E3 2017: Új játékkonzolt készít az Atari

  • Írta: zoenn
  • 2017. június 17.
  • Bejelentés
Hihetetlen, de még az E3 vége is tartogat meglepetéseket. Az Atari vezérigazgatója, Fred Chesnais egy interjúban elhintette, hogy a cég 25 év után újra konzolt fejleszt. Az Ataribox nevű masina PC-s architektúrát használ majd.

Az Atari újra konzolt készít - ezt maga az Atari vezérigazgatója, Fred Chesnais erősítette meg a GamesBeatnek adott interjújában, az E3 végén. Az úriember nem mondott sok konkrétumot a masináról, csupán annyit jegyzett meg, hogy az Atari "visszatér a hardverbizniszbe".

Az Atari utolsó konzolja az 1993-ban megjelent Jaguar volt, melynek gyártása három évvel később fejeződött be.

A cég június 8-án töltötte fel a fenti rövid videót, amely szerint az eszköz Ataribox néven fut - legalábbis jelenleg. A gép "egy teljesen új Atari-terméknek nevezhető", amely hosszú évek fejlesztőmunkájának eredménye. Ha érdekelnek a részletek, iratkozz fel az Atari hírlevelére!

Egyetlen konkrétumunk van csak, Chesnais szerint az új konzol PC-s architektúrát használ, hasonlóan az Xbox One-hoz és a PlayStation 4-hez. Tegyük hozzá, nehéz elképzelni, hogy a vállalat egy olyan géppel rukkolna elő, amely a Microsoft és a Sony termékének konkurenciája lenne. Sokkal inkább elképzelhető, hogy a NES Minihez hasonlóan az Atari 2600-at támasztanák fel.

Amint új részletek látnak napvilágot a rejtélyes masináról, megosztjuk veletek őket!

4.
leviske
#2: Már miért futna rajta Windows? Ott a Vulkan és ott vannak a Valve tapasztalatai. Még az is elég volna, ha egy zártabb megoldásokkal operáló referencia gép lenne. Már azzal beindíthatna egy geek-hype hullámot.

Ráadásul úgy, hogy a Xbox is csak multiplatform címekkel operál, nem volna egy elérhetetlen ellenfél. A kérdés itt inkább a hardver. Egy esetleges egyedi megrendelésre készülő Raven Ridge nem valószínű, hogy meggyőzné a fejlesztőket arról, hogy érdemes portolni. Elvégre elég munkájuk van az alap XO-ra és PS4-re történő optimalizálással, méghogy elővegyenek egy azoknál is valamivel gyengébbet. Azonban egy combosabb APU valószínűleg a XOX ára fölé szorítaná őket, amivel meg a PS4 Pro és XOX után kevés vásárlót tudnának szerintem elérni.
2.
NemecsekErno
De minek....?
És mi fog futni rajta? Windows? Akkor az csak egy PC sznob gyűjtőknek.
Vagy valami más? Akkor meg ki fog rá játékokat készíteni? Az Atari?
Vagy majd Nintendo emulátoron a Mario? Akkor meg a gatyájukat is ráfizetik a pereskedésre.
Vagy SteamOS, esetleg Android alapú valami?
Akkor meg a kutyának sem fog kelleni.
Ennek a hírnek nem volt semmi hírértéke, csak egy feldobott labda kategória.
1.
Geribácsi
Konzolgyűjtő karrierem egy Jaguárral és egy SNES-el kezdődött. A cd kieg egységet soha nem tudtam megszerezni hozzá.
Jó kis konzol volt, az első 64 bitesnek hazudták, igazából 2x32-es felépítése volt.
Kedvencem volt az Alien vs Predator, mindhárom frakcióval volt kampány (marines volt a harmadik).
Máig top három kedvencem között van (Dreamcast és a Wii mellett)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...