45 ezer bant osztott ki a Valve egyetlen nap alatt

  • Írta: fojesz
  • 2017. július 12.
  • Hír
Link másolása
A Steam Summer Sale-t követően rekordmennyiségben tiltott le Steam-fiókokat a Valve. A jelentések szerint a csalók is betáraztak a leárazott játékokból, csak épp azért, hogy cheatekkel kísérletezzenek.

Július 6-án ipari mennyiségben tiltott le csalás miatt Steam-fiókokat a Valve, több mint 45 ezer accountnak intett búcsút a cég a Steam Summer Sale-t követően.

A Dot eSports szerint a rekorder akcióban javarészt olyan csalókra csaptak le, akik új Steam-felhasználókat létrehozva táraztak be a leárazott játékokból, hogy aztán cheatekkel kísérletezzenek. A terv az volt, hogy ha el is kapják őket, úgyis van másik fiókjuk, amit használhatnak.

A Steam adatbázisa szerint aznap egészen pontosan 40432 fiókot tiltott le így a VAC, a Valve anti-cheat rendszere, emellett pedig további 5002 játékost bannoltak más felhasználók jelentése alapján. A VAC-Ban mérése azt mutatja, hogy a csalók 9580 dollárt buktak így.

21.
21.
user101
#20: Még annyit fűznék hozzá, hogy ha 1 account 1 vashoz van rendelve, akkor nincs olyan, hogy ellopják a fiókodat... például... :)
20.
20.
user101
ban:
------
Nem kell, csak értsed: 1 vasról egyszer hozhatsz létre 1 accountot ( 1 vas == 1 account ), Egy accounthoz hozzárendelhetsz akármennyi eszközt, de amit regisztráltál, na azzal már nem hozhatsz létre másik accountot. De ha csalsz és bukod a játékot akkor azzal az accounttal és az összes géppel felesz érte... :DDD Persze ez nem üzlet a Valve-nek, nek... Mind ismerjük a számokat : 150 millió felhasználó relatíve viszonyul a 15 millió aktív felhasználóhoz ... :DDD Pénz beszél, Valve hallgat...

'84:
---------
A microsoft, google, apple, adobe, lg, samsung, sony... a kormányok, az egész világ adatokat gyűjt, többnyire a beleegyezésed és jóváhagyásod nélkül, vagy a termék használatához kötve kényszerít rá. Ez nem összeesküvés elmélet, ez a szomorú valóság. Van aki pénz, piaci részesedés reményében és van aki hatalomféltésből a renitensek kiszűrése érdekében. Meg van akik azért, hogy ne robbantsd fel a szép új stadiont ... na meg van aki fél, hogy Soros nevet a végén... :DDD

Ez téged látszólag mint átlagembert aki semmi kirívót nem teszel, teljesen hidegen hagy, addig és csak is addig amíg egyszer úgy döntesz, hogy nem értesz egyet azzal amit a fejed fölött, a te megkérdezésed és beleegyezésed nélkül döntenek... helyetted! Az a pont lesz az amikor a te számodra a demokrácia megszűnik létezni... Már pedig akármennyire is lehet fikázni, de demokrácia == jó / diktatúra: nagyon nem ! :(((

19.
19.
markoci555
a valve nem fog csinálni ennél többet, mert ha rögtön bannolná az új accountokat akkor sokan hamar megunnák az újra vételt és nem jönne be annyi pénz
most csinálnak valami mesterséges intelligenciaszerűséget de én attól se várnék sokat. Eddig az overwatch volt az egyik legjobb ötlet ez ügyben, de a sok barom idióta csak nyávog és sír továbbra is, elenyésző azon emberek száma akik tényleg csinálják is az overwatch-ot különben többszáz bann lenne állandóan naponta a grafikonon (kivéve ha nem követi le mindet)
17.
17.
Perseus84
#16: Es komolyan ovodas szinten van. Mestermagyar-urral a vezerszinten. Ilyen hulyesegeket irni :)))))
13.
13.
mestermagyar
#11: Hát közvetlenül engem nem korlátoznak, csak a piac zömét akik cég birtokában lévő oprendszert használnak. Mondjuk elsőnek azzal hogy a szabad versenyt teljesen romba dönti és monopólium alatt tartja meghatározatlan ideig. Aztán ott van a kérdése annak hogy milyen szoftvert engednek egyáltalán használni, ellehetetlenítik-e egyes szoftverek megismerését csakhogy ők vagy a partnereik jobban jöjjenek ki belőle. Jót tesz-e a szólásszabadságnak az ha nem bízhatsz abban hogy a saját oprendszered vagy hardvered kémkedik-e feletted.
12.
12.
mestermagyar
#10: Sajnálom hogy 32 éves korodra ezen a szinten ragadt az érvelési módszered.
11.
11.
Gykrizsi
#8: De mi a gond ezzel, mit akarnál tenni, amiben korlatoznak téged?
10.
10.
Perseus84
#8: A megoldas a te bannod volna nem a fostos konzolod
8.
8.
mestermagyar
#6: Persze, a Steam is messze áll attól amit elvárnék. Csak azért a konzol mégiscsak a tökéletes megvalósítása egy teljesen kisajátított és teljesen cégtől függő platformnak ami minden hasonló stratégiával profitáló cég álma. Ott nincs kibújási lehetőség ha nem vagy valami hardver-specialista.


Az asztali gépen csak DRM van, az meg nem ér annyit. De nem akkora baj ez a cégeknek. Valószínűleg azért mert minden cég a konzol felé törekszik ezért meg lesz oldva idővel ott is ahol egyenlőre nincs.
6.
6.
delphijos
#5: Miondjuk a szoftver itt is a cég kénye-kedve szerint működik.
5.
5.
mestermagyar
#3: Úgy hívják ezt a megoldást hogy konzol. A gaming istene mentsen meg engem attól hogy a cég kénye kedvére korlátozott hardvert+szoftvert kelljen használnom.
4.
4.
Juha
#3: Nekem van egy gépem otthon, meg egy laptop utazáshoz, akkor legyen két accountom?

Vagy pl. múltkor a céges gépen jelentkeztem be, mert nem akartam lemaradni egy akcióról, oda is regeljek egy új acc-ot?
3.
3.
user101
1 vas == 1 account és meg van oldva :D
2.
2.
Heldengeist
#1: Miért? Ilyen látszatintézkedéseket eddig is csinált. Neki ez komoly bevétel. Most 45 ezer ember fog új accountot csinálni, megvenni a játékot, eladni a kifarmolt kártyákat, skineket, ládákat, kulcsokat venni, stb.
1.
1.
ollie92
Ó, a valve lépett a csalók ellen....el se hiszem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...