek exkluzív címek, csak még odébb van a bejelentésük.

A Microsoft állta a szavát, és az idei E3-on tényleg csak a játékokról szólt a konferenciájuk. Ennek ellenére a legtöbb rajongó nem volt maradéktalanul elégedett a látottakkal, mert ezek többsége egyrészt nem exkluzív cím volt, másrészt jelentős részük nem AAA-játék volt, hanem inkább kisebb, de nagyon ígéretes indie-fejlesztés.

Phil Spencer, az Xbox-részleg vezetője azonban egy vele készült videóinterjúban elmondta, tudatosan tartották távol azokat a játékokat a showtól, amelyeknek a megjelenése még odébb van. Mint mondta, PR-szempontból nagyon egyszerű lenne, ha bemutatnának egy előzetest, amitől mindenki tűzbe jön, de a Scalebound példája is mutatja, hogy ha annak a fejlesztése elhúzódik, vagy éppen törlik a projektet, akkor ez az egész visszafelé is el tud sülni.

Szóval a Microsoft jelenleg tényleg más irányt követ, mint mondjuk a Sony, de azt Spencer is leszögezte, hogy a redmondiaknak továbbra is fontosak a belsős fejlesztések. Jelenleg több ilyen készülő projektjük is van, viszont ezek csak két vagy három év múlva készülhetnek el, így pedig nem sok értelme lett volna mutogatni őket.

96.
SilasGreaves
Személy szerint nagyon elégedett vagyok az xbox360-ommal. Régebbi játék is lehet nagyon szuper. Mégis beruháztam mellé egy PS4-re. Tényleg vannak jó exkluzív címek, néha csak nézek annyira durvák. Remek kikapcsolódás játszani velük. Sok ember nem tud angolul, ezért szinte csak FIFA és COD marad...:(. Ez igaz, na meg a Minecraft. :D
95.
Rezsidémon
#67: +1

Szűk környezetemben (nem reprezentatív, érdekes), hogy a haveroknak otthon porosodik a box, mert nem érdekli oket 1-2 játékon kívül semmi sem. Nekem korábban xbox 360 volt, de ps4-re váltottam pont azok miatt, amit leírtál. Minden hónapra jut valami jó cím, amit kipörgetek, amit érdemes jatszani
93.
frankdelgado
Legyen már meg a 100 komment. Végül is ez egy xbox hír.
92.
Hunszi
#15: Hol nyert a 360 vastagon? Egyáltalán nem nyert, csak kezdetben kicsit megugrott...a generáció végéig majdnem egyforma számban kel el mindkét konzol. Kicsit olvass utána a dolgoknak.

#2 Ami meg azt illeti, hogy az emberek csak exklúzívók miatt vesznek konzolt az egy jó nagy butaság. Kb. 70 millió eladott PS4 van és a legnagyobb exklúzív Uncharted 4 "csak" 7-8 milliós nagyságrendben kelt el. Ez mégis mit mond el? Hát nem azt, hogy csak az exklúzívok miatt van 1-1 embernek playstationje.
91.
madSci
#83: "Az emberek többsége nem annyira buta,hogy csak exek miatt vegyen konzolt."

Egyrészt huszonkilencedszer sem CSAK azért van ez a különbség, de ezért IS. Nincs uniformizált konzolvásárló, különböző preferenciák vannak.
Az emberek egy jelentős része a játékokért tart platformot, és a legjobb játékokat nem szereti kihagyni. Aki ezeket a játékokat kihagyja, annak az egója, konzol utálata, butasága felülírja a józan eszét és a játékszeretetét.;)

"vgcharts meg a tények olyan két külön fogalom mint a síkság meg a dombság.Nincs benne egyébként sem steam sem egyéb store-os adat,csak nagy adak kiskeres spekuláció.Mellesleg nem lepne meg az sem,ha már az emberek nem vennének 45.ac-t annyira."

