Drága lesz itthon a SNES Mini

  • Írta: fojesz
  • 2017. június 30.
  • Hír
A hazai játékboltok többsége már beárazta a Nintendo soron következő retrokonzolját. Biztosan lesznek, akiket a viszonylag vaskos árcédula tart majd vissza az előrendelésben, de borítékolható, hogy így is hiánycikk lesz a SNES Mini.

Viszonylag drága lesz itthon a SNES Mini, a hazai játékboltok kínálata alapján a tengerentúlon 80 dollárért árult retrokonzol 44-45 ezer forintért "ér ide" hozzánk. Ugyanakkor érdemes hamar eldönteni, hogy megér-e neked ennyit a klasszikus gép újrázása, mert a legtöbb üzlet most is érkezési sorrendben osztja szét a készletét az előrendelők között.

A Nintendo szerint egyébként a SNES Miniből többet gyártanak majd, igaz, ezt a gépet is csak limitált ideig lehet megvásárolni. A szeptember 29-én boltokba kerülő konzol alapjáraton is drágább, mint az elődje, mert két kontrollert tartalmaz. Emellett 21 játékot vonultat fel, köztük a Star Fox 2-t, ami soha nem jelent meg végül hivatalosan.

65.
#63: Még jó hogy mindenki ezt csinálja, csak ez a mini láz 2x durvább az átlag játékos lehúzásoknál.
63.
delphijos
#57: "20 éve a kínai piacon vettünk ilyeneket. Lehetett kb. 10k"

