Nem találják az Icewind Dale II forráskódját

  • Írta: fojesz
  • 2017. július 10.
  • Gyászhír
Link másolása
A Beamdog az Icewind Dale II-t is felújítaná, azonban egész egyszerűen nem találják a játék forráskódját. Enélkül viszont lőttek a projektnek, a már kész programból borzasztó nehéz visszafejteni az eredeti kódot.

A kanadai Beamdog munkássága azzal telt eddig javarészt, hogy az Infinity Engine hajtotta klasszikus szerepjátékokat újította fel és adta ki újra. Készült már Enhanced Edition a Baldur's Gate első két részéhez, a Planescape: Tormenthez és az Icewind Dale-hez is, azonban a Kotaku kérdezősködése alapján könnyen lehet, hogy az Icewind Dale II remaster nélkül marad.

A csapat vezérigazgatója, Trent Oster szerint ennek az oka egyszerűen az, hogy nem találják a játék forráskódját, hiába keresték azokat a Wizards of the Coastnál, vagy az Obsidiannál, ahol többen is dolgoznak az eredeti fejlesztők közül. Oster szerint az állhat a kavarodás hátterében, hogy az Icewind Dale II nehéz időkben készült el, egy évvel később az Interplay bezárta a Black Isle csapatát, a Dungeons & Dragons-jogok pedig az Atarihoz kerültek, majd visszaszálltak a Wizards of the Coastra.

Az Infinity Engine egy módosított változatára épülő Icewind Dale II-höz így aligha készülhet felújított változat, a Beamdog szerint a már kiadott produktumból nem éri meg visszafejteni az eredeti forráskódot.

1.
1.
Nothing
"Keressétek, nyavalyások, mert mehetünk vissza a balettbe ugrálni!"
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...