Azért gondolkodj már egy kicsit. A pc-s szfotver adatok kb. 15-20%-át teszik ki az összeladásoknak, ezt bármelyik cég éves jelentéséből megtudhatod. A vgcharts hozzávetőleges kisker adatokat közöl (nem pontos, de arányaiban jó), a digitális eladások kb. 20-25% a konzoloknál.
És amiket írtam, céges adatokból ÉS a vgchartsból származnak. (Pl. Horizon 3,4 millió, ebből a vgcharts retail arány 2,8M, de utánanézhetsz bármelyik címnek).
Másrészt nagyságrendi összehasonlításra pont megfelelnek.
Ezek tényszámok, az, hogy ezen felül Te mit hiszel, az nem igazán jelent sokat.
(És továbbra sem velem vitatkozol elsősorban, én továbbra is csak annyit mondok, hogy rengeteg gamer oda megy, ahol a legjobb játékportfóliót kapja, mert játszani szeret, és ez sokaknak fontos szempont. Másoknak meg más a fontos, de abban is a Sony volt a jobb, ezekből együtt tevődik össze a jelenlegi különbség.)
90.
Skinner
#83: Pedig bizony a konzol eladásokat jól írják, benne a bolti és digittel egyben.
89.
Skinner
#87: Vagy azért lesz 100gb mert többszörösen több content lesz benne mint a "mesés" új GT részben, ide értve az autók mennyiségét a hangokat a fizikát szimulációt pályákat mindent?:)
Vajon a GT ennek ismeretében hány gb lesz?
Igazi intelligenciát tükröző komment volt köszönjük.
88.
amadeusz gyermeke
Lessz rá 100gb forza mert meg tömöríteni sem mernek,nehogy a gép..blbla hu de ez jó szopikanyaloka szopik s hamuka tutija tituka kecsupos narancsliba
87.
amadeusz gyermeke
Lessz rá 100gb forza mert meg tömöríteni sem mernek,nehogy a gép..blbla hu de ez jó szopikanyaloka szopik s hamuka tutija tituka kecsupos narancsliba
86.
frankdelgado
#85: Most borotválom a fejem és megyek Canossát járni a ps miatt ..megyek keresek valami MS kirendeltséget, vagy irodát.... És igen, az élet nagy ellentmondása olyan játékgéppel játszani, amire nincsenek játékok...
85.
Mirror
#84: ERETNEK!!!

Nem tudom hogy voltál képes ilyen szörnyűséges cselekedetre, nincs is rá játék?:)
84.
frankdelgado
Hú most nézem, közel vagyunk a 100 hozzászóláshoz. Nem tudtam jönni most irogatni , mert a természet törvényeit áthágva játszottam xboxon, meg kipróbáltam egy ps4 prot,nagyon tetszettek az exklúziv játékok, de itt erről most nem irok, mert ez egy XBOX One hír.
83.
cod40
#82: vgcharts meg a tények olyan két külön fogalom mint a síkság meg a dombság.Nincs benne egyébként sem steam sem egyéb store-os adat,csak nagy adak kiskeres spekuláció.Mellesleg nem lepne meg az sem,ha már az emberek nem vennének 45.ac-t annyira.

Szerintem vastagon sem az oka a nagy eladás különbségnek az ex.Lásd előző generáció ahol sokkal több ütősebb cím jött.(mgs4,god of war 3 uc2 heavy rain last of us,infamous 1-2 meg a tököm sorolja még)

Éss láss csodát 1 millióval sem előzte meg a sony az ms-t.(remélem most nem jön az 1 év lemaradás mert tökön szúrom magam a hülyeségtől)És nézd meg a 360-at milyen sikeres volt,pedig akkor is nagyítóval lehetett keresni az exeket ps3-hoz mérten.

Az emberek többsége nem annyira buta,hogy csak exek miatt vegyen konzolt.Először maga a konzol a fontos ami most az ms-nél nem jött be,a sony meg mindenre csak annyit mondott,hogy "nálunk nem lesz ilyen" plusz olcsóbb ár,és erősebb gép,ennyi elég is volt hogy első nap taposság az emberek egymást pedig akkor még lószar nem is volt rá.Ha most a sony lett volna az ms cipőjében,fogalmazzunk úgy,hogy 45 uncharted sem lett volna elég,hogy elsimítsák a fostengert.
82.
madSci
#79: "Nem tudom milyen adatok ezek"
Tények. Eladási adatok, vgcharts és az egyes fejlesztők saját, kommunikált fogyásai adatai. Publikus, utána lehet keresni játékonként.
És ezekkel szemben a "szerintem" érv már nem igazán működik.