Ez teljesen felesleges összehasonlítás. Szinte mindent megtehetsz a piacon fillérekért. És az emberek mégis megveszik a drága és / vagy minőségi cuccokat. Mielőtt félreértenéd, én sem szándékozom megvenni, de aki megteszi, biztos nem azért mert remeg az idegtől hogy ezzel a húsz játékkal játszon. Neki maga a gép lesz "dísz" vagy emlék, bekerül a gyűjteménybe. Ennyi. Hogy lehúzás lenne? Hát persze ! De egy Converse totál sima vászoncipő ( más márkában UGYANAZT megkapod fillérekért hozzá képest ) nem az? Mégis millióan megveszik. És ez csak egy példa. Nem kell ezen ennyit agyalni. Kihasználnak minket a cégek, ez van. De ne csináljunk már úgy mintha csak a játékipar tenné ezt. Mindenki.
59.
#58: Valahogy nem csodálkozok rajta.
58.
Gamelord
#57: Nem, én például nem terveztem megvenni, mert nincs rá igényem, kb 8k-ig mennék fel max. Ha én is gyűjtő lennék, akkor valszeg olyan 50ig mennék fel. A Nintendonak pedig épphogy jobban megy a szekér, mint az elmúlt sok évben. Megkérdezhetem, hogy melyik cég az, amelyik nem így működik? Én eleve a kiakadását sem értem azoknak, akik sokallják az árat, ez a normális.
57.
#56: 20 éve a kínai piacon vettünk ilyeneket. Lehetett kb. 10k, ami akkor sokba került, persze csak hamisítvány volt, de mindenki szart rá nagy ívben. Manapság rájött a Nintendo hogy nem gurul annyira a szekér, úgyhogy még jobban meg kell kopasztani a maradék fanokat is. Lebutították kvarc szintre, nehogy véletlenül is lehessen legalább store-ban venni rá játékokat és szépen kiadják legalább 5x olyan áron, mint amennyit ér. Hopp, az első kiadás briliánsan teljesít, akkor a boltos is rájön, hogy ebben bizony sokkal nagyobb biznisz van, mint amit elsőre látszott. Gyorsan rádobja még ő is a maga hasznát, ti meg birka módra még boldogan tapsoltok is.
Oké, látom itt van aki 40 ezerből rúg be pénteken, szóval van mit tejbe aprítani. Az eredeti kérdésem adott, 60 ezret is kifizetnétek egy pár ezer forintos termékért?
Legalább csináltak volna vele valami extrát, mint az említett store, vagy több játékot adnának. Én kérek elnézést, rajta lesz a Star Fox 2. Ami ma már filléres indie címnek számít. 20+1!
Viszont a Nintendo egy nagyon okos cég, egyszerűen zseniális amit csinálnak. Hozzájuk képest az asztro-show nudli.
56.
Gamelord
#52: A luxuscikkek közé a különleges jellemzőkkel vagy márkával rendelkező termékeket soroljuk, amelyek megszerzéséért bizonyos fogyasztói csoportok külön erőfeszítésekre is hajlandóak. Jellemző rájuk az egyediség és a magas ár. Igen, ez egy luxuscikk, bármennyire is nehéz felfogni "^^
55.
kergabi83
#54: Nem olyan nagy gond az... :D
52.
51.
Gamelord
#49: Ebbe semmi hippi szöveg nem volt. Értsed meg, hogy mindenkinek más ér meg többet, más az értékrendje, nem csak te létezel. Jelen pillanatban egy egyedi, korlátozott példányszámban legyártott luxuscikkről beszélünk. Senkinek sincs szüksége rá, de amennyit megér neki, annyit kifizet érte.
47.
#46: Akkor is túlzás, már a negyven is az. Ezeket a rövid játékokat párszor végigjátszod, majd bevágod a sarokba. Sportban sem veszem meg a 2x drágább cipőt két arany csíkozás miatt, mert lehúzás.
46.
delphijos
#45: Erre meg azt mondom, hogy hány millió dolog van a világon ami nem éri meg az árát? Hányszor fizetünk a márkanévért, és hasonlókért? Fogyasztói tarsadalomban élünk, mindannyian hülyék vagyunk. Csak max. mások a preferenciák. Amiért mondjuk Te vagy hajlandó sok pénzt adni azt meg lehet más nem érti....
45.
#44: Vajon meddig lehetne elmenni? Talán még hatvanat is kicsengetnének a hülyék.
44.
Rezsidémon
#31: Miben hibás? Abban, hogy jól mérte fel a helyzetet, hogy felnyomhatja az árat a rengeteg balfasz miatt? Kerlek, mesélj még :D
42.
Naridar
#26: Én az Amazon.de-ről rendeltem egeret és minden további nélkül kiszállították Magyarországra. 39€ felett az alap postai szállítás ingyenes.
39.
kergabi83
#35: A mini 64 jöhetne! Amúgy hivatalos már a dolog, szeptemberben jön, 99€ a mediamarktban, ma foglaltam le egyet.
38.
#37: Hat ha te ennyiert veszel piat berugashoz, jo nagy marha,lehetsz.
37.
Bobby Kotick
Drága? Ez egy péntek esti berúgás ára kb.
36.
GAMEROD
Igazából ingyen se kéne, nem ér annyit hogy a tévére csatlakoztassam pluszban, csak a helyet foglalná. Viszont az ára röhejes, 2000 forintot nem ér az egész sem anyagban, sem játékok tekintetében. Nem az a világ van már amikor 10 ezerbe került a Super Mario 3.
35.
Koppn
Én a mini NES után úgy voltam vele ez is mindenképpen kelleni fog, ha bejelentik végre, akkor előrendelem. (Számomra a mini NES teljesen megérte azt a 20 ezer forintot) De hát ennyiért, meg úgy h még annyi játék sincs rajta minta az elődjén. Ezt most skippelem. Talán egy mini N64 :D
32.
delphijos
A "hibás" csak nézőpont kérdése. Ha ennyiért elmegy a cucc , akkor az ő nézőpontjukból ez nem hiba, sőt..... :)
31.
atroll1
#30: Most jó nagy faszságot mondtál, mert de, a forgalmazó a hibás.
30.
Rezsidémon
Nem a boltok, meg a forgalmazó a hibás azért, mert az emberek hajlandóak akár még ennyit is fizetni a cuccért. Így működik a piac, mindenki nézzen szépen magába. Ha tudatosan nem vásárolna senki ebből, amíg le nem viszik az árat és porosodna hegyekben a raktárban, akkor érdekes módon lemenne az ár is...
29.
delphijos
#28: Nagyon változó hogy mit küldenek és mit nem. Ez sokszor tényleg a terméknél derül ki. Amúgy én iláttam Switch Zelda-t is 23 ezerért.... De úgy vagyok vele hogy már ruhát is érdemesebb rendelni, még ha külföldről is jön, a kiszállítással együtt is jobban megéri. Ha nekik ez kell.....
28.
kergabi83
#26: Úgy tudom hogy kűld és refund is van. Kormányt vettek, aztán lett vele egy garis probléma, simán visszadták a pénzt. Egy haver mesélte.
27.
kergabi83
#24: A féreg médiamárkt még mindig 109 ezerért árúlja, az európai (német) meg 119€-ért...
Katasztrófális a helyzet. (otthon) Ha majd egyszer gazdag leszek, talán majd hazamegyek! :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...