Egyébként én sem mondtam, hogy csak az exkluzív mindennek az oka - lásd lentebb -, de vastagon benne van az is, és itt többfajta játékostípust céloz meg a marketing, mindegyiket mással lehet megfogni. De aki azt mondja, hogy semmi köze az exkluzívoknak ehhez a különbséghez, az nem igazán érti, mi történik a gamer piacon.)
81.
PaprikaJancsi
#80: Ahelyett, hogy játszanának, mert itt tuti, hogy vannak akik többet beszélnek/veszekednek mint játszanak. Pedig hetente több tíz játék jelenik meg, és egyik jobb mint a másik.
80.
Ra1D3n
#79: Kár beléjük az energia. Egyszerű időpocsékolás. PS4 pro tulajként kicsit szégyellem is, hogy ilyen egyedek képviselik a PS4 táborát...
79.
cod40
#67: Nem tudom milyen adatok ezek,de már megint másról írsz amiről kellene.Persze az egész átment értelmetlen győzködésbe,mert senki nem figyel a másikra.

Én sem gondolom azt,hogy a sony ekkora előnyében az exkluzívokat kell keresni,meg az ms csúfos lemaradásában sem az exkluzívok hiánya lúdasak.Ennyiről van szó nem többről,nem atyám skinner de ebben egyetértek vele.Ha nem lett volna szellemifogyatékos az ms az elején(még a konzol nevét sem tudták értelmekbe foglalni) és úgy indulnak hozzáállásilag is mint a 360-nál,talán akkor is lelennének maradva 10-15 millával,de ez a drasztikus különbség marhár nem a ps exkluzívjai miatt van.

Persze ahogy látom a kommenteket,vannak akik végletekbe mennek át,(tehát egyáltalán ne fontos az ex,meg ugye az ex a zisten és ezért vezet annyira a sony) szóval értelmetlen győzködések meg másokra nem odafigyelés az egész kommentszekció.
78.
shatterhand
Az exkluziv cimet sztem kezeljuk maskepp. Lehet hogy a sony,micro,nintendo azert kesziti hogy amiatt vegyek a gepet. Lehet van aki azert is vesz. De a lenyeg, hogy az vmi kulonlegesebb statusz, ergo kiemelkedobb lehet a tobbi tucat,multiplatform cim kozul.
Azzal hogy a microsoft errol lemond mi marad? A tobbi tucat jatek. Ott is van jo, de azert ritkan szuletnek ott klasszikusok. X360 korszakbol nem az ac,cod,bf jut eszembe hanem pl a forza horizon vagy a gears.
77.
PaprikaJancsi
#75: Őszintén kerestem, de egyszerűen nem találtam a cikket, pedig biztos vagyok benne, hogy olvastam valahol. Akkor sorry. :/
76.
PaprikaJancsi
#75: Igen, azokon az oldalakon is a Facebook statot vették alapul.
75.
madSci
#72: Leírták vs a VALÓSÁG.;)
A Facebook stat. elég egyértelműen elmondja, mi történik a világban, a többi csak szöveg.
74.
Stranger
Összességében mindig a marketing fog számítani. A PS4-t és XO-t a legelső évben is millió számra vették, pedig akkor még alig volt rájuk játék.
Eközben PC-n a 90-es évekre visszamenőleg játszhattál bármivel, a platform exkluzívai mellett. De máig az egyetlen platform ami egy csomó címet ami vagy csak PS4-en vagy csak XO-n vagy Nintendos gépeken található még meg, egybe foglal.
Így elérhető rá a legtöbb exkluzív cím (Nier, No Man's Sky, Zelda BOTW, GoW4, Absolver, Quantum Break, Planetside, Final Fantasy XIV és még vagy 30 játék). Ezekhez amúgy 3 platformot kéne venned. A Playstation előfizetésről nem is beszélve, amivel akár PS3 játékokat is kitolhatsz. (Jó tudom, ilyenkor rögtön fontos lesz a grafika)

Mégsem nőttek meg hirtelen az eladások. Ebből látszik, hogy tökmind1 milyen mennyiségű és minőségi játékok jönnek egyszerre.
A Sony azért vezet, mert mindenhol ott van. Rajongókat nevelnek ki és veszik a konzolt. Ez a Microsoftnak nem sikerült, de már az elejétől lehetett érezni mennyivel kevesebb gőzzel nyomják és azt a keveset is rosszul.
73.
Prax
Pc-s hirek: I scleeep
Nvidia vs amd, uj konzol, vagy ahol beolvashatunk az ellentabornak: real talk
72.
PaprikaJancsi
#67: Az a grafikon nekem elég hamisnak tűnik xDDD
Minden oldalon leirták, hogy az E3-on a Microsoft, utána a Nintendo és harmadikként a Sony volt a legnépszerűbb.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...
Advertisement